Klaus je zlodějíček z komunistické rodiny. Prahu osvobodili Ukrajinci a vlasovci. Klvaňa má pravdu, řekl český šlechtic

29.04.2015 13:26

70 LET OD KONCE 2. SVĚTOVÉ VÁLKY Velmi ostře se do českých prezidentů pustil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Jan Berwid-Buquoy – publicista, spisovatel a také šlechtic vlastnící zámek v Táboře-Měšicích. "Jeho hulvátské vyjadřování, odsuzování svobody tisku, odmítání odkazu Václava Havla jsou jasnými postoji Zemanova neomarxismu," sdělil o tom současném. "Klaus není žádný pravicový politik. Je to maloměšťácký zlodějíček vychovaný v komunistické rodině," tvrdil o prezidentovi minulém. Schytal to i Edvard Beneš. "Fanaticky a jednostranně se orientoval na SSSR."

Klaus je zlodějíček z komunistické rodiny. Prahu osvobodili Ukrajinci a vlasovci. Klvaňa má pravdu, řekl český šlechtic
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

"Komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly. Miloš Zeman členem KSČ byl, a i když se teď vydává za demokrata, jeho uvažování je stále neobolševické," píšete ve svém blogovém textu s názvem "Má to již pan prezident definitivně vychlastané?" Proč si to o něm myslíte a má s tím nějakou souvislost jeho cesta do Moskvy 9. května?

Nejenom s cestou do Moskvy a Pekingu. Jeho proletářské hulvátské vyjadřování, jednostranné odsuzování svobody tisku, odmítání odkazu Václava Havla a podobně jsou jasnými postoji Zemanova neomarxismu.

V poslední době se objevují i názory tvrdící, že Čechy neosvobodili v převážné míře Rusové, ale Ukrajinci (kromě Američanů na západě Čech). Co si o tom myslíte?

Ano, většinu Česka osvobodili Ukrajinci (2. Ukrajinský front) a Prahu osvobodila Ukrajinská gardová divize generála Vlasova.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Ještě přidávám výrok novináře Tomáše Klvani na toto téma v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz: "Říkat obsazení Československa Rudou armádou v květnu 1945 osvobození, vyžaduje zavřít oči nad tím, co se dělo v následujících třech letech: posílení komunistů, podrývání demokracie a nakonec puč nastolující totalitu. Nešlo podle mě o žádné osvobození. Rudá armáda Československo dobyla. Jeden totalitní režim byl v krátké době nahrazen jiným. Osvobození se konalo v západní Evropě, kde naopak západní spojenci z diktatur udělali prosperující demokracie." Souhlasíte s ním?

S výrokem Tomáše Klvani souhlasím.

Zpátky k žhavé současnosti. Rusko podle vás vyvolalo válku na východě Ukrajiny. Nyní panuje příměří. Jaký odhadujete další vývoj?

Rusko se se současnou situací na Ukrajině nesmíří a bude i nadále usilovat o pozemní koridor ke Krymu.

Americký konvoj před měsícem vítaly tisíce lidí, odpůrců bylo minimum. Američtí vojáci dokonce prohlašovali, že u nás bylo přijetí nejvřelejší ze všech projíždějících zemí. Co nám ukázal průjezd vojenského konvoje Českou republikou? A jak je pro nás důležité spojenectví s USA?

Lidé mají rádi Američany – a to je správné. Spojenectví s USA je pro nás životně a existenčně důležité – a to již od roku 1945, ale Edvard Beneš se fanaticky a jednostranně orientoval na SSSR.

Na závěr se vrátím k vašemu výše zmiňovanému textu. V něm se ostře pouštíte i do Václava Klause. "Několikrát podával přihlášku do KSČ, ale nepřijali ho pro jeho narcismus, aroganci, samostřednost a egoismus." Dále tvrdíte, že ODS, kterou založil, odvrhl a zradil. Je Václav Klaus podle vás vůbec autentickým pravicovým politikem?

Nikoli. Klaus žádným pravicovým politikem není. Jedná se o maloměšťáckého zlodějíčka, vychovaného v komunistické rodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…