Konvička? Diletant a amatér, míní šéf Úsvitu

29.08.2016 10:55

ROZHOVOR Jestli měla na mysli zničení evropské civilizace, tak se jí to nepochybně daří. Merkelová je prototyp evropského mocnáře, který je naprosto odtržen od reality, řekl pro ParlamentníListy.cz předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

Konvička? Diletant a amatér, míní šéf Úsvitu
Foto: Hns
Popisek: Miroslav Lidinský v půlnočním rozhovoru

Neustále se mluví o akci Martina Konvičky, když se svými příznivci vnikl na Staroměstské náměstí v přestrojení za džihádisty, s vlajkami Islámského státu a také replikami zbraní, co si o této celé akci myslíte Vy?

Jedna věc je, že chci společnosti předat nějaké poselství, což lze dělat i s jistou formou nadsázky. Nepochopitelná je ale ta střelba uprostřed davů, ta nemohla být dopředu plánovaná. Zásadní je, že takovou událost musíte mít dobře připravenou a zajištěnou. Té akce se účastnilo jen pár lidi a nikdo si nebyl schopen pohlídat, aby to proběhlo bez incidentů. Pro mě je to projev amatérismu a diletantství.

Spousta lidí, kteří byli na Staroměstském náměstí a o akci nevěděli, byli vyděšení a prchali z okolních restaurací či zahrádek, co myslíte, že by se stalo například ve Francii či Německu, kdy strach z teroristického útoku nestále panuje?

Proč jen v Německu, ty útoky se dějí pár hodin jízdy od našich hranic. Uvažoval jsem spíš nad tím, kdyby někdo z kolemjdoucích měl skutečnou zbraň a začal střílet ostrými. Podle videí byl ten strach lidí opravdový a nikdo by se tomu nemohl divit. Nesmlouvavě bojuji proti islamizaci, ale i při chvályhodné činnosti musíte používat mozek.

Pražský magistrát celou akci odsoudil, primátorka Adriana Krnáčová dokonce řekla: „Pan Konvička je asociální blázen a jemu bych žádnou akci nepovolila. Nesouhlasím s přijímáním uprchlíku, ale taky si nemyslím, že je normální jezdit se zbraněmi po Staroměstském náměstí a vyvolávat strach a paniku," jak je tedy možné, že akce byla povolena?

Že nesouhlasí s přijímáním uprchlíků? Doufám, že si vzpomínáme na to, jak prohlašovala, že Praha poskytne pomoc každému, kdo přichází, a že je schopná všechny imigranty zaměstnat. Madam Krnáčová dělá názorové piruety stejně jako její stranický šéf a tom, jak paní primátorka zvládá svou funkci, si umí udělat obrázek každý.

 

Německá kancléřka uvedla k teroristickým útokům a přílivu imigrantů do Evropy, že to zvládneme, souhlasíte s ní?

Jestli měla na mysli zničení evropské civilizace, tak se jí to nepochybně daří. Merkelová je prototyp evropského mocnáře, který je naprosto odtržen od reality. Jestli to zvládneme, tak jedině bez ní.

Jak podle Vás bude situace v Evropě vypadat například za 5 let?

Vše v podstatě záleží na tom, jestli se podaří vyměnit lídry jak u nás tak v EU. Ti současní bláhově pokládají krk na špalek islámského kata a ještě mu děkují. Je to střet civilizací, kde vyhrává jen ten nejsilnější. Pokud toto politici nepochopí, prohrajeme.

V politice se již delší dobu řeší migrace a úloha Turecka, které by mělo pomoci ve snížení náporu migrantu při cestě do Evropy, daří se to podle Vás?

Domlouvat se s Tureckem je stejné jako upsat se ďáblu. Erdoganovi jde jen o jeho prospěch. Ve střetu s ním musíme mít stejně ostré lokty. EU místo toho, aby zajistila vnější hranice, abychom mohli imigraci zabránit i bez Turecka, neudělala za poslední rok nic. Proto nás Turecko může dál bez problémů vydírat, ať už jde o bezvízový styk nebo peníze ze společného rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…