Konvička po masakru v Barceloně udeřil: Mají si Španělé zvyknout, nebo se semknout? Dokud bude v Evropě muslimská menšina...

19.08.2017 15:40

ROZHOVOR „Útoků přibývá, situace se zhoršuje a pokud tomu neučiníme opravdu ráznou přítrž, tak v pozici těch porážených ovcí budeme my, ani se nenadějeme,“ varuje protiislámský aktivista Martin Konvička. Útok v Barceloně byl podle jeho slov pouhou otázkou času, protože islám se nikdy nesmíří s poklidným soužitím s nevěřícími nemuslimy. Zároveň prohlásil, že náš evropský etnomasochismus je léčitelný jen smrtí pacienta.

Konvička po masakru v Barceloně udeřil: Mají si Španělé zvyknout, nebo se semknout? Dokud bude v Evropě muslimská menšina...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Evropa má za sebou další útok automobilem, tentokrát v Barceloně. Je pro vás překvapením?

Vůbec mě nepřekvapil. Jediné, co by mne teď zajímalo, je, zda si Španělé budou muset zvyknout, nebo se semknou. Dokud budeme mít v Evropě muslimskou menšinu, budou útoky na nemuslimy, a čím větší počet muslimů bude, tím více bude útoků na nemuslimy. Je to jako se Stalinovým bojem. I když zbude posledních málo muslimů, budou soutěžit v tom, kdo je podřeže.

Na začátku tohoto roku levicová starostka Barcelony Ada Colau volala po přijetí většího počtu uprchlíků. V Barceloně na té samé ulici procházel pochod a skandoval „přijměte je všechny“. Berete to jako ironii osudu, nebo byla pouhá otázka času, kdy se něco takového stane?

Byla to jen otázka času. Jak jsem říkal, islám se nikdy nesmíří s poklidným soužitím s nevěřícími nemuslimy a ti radikálnější, a abych tak řekl zfetovaní Alláhem, budou útočit. Pravděpodobně se nezmění ani rétorika katalánských vítačů a levičáků, protože tento evropský etnomasochismus je léčitelný jen smrtí pacienta.

V Katalánsku prý dochází k radikalizaci nejrychleji a tamní menšina patří k nejradikálnějším ve Španělsku. Jak v této souvislosti vnímáte skutečnost, že po různých evropských útocích nedošlo v Barceloně k žádným opatřením, jako například zábrany na pěší zóně a podobně?

Nevnímám to nijak. Opatření by nepomohla. Kdyby útok nebyl na pěší zóně, stal by se před supermarketem nebo na parkovišti. Pasivní opatření jsou směšná. Jediné opatření, které pomůže, je zkrátka poslat mohamedány zpátky do mohamedánských zemí. Španělsko má v historii tuto zkušenost a kdo se nepoučí z vlastní historie, prožije ji znovu.

Anketa

Myslíte, že dnešní děti v dospělosti prožijí lepší život, než dnes prožíváme my?

5%
95%
hlasovalo: 12001 lidí

Narážíte tím na vyhnání muslimů v desátém století?

Téma je složitější a nad rámec tohoto rozhovoru, ale v zásadě bylo prakticky celé Španělsko islamizované během středověku a pouze na severu zůstalo několik málo křesťanských enkláv. Trvalo staletí, než bylo Španělsko dobyto pro evropskou civilizaci. Je velice zajímavé, že španělští králové se dlouho snažili znovu dobyté podmaněné muslimské poddané rekristianizovat, poevropštit, přivést ke křesťanství. To ale mělo důsledky ve vzpourách muslimských poddaných, někteří vyznávali náboženství falešně, až to nakonec v zoufalství vedlo k jejich nucenému vyhnání z Pyrenejského ostrova. Nebylo to tak, že je chtěli vyhnat. Kdo nechtěl být muslimem, tak nikam jít nemusel. Byl nakonec použit model, který známe z naší poválečné historie a je jediný, jak vyřešit evropskou otázku. V opačném případě dojde k vyhubení Evropanů.

V našem nedávném rozhovoru jste mi řekl, že „Francouzi rezignovali na svoji etnicitu a stávají se otroky“. Bude tomu tak i u Španělů?

Tam to bude složitější. Je vidět, že čím je kontakt s islámem delší, pevnější a bližší, tím více islám odmítají. Na jihu ho odmítají a v Katalánsku, kde je ten kontakt nejkratší z pohledu historie, je vítají. Španělsko je vlastně taková Evropa v malém. V Evropě vidíme něco podobného. Různé národy, které měly velmi těsný kontakt s islámem, jako Maďaři, Poláci a podobně, ti ho odmítají. Pak jsou tu národy, které netuší, o co jde, jako Britové, Skandinávci, a ti je vítají. Ve Španělsku to všechno máme v malém.

Také jste mi jednou odpověděl: „Islám je mezi ideologiemi jako atomová bomba mezi zbraněmi. Hrát si s atomovými bombami také nedovolujeme jen tak někomu.. Zajímalo by mne, kdy k výbuchu této pomyslné bomby dojde, nebo zda jsme už na jeho počátku?

Pokud budeme mluvit obrazně – i když u sebe teď nemám přesná čísla – tak si čtenáři jistě všimnou, že útoků přibývá. Teď byl v Barceloně, pak ozbrojenec ve Finsku, který napadl lidi nožem. Útoků přibývá, situace se zhoršuje, a pokud tomu neučiníme opravdu ráznou přítrž, tak v pozici těch porážených ovcí budeme my, ani se nenadějeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…