Krajanka z Německa: Až se to sem všechno nasere, tak se to všechno posere. Dementi. A vy v ČR si nemyslete, že jste v klidu

20.09.2016 16:06

ROZHOVOR „Je to průser. I kdyby se kancléřka stokrát omluvila, je to jen hloupé politické gesto, které nic nezmění. Nikdo jí nemůže odpustit, co své vlasti udělala. Mně je Merkelové vlastně teď už líto. To je odstřelená ovečka, která nemá šanci. Otázka je, kdo přijde po ní,“ říká v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz Bohumila Kamenzová, Češka žijící v Altenbergu. Jestli to bude současný vicekancléř a předseda SPD Sigmar Gabriel, je to podle ní katastrofa. „To je inkarnace politické ubohosti. Každý den řekne něco diametrálně odlišného. Ale třese se na kancléřský post a možná, že ho i dostane. To pak ubohé Německo,“ zhrozila se.

Krajanka z Německa: Až se to sem všechno nasere, tak se to všechno posere. Dementi. A vy v ČR si nemyslete, že jste v klidu
Foto: archiv
Popisek: Bohumila Kamenzová

V Německu se konaly dvoje zemské volby – v Meklenbursku a v Berlíně. V obou nevyhrála, ale ztratila CDU kancléřky Merkelové. Což ji donutilo k mírné sebekritice v mezích zákona, kdy uvedla, že kdyby věděla, že bude tolik Němců žádat změnu její migrační politiky, zvážila by jiný přístup...
 
Sama jsem její projev neslyšela. Manžel mi ale říkal, že se omluvila.
 
Za rozhodnutím přijímat uprchlíky z Blízkého východu však nadále stojí – a hlavně nemíní jejich počet omezit pevnou hranicí. Tak co byste tomu řekla?
 
Je to jenom typické politické gesto. Něco řeknu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Měnit se nebude nic. Myslí si, že když trošku uzná chybu, že jí voliči zůstanou zachováni. Opravdu totiž hrozí, že její strana kvůli ní bude i nadále ztrácet. Obávám se, že když ji sestřelí, což se „asi určitě“ stane a obětují ji, tak i když budou slibovat hory doly, migrační politiku nezmění. Už se hlavně nedá moc co dělat. Chcete konkrétní příklad?
 
Ano, jasně, sem s ním...
 
Němci netuší, co se na ně řítí. Z té první vlny milion a půl dostane dejme tomu milion azyl. V Altenbergu měl známý na práci dva žadatele o azyl. Jeden sekal trávu, druhý zametal. Dal se s nimi do řeči. A ten jeden mu říkal – už se těším, až dostanu azyl. Pak si legálně podle německých zákonů sem budu moci přivézt celou svoji rodinu. A teď poslouchejte, co je ta jeho rodina. Má manželku, šestnáct dětí. Většina z nich už jsou ženatí nebo vdané a mají svoje děti. Přijde jeho maminka, tatínek, sestry, bratři. U jednoho azylanta klidně může přijít do Německa 70 lidí. Pokud milion lidí dostane azyl a jeden bude mít v průměru dvacet rodinných příslušníků – tak si to spočítejte. Vychází to na dvacet milionů.  
 
To jsou obrovská čísla. To mi neříkejte, že se o tom v Německu nemluví, třeba o změně zákona o slučování rodin...
 
Tohle podle mě spoustě lidí v politice vůbec nedocvaklo. Merkelová otevřela náruč a řekla přijďte. Všichni kolem ní ji podporovali. Její největší patolízalové teď nejvíce obrátili a jsou jejími největšími kritiky. Mám schované noviny a tam i přesně najdu, který kretén co kdy řekl. Abych to pak na různých demonstracích mohla použít. AfD lidi sice volí, ale nemá dle mého moc šancí. Všechny ostatní strany udělají koalici. A to jsou všechno promigrantské strany. Podívejte na Berlín, jak to tam dopadlo.
 
Berlín je však specifický...
 
To je pravda. Tam je „přecizincováno“. Je to specifické území pro volby. Ale i tam dostala Merkelové CDU přes čumák. Vlastně dostali přes čumák všichni. I strana toho hnusného pokřiveného Gabriela, který se třese na pozici Merkelové. To je inkarnace politické ubohosti. Každý den řekne něco diametrálně odlišného. Z něho už má Německo srandu. Ale třese se na kancléřský post a možná, že ho i dostane. To pak ubohé Německo. Vyprávěla jsem vám o tom Číňanovi?
 
Ne. Tuhle historku jsem neslyšel...
 
Bohatý čínský turista přijel do Německa na dovolenou. Nějakou chybou se dostal k policii, která ho považovala za azylanta. Šoupli ho do azylového zařízení. Nedali mu tlumočníka. Trvalo spoustu dní, než se přišlo na to, že azyl nechce a je to bohatý turista. Když ho propustili, nemohli najít jeho pas. Někde v tom bordelu na úřadech, kde se registrují uprchlíci, jeho pas zmizel. To byla ostuda. A teď mám ještě něco k Česku.
 
Povídejte...
 
Setkávám se docela s častým názorem – i od inteligentních vzdělaných lidí – ať se to v Německu třeba posere, my máme klid, tady azylanti nejsou. Jsem zděšena jak jsou slepí. Německo je náš soused, a jestli se tam něco stane, dotkne se to bezprostředně i nás. Pokud bude Německo muslimskou zemí – a to bude pokud tam přijde nějakých dvacet třicet milionů lidí v rámci slučování rodin. A i kdyby se tam dostal k moci kdokoliv, tak není prostředek, jak tomuhle zabránit. Museli by je všechny vyhodit, změnit zákony. A to by mohlo dopadnout krvavě, protože dobrovolně by samozřejmě nešli.
 
Zrovna včera v televizní diskusi mluvil mladý Afričan. Ptali se ho, proč jde do Evropy. Říkal – v Africe je všechno tak těžký, když vidím tady v Evropě jak všichni dostávají domy, mají auta, jsou hezky oblečení. Řekl to slovo „dostávají“. Vůbec neví, že v Evropě lidi pracují, aby si mohli něco dovolit. Nemají vůbec nic v té hlavě. Tohle jestli si Afričani myslí, tak se nedivím, že se zvednou a půjdou všichni. A to tam řekli – že mladí lidé nemají co ztratit, a že v Africe je hůř než v Evropě. A oni sem půjdou. Takže nás tady převálcuje za pár roků 80 milionů Afričanů. Z toho mám ještě větší strach než z islamizace. Až se to pardon sem všechno nasere, tak se to všechno posere. Těch Afričanů se opravdu bojím.
 
Německá spisovatelka Katja Schneiderová, která uprchlíkům pomáhá, došla po roce masivní migrační vlny do Německa k závěru, že „Tohle nezvládneme“ – takhle se jmenuje její nová kniha. Říká, že pro běžence přijmout naši kulturu, způsob života je v mnoha ohledech neslučitelné s islámem. A problém je také, že ve většině zemí ,odkud přicházejí, mají ženy výrazně menší práva. Tohle by měly změnit integrační kurzy. Otázka je jak budou účinné, ale hlavně na ně moc lidí nechodí. Jak vy se díváte na účinnost těchto kurzů?
 
Na kurzech si udělá nějaký politik čárku, že dělá něco pro migranty. Jeho známí se na tom napakujou. Migranti tam chodit nebudou. Ženská to dostane zakázané, chlapovi je to úplně u prdele. Hlavně oni se změnit a přizpůsobit se našim podmínkám nechtějí. Možná tak půl procenta. Chtějí se mít dobře. Žijou podle svých pravidel a to nebudou měnit. Kdo si to myslí, je naivní. Slovo hlupáci je pro ně slabé – ti, co si myslí, že se zintegrujou, jsou dementi. 
 
U nás některé strany či kandidáti do voleb varují před migranty z Německa. Že budou překračovat hranice, chodit nakupovat k nám či za službami, protože je to levnější. Bydlíte u hranic, máte podobnou zkušenost?
 
Normálně běžně chodí nakupovat na českou stranu k Vietnamcům, pro cigarety a chlast. Dělají to chytře. Když jedou do Teplic, vezmou si taxíka, protože vědí, že autobusy jsou kontrolované pohraniční policií. Nebo hranice přejdou pěšky. Málokterého pěšáka někdo zkontroluje. Každým krokem, který udělají přes hraniční čáru, jdou proti udělení azylu. Ale o to se nikdo nezajímá, protože je velmi těžké je kontrolovat. Dělají si co chtějí, a tak to prostě bude. Říkala jsem vám, co dělá farářka v Altenbergu?
 
Ne, copak provádí?
 
Dělá setkání  s uprchlíky jednou týdně. A ona normálně ze zdi kvůli nim sundala kříž. Z toho mám úplně husinu. Že někdo sundá svůj symbol. Tohle uprchlík nikdy nevezme jako výraz nějakého respektu, ale jako projev slabosti. A je utvrzený v tom, že jsme všichni kreténi. Je to hrozný stav, který tu momentálně vládne. Obávám se, že nás to zničí.
 
Po našem minulém rozhovoru jste mi psala esemesku o tom, že německá vláda doporučila občanům se předzásobit...
 
Ano. Lidé prý mají mít desetidenní zásoby potravin. Žádná panika tady u nás v  Altenbergu nevznikla. Nezaznamenala jsem, že by někdo nakupoval ve velkém konzervy či svíčky. Je to podle mě umělé. Už fakt nevědí, co udělat, aby lidé zapomněli na migranty, na to, co sami způsobili a  s čím si vůbec nevědí rady, co s tím. Snaží se lidi odlákat jiným směrem, takže klidně udělají takovouhle hlášku do televize, ať si lidé udělají zásoby.
 
Jde to tady prostě šíleným směrem. Alternativa pro Německo (AfD) se podle mě stejně k moci nedostane. Všichni ostatní se proti ní spojí. Kurz té politiky se v podstatě nezmění. Je to průser. A i kdyby se kancléřka stokrát omluvila, je to jen hloupé politické gesto, které nic nezmění. Nikdo ji nemůže odpustit co své vlasti udělala. Mně je Merkelové vlastně teď už líto. To už je odstřelená ovečka, která nemá šanci. Otázka je, kdo přijde po ní. Jestli tam přijde Gabriel, tak to je katastrofa. A o nikom jiném nevím. Ale oni tam jsou všichni stejní kreténi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…