Kulturista Grznár, nepřítel Babiše: Stará generace to má pomotané. Posrali se z Rusů a přitáhli do republiky komunismus. Chudáci naši rodiče museli cinkat

08.05.2017 19:15

JINÝMA OČIMA „Jsem vlk, ne ovce!“ Kontroverzní postava českého internetu, několikanásobný mistr republiky v kulturistice a současně její aktivní trenér Filip Grznár poskytl rozhovor ParlamentnímListům.cz. Známý kritik Babiše například uvádí: „Kritizuji ho za nesmyslnou elektronickou evidenci tržeb, která zkomplikovala nám, podnikatelům, život, a za to, že má na krku beztrestně takové kauzy jako nikdo jiný v republice a stále mu to prochází. Nás by přitom zavíral za daňové úniky v řádech korun.“

Kulturista Grznár, nepřítel Babiše: Stará generace to má pomotané. Posrali se z Rusů a přitáhli do republiky komunismus. Chudáci naši rodiče museli cinkat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Podle dosavadních průzkumů různých agentur, které se specializují na výzkum veřejného mínění, směřuje Andrej Babiš ke zcela jasnému vítězství v parlamentních volbách. Je to podle vás už zcela nezvratný fakt, nebo mu v tom může něco zabránit? A co je vlastně tím hlavním důvodem, proč ho tak tvrdě kritizujete, a to i veřejně na sociálních sítích? Vadí vám zavedení elektronické evidence tržeb nebo jeho kauzy, jako je Čapí hnízdo, či jeho sporná minulost?

Český národ mě nikdy nepřestane překvapovat. Volit takového člověka opakovaně je jistá zvrácenost. Kritizuji Babiše za nesmyslnou elektronickou evidenci tržeb, která zkomplikovala nám, podnikatelům, život, a za to, že má na krku beztrestně takové kauzy jako nikdo jiný v republice a stále mu to prochází. Nás by přitom zavíral za daňové úniky v řádech korun...

Na jednom ze svých videí na sociálních sítích hovoříte o tom, že předseda hnutí ANO má být kriminálník a že mu zabráníte v jeho další politické kariéře. Dokonce „věštecky“ tam uvádíte, že by mohl způsobit i pád české vlády. Získal jste předem některé závažné informace o jeho podnikání z doby, co funguje už jako špičkový politik, anebo to byla jen slova naštvaného člověka? Vždyť mnoha politikům a ani dost velké části české veřejnosti nevadí kauza Čapí hnízdo, kterou někteří novináři přímo označili za dotační podvod...     

Vidíte, měl jsem pravdu, dosavadní vláda kvůli němu padne. Babiše jsme rozjeli a ostatní se chytli a on bude mít teď velké problémy a zřejmě půjde z vlády. Byl jsem první, kdo se mu veřejně postavil, a dokonce jsem za ním i osobně zajel. On se pak schoval za policejní ochranku. Také jsme mu odeslali do parlamentu doporučený dopis se žádostí o osobní schůzku za účasti médií. „Mistr“ se ovšem ze záhadného důvodu neozval. Že by v tom bránily nedostatek logické argumentace na naše připomínky či nepevná půda pod nohama? Jsem veřejně známá osoba, a tudíž mám určité výhody, proto jsem se nebál s ním jít do jakékoliv konfrontace...

Považujete Andreje Babiše za schopného podnikatele, když se stal druhým nejbohatším Čechem? On sám také zdůrazňuje, kolik firem zachránil, kolik lidí zaměstnává, kolik peněz dává na charitu a podobně. Je byznysmen Babiš příklad pracovitého a úspěšného člověka, nebo, jak o něm řekl Miroslav Kalousek, je to spíše šizuňk?

Je schopný, a řekl bych, že velmi, ale s tím se pojí i to, že je vlastně všeho schopný. Faktem ale zůstává, že má za sebou hodně mnohem schopnějších lidí, než je on sám, kteří řídí jeho kroky. Nemít čisté svědomí a ještě dělat ministra financí, to je vrchol drzosti.

Kolem Andreje Babiše existuje řada temných podezření. Ať už se týkají jeho podnikatelských začátků a finančních operací, díky kterým se stal majitelem Agrofertu, či aktuálních kauz typu „dluhopisy“ nebo Čapí hnízdo. Spekuluje se, že ještě do voleb by Babiš mohl být obviněn, nicméně ve všech průzkumech jsou on i hnutí ANO na špičce. Proč to jeho voličům nevadí? Je to tak, že lidé v ČR automaticky počítají s tím, že „všeci kradnú“, ale Babiš na rozdíl od ostatních „chytráků“ je stále úspěšným podnikatelem a ministrem financí?

Problém vidím v tom, že k volbám nechodí mladí lidé a ta stará generace už to má v hlavě pomotané. Co můžeme chtít od lidí, co se posrali z Rusů a přitáhli je k nám do republiky i s celým komunismem a chudáci naši rodiče pak museli cinkat klíčema na Václavském náměstí. Češi jsou zvláštní národ, vždy si něco sami posmolí a pak se diví, jaké to má důsledky.

Řídit stát jako firmu. Heslo, které Andrej Babiš razí. Jak na to pohlížíte? Je dobře, že Babiš propaguje zcela realistické pojetí politiky bez jakéhokoliv idealismu? Opravdu právě tento přístup Česko nutně potřebuje? Snažili se idealista Havel a ideolog Klaus zbytečně, protože Češi chtějí v politice prostě jen praktickou správu státu, která jim především zajistí slušný život?

To určitě ne. Babiš nic neřídí. Elektronická evidence tržeb se nepovedla. A také další věci, nic dobrého neudělal. Jen dusí drobné a střední podnikatele, kteří živí státní kasu. Jeho přístup raději nebudu blíže komentovat, je až nechutně zvrácený. A co Češi potřebují? Svobodu! Aby si mohli všechno podělat a zase to pak házet na druhé.

Na svých videospotech se dost tvrdě, až nevybíravě pouštíte do české veřejnosti za to, že si všechno nechává líbit. Pravda ale je, že u nás se nikomu moc nechce do veřejných protestů na rozdíl například od Francouzů či Řeků, což má částečně za následek i nízké mzdy v Česku. Máte nějaký recept na to, jak by se měla česká veřejnost bránit vůči neschopným nebo zkorumpovaným politikům?

Mrzí mě, že Češi jen kecají a ´skutek utek’. Já jsem zvyklý dotahovat věci do konce, ozvat se o svá práva, použít cokoliv včetně násilí k jejich obraně! Jsem svobodný člověk, a když se mi něco nelíbí, řeším to za jakoukoliv cenu. Pakliže si někdo nechá nakálet na hlavu a je o tom schopen tak akorát kecat v hospodě u fotbalu, je to pro mě ubožák! Změnil jsem u nás dost zásadních věcí, například co se týká sportu, a hodlám v tom pokračovat i v jiných odvětvích. Přece jenom už mám věk a sport mě nebude živit pořád, a tak se snažím realizovat v politice i jinak. Baví mě měnit věci a zasahovat do veřejného mínění. Jsem vlk, ne ovce!

Chtěl jste se s Andrejem Babišem setkat, uskuteční se vaše schůzka? A o čem byste s ním hovořil? Apeloval byste i na to, aby změnil svůj styl politiky, anebo aby z ní úplně odešel?

Pan Babiš se mi záměrně vyhýbá, těžko říct, z jakého důvodu. O schůzku za účasti médií zájem mám a snad se k tomu pan Babiš postaví jako chlap. Jde o to, že jsme s přáteli nasbírali obrovské množství informací, které pro pana Babiše nebudou znít vůbec dobře. Naše republika potřebuje jiný vítr do politických plachet, tvrdší přístup a hlavně větší podporu podnikatelům. Další moje kroky nebudu prozrazovat, ale už teď je jisté, že s tím, co jsem začal, nepolevím!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…