Lídr Flachs: Merkelové schází sebereflexe, která tkví v utajovaných informacích o její osobě

04.10.2016 15:32

Z osobní zkušenosti vím, že arabských imigrantů přes území ČR prochází mnohonásobně více, než se podaří policii zadržet, říká Robert Flachs (SPD). A dodává. Jasnou podmínkou jakýchkoli jednání o možné koalici bude striktní odmítnutí přijímání muslimských a dalších imigrantů na území kraje v rámci kvót EU. Zároveň budeme v souladu se zákonem v krajském zastupitelstvu iniciovat zákon o zákazu propagace islámu na území České republiky. Jaké jsou další důvody, proč by voliči měli upřednostnit koalici SPD a SPO? A v čem spatřuje naději na vyřešení migrační krize? Nejen s tím se svěřil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Lídr Flachs: Merkelové schází sebereflexe, která tkví v utajovaných informacích o její osobě
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Mezi celostátní témata strany, potažmo koalice, patří podpora přímé demokracie, odvolatelnost politiků, zastavení imigrační krize. S jakými regionálními tématy ale budete chtít přesvědčit voliče v Jihočeském kraji?

Program koalice SPD a SPO samozřejmě zabírá široké spektrum regionálních témat od školství, péče o seniory a hendikepované občany, dopravy, podpory sportovních a zájmových činností, až po podporu venkova ve všech jeho aspektech. Hlavním naším cílem je zachování životaschopného jihočeského venkova, kde budou vytvořeny takové podmínky, aby mladá generace neodcházela mimo region. V tom vidíme základ jakéhokoli budoucího rozvoje Jihočeského kraje. Kraj, ale i obce a stát musejí ochránit tradiční pracující slušnou jihočeskou rodinu. Zejména před nežádoucími sociálními ubytovnami s nepřizpůsobivým obyvatelstvem, zhoršující se kvalitou výuky na školách z důvodu mimo jiné ministerstvem nařízené inkluze a před nedostatečnou péčí o seniory.

Jaké by byly první tři kroky, které byste podnikl, kdybyste se stal hejtmanem?

Zaprvé: Společně s obcemi budeme řešit problematiku nežádoucích sociálních ubytoven. Na rozdíl od některých vládních představitelů naším cílem není stavět další a další sociální byty a nechávat vysávat státní rozpočet od podnikavců v oblasti sociálního bydlení. Naším cílem je omezit počet nepřizpůsobivých obyvatel závislých na sociálním bydlení. Jediným možným způsobem je srovnat podmínky pro nepřizpůsobivé obyvatelstvo a pracující většinu. Odmítáme princip, kdy sociální dávky zabezpečí rodinu lépe než poctivá, i když méně kvalifikovaná práce. Zabráníme vzniku dalších nežádoucích sociálních ubytoven například prostřednictvím územně plánovací dokumentace obcí. Zároveň se budeme snažit, aby o problematice sociálního bydlení rozhodovaly obce samotné.

Zadruhé: V případě některých megalomanských projektů kraje je nutné posoudit jejich ekonomickou návratnost. Není možné vynakládat stovky milionů korun do projektů, u nichž si nejsme jistí, zda peníze dostaneme zpět. Příkladem může být letiště v Plané. Samozřejmě víme, že letiště může přinést další příležitosti do kraje. Avšak odmítáme, aby byl posléze provoz letiště dotován z krajského rozpočtu.

Zatřetí: Jasnou podmínkou jakýchkoli jednání o možné koalici bude striktní odmítnutí přijímání muslimských a dalších imigrantů na území kraje v rámci kvót EU. Zároveň budeme v souladu se zákonem v krajském zastupitelstvu iniciovat zákon o zákazu propagace islámu na území České republiky. Koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Strana Práv Občanů trvá na ochraně našich společenských hodnot a tradic. Ve školství odmítáme propagaci takzvané multikulturní ideologie. Naopak budeme trvat na vlastenecké výuce.  

Jakého největšího pochybení se dopustilo vedení kraje v uplynulých čtyřech letech? 

Z výše uvedeného jsou chyby zřejmé. Podpora megalomanských projektů bez zajištění ekonomické návratnosti (letiště Planá). Malá podpora mobilní hospicové péče, neboť mnoho rodin pečuje o své starší rodinné příslušníky v domácím prostředí. Zhoršující se dopravní dostupnost venkova. Chyby při orientaci středního školství včetně spojování některých škol, které nepřispělo k zachování jejich prestiže. Růst počtu sociálně nepřizpůsobivých obyvatel v některých lokalitách. V daném případě je nutné koordinovat postup kraje s obcemi například prostřednictvím zabezpečení právní pomoci.

Migrační krize je jedním z témat voleb. Má ale kraj kompetence k jejímu řešení? Co konkrétně podniknete, pokud budete úspěšní právě vy?

Máte pravdu, v této otázce je nutná koordinace na všech úrovních – obecní, krajské i celostátní. Proto naším cílem nejsou pouze letošní krajské volby, ale i celostátní parlamentní volby v příštím roce. Z pozice kraje vyvineme legislativní iniciativu a navrhneme zákon o zákazu propagace islámu. Rovněž budeme ve všech krajích odmítat přijímání jakýchkoli imigrantů na základě diktátu EU. V odporu proti umístění imigrantů podpoříme případně i jednotlivé obce.

Podle statusu Jindřicha Čermáka na Twitteru v zemi (myšleno ČR), kde od začátku roku policie zadržela 411 migrantů, kandiduje 3 683 lidí za protiimigrační strany. To je 8,85 kandidáta na migranta. O čem to podle vás vypovídá?

Z osobní zkušenosti vím, že arabských imigrantů přes území ČR prochází mnohonásobně více. S ohledem na otevřené a nechráněné hranice není v silách policie nalézt a zadržet všechny imigranty, kteří přes naše území pouze přecházejí. Dokud bude kancléřka Merkelová imigranty zvát, jejich příval se nezastaví (cca 1 mil. minulý rok jen na území Německa). V případě, že bude prosazována stejná výše dávek pro uprchlíky v celé EU, atraktivita ČR pro uprchlíky samozřejmě rapidně vzroste. Pokud si někdo myslí, že příval islámského obyvatelstva do Evropy není problém, doporučuji mu navštívit některé muslimské čtvrti v Paříži, Marseille atd. Ať tam káže například svobodu vyznání s Biblí a s křížem v ruce. Případné miliony radikálních muslimů ve Francii, Německu, Británii nejsou hrozbou samozřejmě jen pro tyto země.

Čím je váš program unikátní? Proč by vás mezi všemi ostatními stranami, které mají stejné cíle jako vy, měli voliči upřednostnit?

Jedinečnost koalice hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Strana Práv Občanů spočívá především v osobnostech, které již podstatným způsobem do politického života naší země zasahují. Bez prezidenta Zemana, který je čestným předsedou Strany Práv Občanů, by migrační krize Českou republiku zasáhla mnohonásobně více. Prezident s oblíbeností u občanů okolo 70 % se stal jasným oponentem vládní imigrační politiky a od počátku nesouhlasil ani s diktátem EU při rozdělování uprchlických kvót. Rovněž předseda SPD (Svoboda a přímá demokracie) Tomio Okamura hájí dlouhodobě národní zájmy v Parlamentu České republiky, bez ohledu na jeho vyloučení z jeho vlastní strany (Úsvit) v roce 2015. S hnutím Svoboda a přímá demokracie vede Tomio Okamura opět kampaň za zájmy České republiky. 

Čemu byste se chtěl v krajském zastupitelstvu konkrétně věnovat a co případně konkrétně prosadit?

Samozřejmě bude záležet na pozici naší koalice. Jelikož se mnoho let věnuji regionálnímu rozvoji a spolupracuji se starosty a zástupci mnoha obcí, jednou z mých priorit bude pomoc obcím v maximálním snížení administrativní náročnosti jejich práce. V Jihočeském kraji máme mnoho malých obcí, jejichž vedení spočívá na místních lidech, kteří jsou zavaleni administrativní činností a ve svém občanském zaměstnání se s touto byrokracií nepotýkali. Občané často nevědí, že činnost obce je do velké části předurčena dotacemi na vybrané projekty a povinnostmi obce (čističky odpadních vod). Mým cílem bude obcím navrátit svobodu v rozhodování a podpořit jejich priority například prostřednictvím Programu obnovy venkova. Zajímavou myšlenkou je rovněž zřízení poradenského centra pro obce prostřednictvím Jihočeského kraje. Zvláště v malých obcích je občas problém právě v administrativní náročnosti některých projektů nebo například s řešením situace ohledně nežádoucích sociálních ubytoven. 

Proč jste se vůbec rozhodl kandidovat a jaké jsou vaše politické ambice do budoucna?

V politice obecně scházejí odborníci ze státní správy či samosprávy. Část politiků jsou téměř profesionálové, například ministr Dienstbier nastoupil do parlamentu již ve 21 letech. Velká část politiků jsou zase podnikatelé. Bohužel scházejí lidé s praxí, kteří se zákony celoživotně pracují. To byl asi jeden z hlavních důvodů mého zvolení do čela kandidátky za koalici hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura a Strany Práv Občanů v Jihočeském kraji. Samozřejmě o zahraniční i domácí politiku se zajímám dlouhodobě. Politické ambice by měly vždy záviset na podpoře voličů, proto hodnocení samozřejmě přijde po volbách. Svoji roli jistě sehraje i časová náročnost rodiny a z druhé strany snaha našim dětem umožnit bezpečný život.

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Co říkáte výsledkům posledních zemských voleb v Německu a tomu, jak se k nim staví Angela Merkelová?

Kancléřka Merkelová sklízí přesně to, co zasela. Nehájí zájmy obyčejných Němců, ale velmocenské zájmy Spojených států amerických. To je dnes zcela zřejmé prakticky všem obyvatelům Německa. Bohužel v daném případě v Němcích ještě žije stud ze druhé světové války, v jiných zemích by již kancléřkou nebyla. Kancléřce zcela schází sebereflexe, která možná tkví v prozatím utajovaných informacích o její osobě. Velice se mi líbila věta, že z důvodu její bezdětnosti budoucnost v očích paní kancléřky je ohraničena jejím životem. My, kteří děti máme, však vidíme dál. Jde nám o zabezpečení bezpečnosti, tradic a hodnot, které vyznáváme i pro naše děti.

Vidíte v otázce řešení migrační krize a bezpečnostní situace v Evropě nějaké světlo na konci tunelu? Nebo jaký očekáváte vývoj? A jak zabránit tomu, aby vše opravdu neskončilo potoky krve? 

Dosavadní vývoj napovídá, že strany hájící národní zájmy a zájmy Evropanů jsou na vzestupu po celé Evropě. V tom vidím obrovskou šanci pro nás pro všechny. Nesmíme ustrnout v myšlence, že byrokratická EU = Evropa. Téměř všechny pronárodní strany, ať je to Národní fronta ve Francii (27 % v regionálních volbách v roce 2015) nebo Svobodná strana v Rakousku (49,6 % ve zrušených prezidentských volbách z roku 2016 získal Norbert Hofer), si přejí spolupráci napříč Evropou. Tato spolupráce však nebude založena na sprostém nátlaku bruselských úředníků ani na ekonomických zájmech USA. Spolupráce musí být založena na dobrovolnosti a vzájemné výhodnosti. K potokům krve by nedošlo, kdyby NATO s USA v čele nerozvrátily muslimské země Afghánistán, Irák, Libyi, nebombardovaly Jugoslávii, nevyvolaly chaos a převraty na Ukrajině, v Egyptě, v Sýrii a dalších zemích. Akce vyvolává reakci a mrtví se nezapomínají. Bohužel to odnášejí opět nevinní civilisté i u nás v Evropě. 

V neposlední řadě bych vám osobně, potažmo ParlamentnímListům.cz, chtěl poděkovat za úlohu, kterou v současné době v České republice plníte. Bez ParlamentníchListů.cz by občané naší země měli daleko složitější cestu k nezávislým informacím, neboť celostátní média jsou ovládána většinou politickými nebo ekonomickými skupinami s předem určenými zájmy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…