Lukáš Herold: ODS chce uklidit v Praze 5

08.09.2014 16:21

ROZHOVOR ODS se v Praze 5 stala po posledních komunálních volbách před čtyřmi roky opoziční stranou, dnes na prahu nových voleb chce využít i těchto zkušeností. Poměrně krátký, ale jasný a konkrétní volební plán má šanci voliče výrazně oslovit a udělat další krok k rehabilitaci této strany nejen v Praze 5. Pevně v to doufá i jednička na kandidátce ODS pro volby v páté městské části Lukáš Herold.

Lukáš Herold: ODS chce uklidit v Praze 5
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold z ODS se synem Matyášem

Jak se cítíte na začátku volební kampaně?

Kromě konkrétních výsledků na radnici v pozici opozice zapracovala ODS i sama na sobě, a tak se také podle toho cítím velmi dobře.  Nastavili jsme si v Praze 5 uvnitř strany takové mechanismy, které by měly vést k opětovnému návratu k té ODS, jež si před lety zasloužila důvěru občanů. Nyní vstupujeme do volební kampaně s programem, který čerpá z toho nejlepšího, co se v Praze 5 za uplynulých pětadvacet let povedlo. Se sebevědomím i tolik potřebnou pokorou. Chceme uklidit Prahu 5 od politických experimentů, od harakiri s veřejnými prostředky, od korupce. Chceme „uklidit“ naši městskou část nejen od hyzdících květníků, ale i od bezdomovců, narkomanů a dalších nepřizpůsobivých občanů bez rozdílu rasy.

Vy osobně jste byl vždy velkým kritikem rozpočtu vaší radnice, která žila především z privatizace bytů a prodeje dalších majetků. Jakou změnu chcete občanům nabídnout?

Chceme prosadit vyrovnaný rozpočet bez financí vzešlých z privatizace. Navíc chceme ušetřit každoročně z rozpočtu 250 milionů, tedy jednu miliardu za následující volební období. Nechceme zadlužovat naši městskou část. Prosadíme snížení počtu uvolněných zastupitelů a razantně snížíme i jejich náhrady. Pokud budeme ve volbách úspěšní, budeme se snažit prosadit snížení počtu úředníků a zamezit vyhazování desítek milionů za audity a externí právní služby. Rádi zahájíme diskuze s občanskými iniciativami při sestavování rozpočtu. Určitě bychom výrazně zvýšili finanční prostředky na granty.  

Ve svém volebním programu se často odvoláváte na děti, proč?

Chceme, aby naši práci ocenily i naše děti, proto nechceme žít na dluh, proto k rozvoji naší městské části chceme přistupovat s rozmyslem a citlivostí, kterou v budoucnu naše děti ocení. Proto říkáme ne zástavbě Vidoule, Dívčích hradů, Prokopského údolí a další zástavbě veřejné zeleně. Že stromy patří do země a ne do květináčů, to ví opravdu každé dítě, a i proto chceme tyto betonové květníky co nejdříve odstranit z ulic Prahy 5. Na druhé straně chceme zvětšit podíl zelených ploch na našem území. Budeme pokračovat v našem projektu Strom do každé ulice, chceme také mimo jiné zatravnit tramvajový pás v Plzeňské ulici. Spustíme antigraffiti program pro celou městskou část, opravdu uklidíme Prahu 5!  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…