Magoři, idiotské nápady, promluvil Stanislav Huml o vášnivých odpůrcích Ruska. Pak přidal vtip, proč USA nacvičují rychlý průjezd Evropou

21.03.2015 16:04

"Protože pojedou cestou na západ, pak jde logicky o nácvik ústupu. I to je třeba cvičit," okomentoval nadcházející cestu amerického vojenského konvoje Českem poslanec Stanislav Huml (ČSSD). V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se vyjádřil i k cestě prezidenta Zemana do Moskvy, řeckému dluhu či k vývoji na Ukrajině.

Magoři, idiotské nápady, promluvil Stanislav Huml o vášnivých odpůrcích Ruska. Pak přidal vtip, proč USA nacvičují rychlý průjezd Evropou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

"Přeji jí hodně štěstí. Jsou mezi námi magoři, kteří jsou schopni mezi sebou vést válku do posledního Ukrajince. Přeji jim mír a možnost ovlivňovat dění ve vlastní zemi. Dnes jim vládnou cizinci nebo lidé ovládaní cizinci," uvedl poslanec ČSSD, který se k událostem kolem Ukrajiny vyjádřil již několikrát velmi rázně.

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory německého velvyslance , Martina Bursíka (ze 17.2.) (+z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Karla Svobody (z 16.3.) (+ z 28.1), Tomáše Klvani, Miroslava Kalouska (z 11.3.) + (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.), Františka LaudátaPavla Teličky, Romana Jocha (ze 4.3.) + (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.), ,  Grigorije Paska (ze 3.3.) +(+ 19.11.) (+21. 10.), Daniela Hermana,  Marka Ženíška (z  27.2.) + (z 12.2.) + (z 26.1.) (+ ze 14.1.), Michaela Kocába (z 25.2.) + (z 3.12.) (+ z 8. 11.), Daniela Kroupy , Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23.2.) + (z 13.2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22.2) + (4.9.)Štefana Füleho, Martina Jana StránskéhoKarla Schwarzenberga (ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.), Jiřího Zlatušky, Luďka Niedermayera, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12) , Jana ZahradilaMiroslavy Němcové , Jakuba Jandy, Barbory Tachecí, Ivana Gabala (+ 21.11.), Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) ,  Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Michaela Romancova (ze 7.1.) (+ z 20.8.),Tomáše Peszyńského, Mariana Jurečky, Jana Šinágla, Martina Balcara, Jiřího Peheho (z 26. 11.) + (z 11.9.) + (z 30.7.) , Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) , , Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyKarla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Alexandra Tomského (+ 2. část), Jiřího Peheho (z 11. 9.),   Maji Lutaj, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, Anatolije Lebeděva, Alexandra Kručinina, či Jana Vidíma

9. května jede prezident Miloš Zeman do Moskvy na vojenskou přehlídku u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války. Narozdíl od mnoha jiných lídrů zemí EU. Což kritizuje opozice, například Miroslava Němcová (ODS) sdělila, že by mu vláda cestu neměla proplatit. Jaký je váš názor?

Uctít památku padlých vojáků je pro naši generaci povinnost. Za idiotský považuji názor, že nás Sovětský svaz neosvobodil, ale dobyl. Pokud je to v mysli pana Klvani takto, pak jsme byli poražený fašistický stát. Překrucovat historii je mi odporné.

Celý rozhovor s Tomášem Klvaňou si přečtěte ZDE

Příští týden projede Českem americký vojenský konvoj. Co si o této akci myslíte?

Protože pojedou cestou na západ, pak jde logicky o nácvik ústupu. I to je třeba cvičit.

Američané rovněž uvažují o zřízení vojenské základny ve východní Evropě. Líbilo by se vám, kdyby byla u nás?

Ne. Nevidím jediný důvod.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce


Mezi Západem a Ruskem to kvůli Ukrajině silně skřípe. Vojenské manévry probíhají na obou stranách. Máme se obávat ještě nějaké výraznější konfrontace? Nebo časem dojde ke zklidnění napjaté situace? 

Podle mého soudu třetí světová válka již začala. Buď skončí diplomatickou cestou, nebo katastrofálně. Jsem pro první variantu.

I v souvislosti s konfliktem na Ukrajině se mluví o vyváženosti zpravodajství ČT i jiných médií a vlivu propagandy v nich. Jak tohle vidíte?

Zpravodajství ČT je nejen nevyvážené, ale jednostranně selektivní. Jsou tak čitelní, že důsledkem je u chytřejší části populace prohlédnutí.

Co doporučujete Ukrajině - má se přiklonit k Západu, či zůstat neutrální?

Ukrajině přeji hodně štěstí. Jsou mezi námi magoři, kteří jsou schopni mezi sebou vést válku do posledního Ukrajince. Přeji jim mír a možnost ovlivňovat dění ve vlastní zemi. Dnes jim vládnou cizinci nebo lidé ovládaní cizinci. To není ve prospěch země.

Ve velkých dluzích je Řecko. Co s tím? A není ohrožena samotná budoucnost eurozóny? 

Je. Ale ve srovnání s dluhem USA jsou příštipkáři. Tak o co jde? Opět nechme Řeky, ať si to rozhodnou sami. Odejít bude těžké. Měli by přezkoumat všechny smlouvy a vyvodit odpovědnost těch, kteří je do tohoto stavu dovedli. Jako to udělal Island.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…