Martin Komárek: ČT má velký problém. Doufám, že přestane být nafoukaná a začne ho řešit

15.02.2015 0:01

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Poslanec ANO Martin Komárek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz okomentoval časté střídání ministrů z jeho hnutí slovy, že ANO má až moc osobností, které jsou vhodné na významné politické funkce. Kritiku Marka Bendy vůči kandidátovi na nového ministra spravedlnosti po odcházející Heleně Válkové Roberta Pelikána by doporučil oběma pánům řešit osobním soubojem. Vyjádřil se také ke kritice Miloše Zemana ze strany médií a závěrem zmínil doporučení pro veřejnoprávní Českou televizi.

Martin Komárek: ČT má velký problém. Doufám, že přestane být nafoukaná a začne ho řešit
Foto: hns
Popisek: Martin Komárek v půlnočním rozhovoru

Anketa

Který český ministr spravedlnosti byl NEJHORŠÍ? A to nejen v rámci výkonu funkce ministra, ale celkově svým ,,životem a dílem"?

hlasovalo: 12789 lidí

Jak se Vám za dobu, co jste poslancem, změnil život? V čem je nyní Vaše životní tempo jiné, nežli bylo v době, kdy jste býval novinářem?

Dřív jsem si dával pozor na politiky, teď si dávám pozor na novináře. V novinách je uzávěrka. V politice ne.

Co děláte obyčejně v noci ze soboty na naděli? Máte nějaký rituál, který třeba dodržujete?

Dnes s mou ženou slavíme Valentýna.

Jak se díváte na fakt, že hnutí ANO již podruhé muselo řešit nucený odchod ministra? Loni v listopadu odešel ze svého postu ministr dopravy Antonín Prachař a nyní balení kanceláře čeká šéfku resortu spravedlnosti Helenu Válkovou. Když k tomu ještě přidám zmínku o tom, jak poslanci ANO tento týden „odvolávali“ z postu předsedy školského výboru Jiřího Zlatušku a pak se oznámilo, že šlo o "chybu v komunikaci", tak to pro hnutí ANO není nijak lichotivý obrázek. Co se to děje v ANO, že zde existují takové problémy s výběrem osobností?

Problém ANO spočívá v tom, že má osobností až moc.

Nástupce Válkové Robert Pelikán už u premiéra Bohuslava Sobotky uspěl, takže předseda vlády souhlasí s jeho nominací na post ministra spravedlnosti. Ovšem nad Pelikánovým jménem příliš nejásá opozice. Občanský demokrat Marek Benda nám v úterý dokonce řekl: „Pevně doufám, že premiér Sobotka nemůže být natolik nesoudný, aby Roberta Pelikána navrhnul ke jmenování prezidentovi Miloši Zemanovi. Je to osoba, která nemá odbornou autoritu a nemá ani mandát vzešlý z voleb a jediná jeho kvalifikace je kamarádství s Andrejem Babišem.“ Co byste na to řekl?

Robert i Marek jsou vcelku sympaťáci. Navrhl bych osobní souboj. Volbu zbraní bych asi nechal na napadeném Pelikánovi.

Během své současné blízkovýchodní cesty prezidenta zachytila TV Prima, jak mezi řečí sděluje šéfovi svého zahraničního odboru Kmoníčkovi: „Válková se mimochodem podělala. Já jí nabídl pomocnou ruku a ona to odpískala,“ řekl Zeman s tím, že také může opětovně demonstrovat své pravomoci a proto prý zváží, zda demisi Válkové přijme. Domníváte se, že by to mohl Zeman udělat?

Zeman může udělat, co chce. Problém je v tom, že už to nemá žádný politický vliv.

Váš tatínek (Valtr Komárek) byl s nynějším prezidentem Milošem Zeman velký kamarád. Jak se díváte na to, když Miloše Zemana média ostřelují, a lidé se ho snaží s červenými kartami v rukách na náměstích vypískat? Co by na chování Miloše Zemana řekl Váš otec, zejména na jeho poznámky vůči ruské dívčí skupině Pussy Riot?

Táta sice nebyl punker, ale vždycky ctil právo na svobodu slova.

Co říkáte na dohodu o příměří na Ukrajině, která byla oznámena ve čtvrtek po 16 hodinách jednání mezi německou kancléřkou Angelou Merkelovou, prezidentem Ruska Vladimirem Putinem a prezidenty Ukrajiny a Francie Petro Porošenkem a Francoisem Hollandem? Myslíte si, že se dohoda podaří udržet?

Rád bych věřil. Modlím se.

Jak na Vás působí půtky mezi vicepremiérem a vašim stranickým šéfem Andrejem Babišem a místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem? Ani poslanci ODS ANO zřejmě vůbec „nemusí“, což mimo jiné dokládá historka z tohoto pátku, kdy poslanec ANO Miloš Babiš nabádal mužské osazenstvo Sněmovny, ať nezapomenou, že je v sobotu Valentýn a aby svým milenkám a manželkám nezapomněli koupit květinu a večer se pořádně pochlapili. Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura mu ale na to řekl, že si má ty „blbé řeči“ nechat mimo Poslaneckou sněmovnu.

Kalousek už prohrál a on to ví. Miloš Babiš byl vtipný.  

Jak jste oslavil Vy svátek Sv. Valentýna? Mnoho lidí tvrdí, že je tento svátek mimo české zvyklosti a že svou milovanou třeba rádi obdarují až na MDŽ. Jak to máte Vy?

Svatý Valentýn je křesťanský světec a já ho světím.

Na úplný konec mám lahůdku. Senátor Jan Veleba totiž chce navrhnout revoluční novelu zákona o televizních a rozhlasových poplatcích. Podle něj by po dobu pěti let neměli platit tento poplatek lidé, co byli vysíláním České televize či Českého rozhlasu postiženi. Velebu to napadlo ve chvíli, kdy vystupoval v pořadu ČT Hydepark. „Nestačil jsem se divit, jaké metody se tam praktikují k ovlivňování názoru diváků,“ řekl k vysílání. Řada lidí podle něj nerada platí televizní poplatek za vysílání, které obsahuje lži a tak by prý jeho návrh přivítali. Jak se Vám tento jeho nápad líbí?

Česká televize má velký problém. Doufám, že přestane být nafoukaná a začne ho řešit.

  • Další exkluzivní půlnoční rozhovory ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…