Merkelová je psychopatická jako Hitler. EU prostě dosloužila, kdo to nevidí, je naivní. Hovoří bojovnice proti imigraci, která zvažuje prezidentskou kandidaturu

12.07.2016 17:24

ROZHOVOR Nevidím se jako emigrantka. Měla jsem pas a povolení. Neznásilňovala jsem, neprodávala drogy, neobtěžovala. Tak hovoří zpěvačka, herečka a aktivistka Jana Yngland Hrušková, která se před pár lety vrátila domů z Německa. V roce 2018 chce kandidovat na prezidentku České republiky, což některá média označují za nejbizarnější kandidaturu v tuzemské historii.

Merkelová je psychopatická jako Hitler. EU prostě dosloužila, kdo to nevidí, je naivní. Hovoří bojovnice proti imigraci, která zvažuje prezidentskou kandidaturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpretace československé státní hymny, tedy i se slovenskou částí

Anketa

Kterého bývalého premiéra chcete zpět do politické funkce?

1%
34%
1%
55%
1%
3%
hlasovalo: 8573 lidí

Co cítíte k České republice?

Země česká je stále domov můj. I když jsem vyrůstala v komunismu a oba moji rodiče po osmašedesátém doplatili na své názory, přesto je to moje vlast.

Adam Bartoš, předseda Národní demokracie, na jejíž prvomájové demonstraci na Slovanském ostrově jste se objevila, napsal o Tomáši Garrigue Masarykovi, že to byl po matce Němec, po otci Žid a v podstatě hanobitel českého národa v tom, jak se zachoval ohledně hilsneriády a rukopisů. Co vy na to?

Demonstraci nepořádala jen tato strana. Mě na ni pozvala Lucie Hašková. Antisemitismus je nebezpečný a nechci, aby mě s ním někdo spojoval. Jsem absolutním odpůrcem nenávisti proti Židům. Dále s k tomu nechci vyjadřovat.

Není vyhazování redaktorů a kameramanů České televize z podobných demonstrací popíráním svobody médií?

Když je někdo na média naštvaný, tak to dá najevo. A to je legitimní. Tyto věci se dějí neplánovaně, spontánně. To vychází z lidí. Kde není důvěra, tam se to musí nějak projevit. Ostatní televize s našimi demonstracemi neměly problémy. Například Prima!

Opravdu se chcete ucházet o post české prezidentky? Některá média to popisují jako nejbizarnější prezidentskou kandidaturu. Co vy na to?

Když se mohou ucházet jiní, proč ne já? Co je na tom bizarního? Nic bizarního nevidím. Chci se politicky angažovat a jiný způsob nevidím než moji kandidaturu. Za svými názory si stojím. Vím, že jsem na správné straně dějin. Proti fašismu se také bojovalo. Lidé tenkrát riskovali své životy. Roznášeli letáky, schovávali Židy, sabotovali v továrnách, dávali se k partyzánům nebo šli do Anglie k letectvu a tak dále. Mou občanskou povinnost vidím v tom, že proti diktatuře protestuji všemi způsoby, jakými mohu. Chci si zachovat čisté svědomí a nekolaborovat s něčím, co prostě nemá budoucnost.

V Německu byl ministrem zahraničí taxikář. Člověk nemusí mít nijakou politickou minulost, naopak. Nemusím být někomu poplatná. Všichni jsou prolezlí lží. Nasáklí mamonem. Nedá se jim věřit. Potřebujeme nové lidi, kteří nejsou bývalým režimem – tedy komunismem – nijak poznamenáni. A to jsou vlastně skoro všichni, kdo jsou momentálně ve vládě. Jen obrátili kabáty a jeli dál.

Není boj s politickou korektností, proti islámu a uprchlíkům přece jen dost zúžený politický program?

Tím to samozřejmě pouze začalo. Chtěla bych změnit i spoustu dalších věcí. Můžete si přečíst můj volební program. Zahrnuje zemědělství, školství i další témata, která hýbou naší republikou. I zahraniční politika se musí změnit. Nemůžeme poklonkovat někomu, kdo nás má za druhořadé občany. Trochu hrdosti by to chtělo! V našich továrnách pracují velice levně naši lidé. Mzdy se nedají srovnávat se Západem. Zisky těchto továren se nerozdělí mezi zaměstnance. Miliardové odměny si rozeberou jedinci.

Co byste vytkla či poradila Miloši Zemanovi?

Pan Zeman má více pravomocí, které nevyužívá. Asi jede na jistotu. Těží z toho, čeho už dosáhl. Ale evropští lídři jsou už mnohem dál. Zeman chce zůstat v EU. Já jsem absolutně proti. I Francie a další státy jsou pro zrušení nebo alespoň vystoupení z EU. Ten trend je nepřehlédnutelný.

Jak by se daly podle současné situace přepsat dvě hymny, k nimž má Česko nejblíže? Kde domov můj a eurounijní Beethovenova Óda na radost?

Nic bych nepřepisovala. Proč měnit něco, co i za války platilo?

V roce 2013 jste se vrátila do Česka. Proč?

Chtěla jsem domů. Stesk po domově mě najednou přepadl. Syn se vrátil deset let přede mnou. Německo po přijetí eura už nebylo to, co bylo za marky. Německá marka byla velmi silná měna. Nahradily ji skoro bezcenné papírky. Slibovalo se, že výměna bude jedna ku jedné. Ale euro najednou mělo jen poloviční hodnotu. Byl to velký podvod. Někdo na tom musel vydělat miliardy.

Proč nemáte jako exemigrantka pro uprchlíky pochopení?

Já se nevidím jako emigrantka. Vdala jsem se a přijela s pasem a povoleními do Norska. Tam jsem nevyužívala státní peníze. Nekradla jsem, neznásilňovala, neprodávala drogy, neobtěžovala. Nemlátila spolužáky, jako to dělali přistěhovalci v Oslu mému synovi ve škole. A to jim bylo deset let! Museli jsme to rázně řešit. Můj syn na tu dobu nevzpomíná rád. To tam migranti dělají běžně. Šikanují spolužáky, však si přečtěte něco o Švédsku. Proto také Anders Breivik udělal, co udělal. Upozorňoval, ale nikdo nereagoval.

Pak jsme se přestěhovali se všemi pasy a povoleními do Berlína. Tam jsem pracovala a opět jsem nevyužívala státních peněz. Nikdo mi nic zadarmo nedal. Platila jsem daně. A opět jsem neznásilňovala, neprodávala drogy, nevypalovala baráky a auta a neosahávala lidi na nádraží nebo kdekoliv jinde. Jak může někdo srovnávat slušné lidi, kteří žijí v cizině, s někým, kdo do Evropy vtrhne ilegálně, neurvale, drží hladovky a vypálí budovu za deset milionů euro jenom proto, že chce stále víc a víc a víc. Migranti nemají pokoru, jsou neurvalí. Myslí si o nás, že jsme absolutní blázni, když je tu necháme dělat, co chtějí. Kdybych se chovala jako oni, vyběhli by se mnou za dva dny. Nemám ráda, když mě někdo srovnává s ilegálními, nevděčnými, drzými, kriminálními, negramotnými, neintegrovatelnými, vydírajícími a pracovat neochotnými migranty. To si opravdu vyprošuji!

Někteří vidí budoucí Evropu jako teritorium rozdělené na islámské státy, území nikoho a ostrovy homogenního původního obyvatelstva. Máte stejnou vizi?

Má vize je optimistická. Zbavíme se EU, začneme znovu. Ano, bude to něco stát. Tedy hlavně ty, kteří na Unii vydělávají. Třeba Andrej Babiš nebude dostávat dotace pro svoje miliardové obchody. Je to vlastně obrovská zlodějna, co on praktikuje. Tomu musí být konec. Všichni to vědí, ale nic se neděje. Chybí legislativa. Navíc soudy jsou poplatné politice. Nemáme nezávislou policii ani soudnictví.

Angela Merkelová se stala nebezpečnou pro celou Evropu. Je psychopatická jako Adolf Hitler. A má spoustu nohsledů. S Hitlerem také spolupracovaly různé státy. I Amerika. Do roku 1943 byl podporován válečným průmyslem z USA. EU nemůžeme nijak renovovat. Zatím jsme ve fázi, kdy se evropské země brání a chtějí konec EU. To není jenom u nás. EU prostě dosloužila. Kdo to nevidí, je naivní.

Co s tím lze dělat? Jak by měl vypadat přechod od slov k činům?

Musíme prosazovat svoje myšlenky. Volby rozhodnou hodně. Tedy aspoň doufám, že to budou nemanipulované volby! Musíme si to ohlídat. Určitě tu budou pokusy o volební podvody. Musíme se poučit z rakouských voleb. Už i volební průzkumy jsou manipulované po celé Evropě. Prý má Merkelová obrovskou podporu obyvatelstva. Tak to je opravdu velice dobrý vtip.

Celá Evropa revoltuje. Nedůvěřuje Bruselu. Británie získala. Ale samozřejmě nám lžou. Bankéři a průmyslníci se nechtějí smířit s tím, že se jejich zisky trochu zbrzdí. Ale lidé chtějí opět žít v klidu a cítit, že jejich země patří jim. Nechtějí ve svých městech „no-go zóny“. Teroristické útoky v Londýně se odehrály už dávno. Už v roce 2005. A nikdo nereagoval. Přesně jako v Paříži a Bruselu. Tajné služby nespolupracují. V Paříži mohli vojáci zasáhnout, ale čekali na rozkazy a naopak policisté neměli zbraně. Absurdní situace! Neuvěřitelné. Jde o naše životy, a protože se někdo neumí dohodnout, zemřou stovky lidí.

Evropská unie je moloch, který své občany nechrání, chránit je nechce a nikdy to neměl v úmyslu. Čím dřív to skončí, tím líp. Nemám vůbec obavy, že bychom nemohli nadále cestovat a vyměňovat si zboží. O to přece jde. A to jsme mohli i bez EU!

Kdo je Jana Yngland Hrušková

Narodila se roku 1959 v Náchodě. Je sestrou Evy Hruškové, představitelky černobílé Popelky z roku 1969. Hrála se skupinou Genese a pak zpívala v pořadu Memento s Petrem Novákem. Také točila s Leškem Semelkou. V roce 1989 se vdala do Norska, pak s manželem odešla do Německa, kde pracovala jako zpěvačka a učitelka zpěvu. Před třemi roky se vrátila do Česka a začala hrát divadlo pro děti. V loutkových představeních účinkuje se sestrou a Janem Přeučilem. Je velkou kritičkou islámu a politickou aktivistkou.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…