Merkelová lhala, televize manipulovala záběry, jen aby vyrobili fake news o nacistech. Citové vydírání- typický trik levičáků, říká poslanec AfD Bystroň a vzpomíná, co tito lidé prováděli v Německu

25.09.2018 19:06

ROZHOVOR „Typický trik levičáků – vydírat city. Pokud chtějí těm sirotkům ze Sýrie pomoct, tak proč jim nepostaví sirotčinec v Sýrii? Chtějí pouze udělat z každého, kdo je proti migraci, bezcitu,“ říká k návrhu europoslankyně Šojdrové (KDU-ČSL) ohledně 50 syrských sirotků bavorský zemský předseda Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň. Andreji Babišovi složil kompliment. Vyjádřil se i k Evropskému parlamentu a k Maďarsku. Prozradil také, za co v těchto dnech dostal prestižní ocenění.

Merkelová lhala, televize manipulovala záběry, jen aby vyrobili fake news o nacistech. Citové vydírání- typický trik levičáků, říká poslanec AfD Bystroň a vzpomíná, co tito lidé prováděli v Německu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Bystroň na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Anketa

Zvažujete, že v senátních či komunálních volbách odevzdáte hlas alespoň jednomu kandidátovi ČSSD?

5%
95%
hlasovalo: 8464 lidí

Vy jste byl před několika dny v americkém St. Louis vyznamenán cenou „The Eagle Award“, kterou uděluje konzervativní nadace Phyllis Schafly, blízká prezidentu Donald Trumpovi. Za co jste toto ocenění získal?

Ocenění si velice vážím. Je to poprvé za 47 let existence nadace, kdy byli vyznamenáni dva politici z Evropy – vedle mě také Dominik Tarzcynski z Polska. Jak správně uvádíte, nadace od začátku podporovala prezidenta Trumpa, v minulosti také Ronalda Reagana. To hnutí se teď poprvé otevřelo směrem k Evropě a vyznamenalo dva evropské poslance za jejich boj o konzervativní hodnoty. Velmi pozitivně bylo také hodnoceno mé angažmá za propuštění Tommyho Robinsona z vazby, stejně jako má cesta do Jihoafrické republiky na podporu bílých farmářů, kteří jsou tam v posledních letech masakrováni. Celkově ale američtí konzervativci velmi pozitivně hodnotí práci celé naší strany AfD.
Je třeba vidět, že jsme jediná strana, která oficiálně přivítala jak zvolení Donalda Trumpa prezidentem, tak jmenování jeho velvyslance v Německu Richarda Grenella.

Tuto cenu dostala už v minulosti i řada dalších významných politiků...

Je to plejáda konzervativních osobností z USA. Tento rok byl například oceněn bývalý pezpečnostní poradce Donalda Trumpa generál Mike Flynn. Minulý rok cenu dostal šéf Breitbartu Steven Bannon.

Když jsme spolu nedávno mluvili, probírali jsme situaci v německém Chemnitzu. Tehdy se toto příhraniční město objevovalo ve zprávách v řadě i světových médií. V posledních dnech už se to ale neděje. Znamená to, že se tam situace „uklidnila“? Jak to tam v současné době vypadá?

Nastalo přesně to, co doposud v každém městě, ve kterém byl zavražděn Němec migrantem: Národní fronta tvořená ze stran SPD, Zelených, Die Linke, jejich mládežnických organizací, odborů a církví, mediálně očernila lidi, kteří demonstrovali proti politice Angely Merkelové jako nácky. Ten tlak je opravdu masivní. Stalo se tak ve Freiburgu, kde byla migrantem z Afghánistánu znásilněna a posléze zabita studentka Maria, tak v Kandelu, kde byla zase jiným Afgháncem ubodána patnáctiletá Mia, i v Offenburgu, kde migrant ze Somálska ubodal místního lékaře před očima jeho desetileté dcery. Protesty místních obyvatel, které mimochodem nikdy nejsou namířeny proti uprchlíkům samotným, ale vždy proti politice Merkelové, byly zdupány do země masivní „strachizací“ národní fronty ruku v ruce s médii.

V tisku se objevily zprávy, že po výrocích právě o událostech v Chemnitzu končí H. G. Maassen jako šéf německé kontrarozvědky, píše se ale také, že bude vlastně v určitém smyslu povýšen, což kritizuje opozice. Jak to s Maassenem a údajně nepodloženými výroky ohledně Chemnitzu tedy vlastně je?

Maassen si dovolil říct pravdu ohledně průběhu první demonstrace v Chemnitzu. Vláda i média tvrdily, že tam docházelo ke štvanicím na cizince. Odvolávali se přitom na video levicového extremisty Zeckenbisse. Jenže na videu není vidět žádná štvanice, ale jen malá roztržka mezi třemi osobami – v podstatě úplná banalita. Maassen na to upozornil. Vzhledem k tomu, že tím nepřímo dokázal, že Merkelová i její mluvčí Seibert lhali, musel jít. Přitom stejně jako Maassen se předtím vyjádřil už i saský ministerský předseda Michael Kretschmer, stejně tak jako šéf saské prokuratury. Ale Maassen byl Merkelové už dlouho trnem v oku, protože interně upozorňoval na zhoubné následky její migrační politiky.



Budou mít podle vás události v Chemnitzu nějakou dohru na německé politické scéně, nebo předpokládáte, že vše pomalu utichne? A děje se něco podobného i na dalších místech v Německu, aniž by se třeba tyto události objevily v tisku?

Poškození důvěry ve stát a v média, které Chemnitz způsobil u širokých vrstev obyvatelstva, budou rezonovat ještě dlouhé měsíce. Ty škody jsou nedozírné. Vždyť kancléřka zde lhala, očerňovala své vlastní lidi a veřejnoprávní televize nastříhala do reportáže o Chemnitzu několik dní starý materiál – to vše jen proto, aby vznikla fake news o nacistech, kteří hajlují na ulici a pořádají štvanice na cizince.

V České republice vyvolal velkou diskusi návrh europoslankyně Michaely Šojdrové (KDU-ČSL), abychom přijali 50 syrských sirotků. Premiér Andrej Babiš tento návrh odmítl s tím, že nevíme, kolik těmto sirotkům ve skutečnosti je a navíc, že i v České republice jsou děti, které potřebují pomoc státu. Co na to říkáte?

Typický trik levičáků – vydírat city. Pokud chtějí těm sirotkům ze Sýrie pomoct, tak proč jim nepostaví sirotčinec v Sýrii? V ČR je několik tisíc sirotků, proč se nestarají o ně? Je to celé zvrhlé. Chtějí pouze udělat z každého, kdo je proti migraci, bezcitu.

Dokážete si představit, že by se v současné době v Německu někdo takto rázně postavil proti přijetí dětských uprchlíků-sirotků? Jak by na toto voliči reagovali?

Kompliment panu Babišovi. Je třeba, aby Češi nadále spolu s Poláky, Slováky, Maďary konsekventně drželi svou linii. Teď už mají na své straně i Rakušany a Italy, Dány a brzy i Švédy. Merkelová neustále ztrácí. Brzy bude v Evropě zcela izolovaná.



Český premiér z mnoha stran sklidil obrovskou kritiku. Například Miroslav Kalousek už v minulosti uvedl že se nám politika ve smyslu „ani jednoho migranta“ vymstí. Kalousek varuje, že říkáme celému světu, že jsme nelidští. „Kráčíme dobrovolně do izolace a opovržení. Na tuhle hloupou a buranskou politiku těžce doplatíme.“ Má pravdu?  A co na postoj Andreje Babiše ohledně nepřijímání uprchlíků říká na základě vašich informací Angela Merkelová, ale i další němečtí politici?

Němečtí politici si tím ‚velkorysým‘ přijímáním ‚syrských neviňátek‘ zavařili natolik, že už teď vůbec nestíhají komentovat, co se děje v ČR. I tady to začínalo tleskáním na nádražích a házením plyšových medvídků. Dnes už na nádražích nikdo netleská.



Když odbočíme od téma migrace a uprchlíků, velkou diskusi v posledních dnech vyvolalo to, že poslanci Evropského parlamentu pověřili Evropskou komisi, aby zahájila řízení proti Maďarsku. Zatímco například premiér se od tohoto kroku distancoval, někteří čeští politici ho podpořili. Jak vy tuto situaci vidíte? Mají se podle vás i další země obávat podobného zásahu?

To, co se děje v Evropském parlamentu, je neuvěřitelná zvrhlost. Premiér Viktor Orbán a jeho strana byli zvoleni maďarským lidem takovou většinou, o které se většině politiků v ČR, ale i Německu, ani nezdá. Šikanovat je jen proto, že se nechtějí podvolit diktátu z Bruselu (a potažmo z Berlína), je zcela zvrhlé. Každý, kdo to podporuje, je buď hloupý, nebo také tak zvrhlý. Jednou může dojít i na nás. Je to zásah do suverenity státu.

Podívejte, v Německu dochází k manipulaci voleb v neprospěch opozice, lidé jsou propouštěni z práce pro své názory a podporu opozice, opoziční politici jsou nezákonně pronásledování státními úřady, fyzicky napadáni státem financovanými extremisty, na majitele restaurací je dělán nátlak, aby neposkytovaly prostory opozici – a kdo to stíhá? To jsou poměry jako v autokratických režimech. To už není Německo, to je Merkelistán.

Bývalý prezident Václav Klaus v rozhovoru pro Český rozhlas hovořil o našich spojenectvích v rámci Evropy. Jsou podle něj formální a nejsou autentická. Zmínil, že EU je zlo a čím dříve dojde k transformaci ve funkční demokratický orgán, tím lépe. Otázkou je, jak Evropskou unii změnit. Evropská unie by podle Klause potřebovala sametovou revoluci našeho typu. Má Václav Klaus pravdu? Lze podle vás vůbec EU transformovat, a v čem by se měla změnit nejdřív?

Ten rozhovor pana prezidenta byl skvělý. Doporučuji každému si jej poslechnout na podcastu. Myšlenka Evropského společenství je správná – s jinými evropskými národy sdílíme společné kulturní hodnoty, římské právo, žijeme na stejném kontinentu. Obzvláště odbourání hospodářských bariér, zavedení volného trhu, ale i volného pohybu obyvatel byly velmi pozitivní kroky.

Problémy začaly zavedením eura. Tato měna je politickým, nikoli ekonomickým projektem, a je proto odsouzena k zániku. Absolutně negativní je také jakékoliv násilné vytváření politické unie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…