Merkelová to má spočítaný, zasluhuje trest! Ringo Čech, který má obrovskou radost z brexitu, spustil kanonádu

24.06.2016 12:10

„Mám velikou radost. Kdyby totiž k brexitu nedošlo, tak by se vůbec nic v EU nezměnilo,“ reaguje pro ParlamentníListy.cz hudebník, malíř a expolitik František Ringo Čech na fakt, že se britští voliči v referendu rozhodli o odchodu Spojeného království z Evropské unie. Podle Ringo Čecha je teď ale na řadě především Merkelová...

Merkelová to má spočítaný, zasluhuje trest! Ringo Čech, který má obrovskou radost z brexitu, spustil kanonádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z divadelní hry Dívčí válka

Anketa

Velká Británie odchází z Evropské unie. Co se teď stane s EU?

hlasovalo: 19710 lidí

Co říkáte tomu, že Britové zvolili brexit, takže Velká Británie řekla Evropské unii ne?

Mám z toho velikou radost. Kdyby totiž k tomu nedošlo, tak by se v EU vůbec nic nezměnilo. Je to otřes, který však neotřese Británií, ale samotnou prohnilou Evropskou unií.

Lídr protievropské strany UKIP Nigel Farage hned ráno řekl, že 23. červen vstoupí do dějin jako „náš den nezávislosti“ a že by britský premiér David Cameron měl odstoupit. Po dlouhé hodiny poté ale nebylo jasné, co Cameron udělá...

V takhle demokratické zemi, jako je Anglie, nemůže přežít premiér, který nedokázal za svého předsednictví udělat v EU pořádek. Kdyby byl tvrdší, tak by k brexitu nemuselo vůbec dojít. Cameron se mohl tvrdě postavit na odpor a přidaly by se k němu i východoevropské státy a byla by naděje na určitou změnu. Ale tak, jako se nedali zreformovat komunisté, tak se nedá zreformovat takhle prohnilej systém. EU totiž zradila ideu, pro kterou jsme všichni toužili v ní být.

Co to teď bude pro Unii znamenat? Je to pro ni polibek smrti a začátek konce?

Nic! Přijde jen větší ubohost, větší hádky, přibude další mrakodrap s úředníkama... Když se zamyslíte nad tím, kolik úředníků EU má větší plat nežli ministerský předseda Velké Británie, tak to je přece neslýchané! Úředníci se v EU přitom množili dělením jako láčkovci; a to je prostě nespravitelný! S tím se nedá vůbec nic dělat, než že se to přebuduje celý od začátku. Pozor, já jsem ale velký přítel ideje EU, ale ne tohoto hybridu, co z toho nakonec lidi a tamní mašinérie udělala.

Včera se na konferenci s tématem odcházení vs. neodcházení Velké Británie z Evropské unie vyjádřili k možnému brexitu bývalý europoslanec a senátor Vladimír Železný, politolog Alexander Tomský, ekonom Aleš Michl, publicista a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský, poslanec Tomio Okamura a další. Železný mimo jiné prozradil, že jeho sekretářka – v té době byl místopředsedou euroskeptické frakce – měla plat vyšší, než byl plat prezidenta České republiky. Sekretářku přitom platil přímo Evropský parlament...

O tom mluvím. Tady vidíte, že to je opravdu stát ve státě, bez kontroly a bez možnosti postihu. Je to svévole. Taková svévole je, když pustíte nikým nevolené a pyšné úředníky k moci.

Vladimír Železný také vypíchnul fakt, že v Unii o zákonech a legislativě nerozhoduje Evropský parlament a evropský poslanec, ale nevládní organizace (NGO) spolu s nevolenými úředníky Evropské komise.

Proto to tak vypadá! Prosím vás, jaký je to Evropský parlament, když o ničem nerozhoduje? Nad tím vším se úplně zastavuje zdravý rozum, když jde na jedné straně o obrovský a nesmírně drahý orgán, který ale o ničem nerozhoduje. Já jsem ovšem tohle všechno věděl, věděl jsem, že to takto dopadne už v okamžiku, kdy vyškrtli z ústavy, z oné zakládající listiny EU, že Evropa není postavena na křesťanských základech. Prý aby nepohněvali muslimské obyvatelstvo, jenže si naopak touto lží zadělali na problém, protože to není pravda. Evropa je přece postavena na křesťanských základech! A dokonce toho italského poslance, který proti tomu protestoval, vyloučili! Věděl jsem už v tu chvíli, že jakmile je něco takového takto nastavené, takto zbaběle a proradně, že to nemůže přežít. V tu chvíli jsem si už byl jist, že to má EU spočítané! Anglie ale nebude mít problém. Anglie ukázala, že je soudná, a proto já jsem při každém svém projevu vždy říkal: držme se Anglie, oné kolébky evropské demokracie!

Myslíte si, že k brexitu také přispěla otázka migrantů?

Strašně! A Britové pochopili, že je to – jak říká prezident Zeman – plánovaný, připravený a nastavený.

Myslíte si, že by ČR měla taktéž přemýšlet o referendu na vystoupení Česka z Unie? Tuto věc dlouhodobě prosazuje v Poslanecké sněmovně hnutí Úsvit a málem se mu nedávno podařilo tento bod zařadit do programu poslanců...

K tomu každopádně časem dojde. Ale oni vědí, co si Češi myslej. Vždyť nás připravili o brambory, připravili nás o cukrovou řepu a jiné věci. Je to hrozné! Já třeba kupuji francouzské brambory, ale protože chci český, tak musím jít na trh, abych je tam koupil. Když jedete Českou republikou, tak tam vidíte samé žluto. Už jsem ale dlouho neviděl zlátnoucí obilí.

Právě na konferenci, o níž jsem před chvíli hovořila, promluvil i senátor Jan Veleba, který byl dlouholetým prezidentem Agrární komory ČR, a posluchačům připomenul, kolik kvót a zemědělských dotací EU vlastně zničilo české zemědělství. My jsme si navíc podle něj nebyli schopni dohodnout lepší dotace, zatímco jiné státy EU ano.

Žádné dotace! Už to je zrůdnost. Potraviny mají stát tolik, aby se zemědělcům vyplatilo je pěstovat. Nebyly by pak plný popelnice chleba. Chleba by se měl dávat do bílé ošatky, jako ho dávali naši předci. Pak bychom si vážili jídla. Bylo by záhodno, aby potraviny měly všude skutečnou cenu. Chleba musí stát skutečně tolik, za co ho zemědělci a pekaři vyrobí. A jestliže naši zemědělci říkají, že z toho všeho dostanou minimum, no tak se podívejme na to, kdo má tu většinu. A tomu je třeba to sebrat. Jídlem se plejtvá, dějí se tady prostě hrozné věci kvůli dotacím... Víte ale, že moje parketa je kultura. A kdybych se tenkrát stal ministrem kultury, tak bych zrušil všechny kulturní dotace a doplácel bych jen na vážnou hudbu a na divadla, který stojí za to, a na dětskou literaturu. Prostě dal bych peníze jen na to, co potřebuje podporu. A hlavně bych zrušil Fond kinematografie. To je totiž kšeft, jako každý jiný. Když k nám přijede někdo ze zahraničí a slyší, že máme nějaký Fond kinematografie, tak se tomu směje.

Nakonec jedna důležitá věc – co bude podle vás s Angelou Merkelovou a co bude dál s Německem?

Merkelová už to má stejně spočítaný! Oni ji soudruzi v její vlastní straně brzy hodí přes palubu. Ale to je málo, zasluhuje si větší trest!

Hovoří se nepokrytě i o tom, že největší prebendy má z EU Německo spolu s Francií...

Nemají, oni to naopak všechno platí. To jsou jenom kecy. Na jejich bedrech to vlastně všechno visí, to utrácení, o němž jsme hovořili. Proto mám z brexitu radost. Začaly zase dějiny. Víte, že po pětadvaceti letech vždy dochází k určitým změnám. A teď se – zaplaťpánbůh – začnou dít věci! Já ale doufám, že se Evropská unie udrží, ovšem, že se od základů změní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…