Metody komunistů jsou pořád stejné, změnila se pouze rétorika, říká předseda Soukromníků na adresu ministra financí

13.09.2016 17:17

ROZHOVOR „Celá EET není normální, tak proč by měly být normální další postupné úlety pana ministra financí. Andrej Babiš je velký manipulátor, a proto je pro Českou republiku tak nebezpečný," řekl ParlamentnímListům.cz Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR.

Metody komunistů jsou pořád stejné, změnila se pouze rétorika, říká předseda Soukromníků na adresu ministra financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer

Vážený pane předsedo, podle posledních informací chce ministr Babiš opět navrhnout snížení DPH u točeného piva. Aby tak vykompenzoval zvýšené náklady na zavedení EET. Přijde vám to normální?
 
Celá EET není normální, tak proč by měly být normální další postupné úlety pana ministra financí. Andrej Babiš je velký manipulátor, a proto je pro Českou republiku tak nebezpečný. Malé a střední soukromníky několika po sobě jdoucími restrikcemi likviduje a navíc proti nám staví určitou část veřejnosti. Metody komunistů před rokem 1948 a dále byly stejné, pouze dobová rétorika se změnila.
 
Postupně se v rámci EET přidává více a více výjimek, neberete to jako důkaz nesmyslnosti celého systému?
 
Systém je nesmyslný, proto výjimky. Navíc příklad (ne)fungování EET v Chorvatsku, vzoru pana ministra Babiše, a ekonomické důsledky pro tuto zemi jsou přece již známé. Náš cíl nemůže být jiný než mj. EET zrušit. Proto jsou velmi důležité nejen pro Soukromníky, ale pro všechny soukromníky výsledky v těchto a příštích volbách.
 
Neobáváte se toho, že čím více výjimek bude, tím bude celý systém méně funkční?
 
Pokud vláda již před zavedením EET jde cestou výjimek, je to jen důkazem špatné přípravy či „nesmyslnosti“ tohoto zákona. Jsme přesvědčeni, že systém zkolabuje a nebude vůbec funkční. Navíc již nyní sledujeme masivní přípravy na zavírání provozoven a končení podnikání především v malých městech a na vesnicích.
 
 
Dovedete si představit, že byste se spojil například s KSČM proto, aby k zavedení EET nedošlo?
 
Víme, že KSČM EET podporuje. Určitě na jednání s komunisty nepůjdeme, ale kdyby se chtěli proti EET postavit, uvítáme to.
 
Co se podle vás bude dít bezprostředně po zavedení EET?
 
Chaos, zmatek, vztek a zánik dalších firem. Vzniknou velké a nezvratné morální a materiální škody u soukromníků s dopadem na jejich rodiny a zaměstnance. Největší problém zaznamenají občané malých obcí a měst. Pro ekonomiku státu pak jistě není dobré oslabování a snižování počtů drobných a středních podnikatelů (STŘEDNÍ TŘÍDY SPOLEČNOSTI). Tedy právě těch, kteří tvoří základ prosperující společnosti a jsou poslední záchranou v dobách, kdy se velkým firmám nedaří. Nepomůže nám ani  to, že nebude zapotřebí dlouho hledat člověka zodpovědného, tedy viníka.
 
Jak vnímáte kontrolní hlášení DPH? Mělo podle vás smysl jej zavádět?
 
Kontrolní hlášení je v platnosti již řadu měsíců. Přineslo jen obrovské zvýšení administrativy podnikatelů, zdražení služeb účetních a troufám si říci i nabrání dalších státních úředníků. Nevím o tom, že by došlo byť k jedinému případu odhalení karuselových obchodů díky této povinnosti. Strana soukromníků České republiky poslala 4. 12. 2015 prostřednictvím 21 senátorů ústavní stížnost s cílem ZÁKON O KONTROLNÍM HLÁŠENÍ DPH ZRUŠIT. Ústavní soud naši žádost zatím neprojednal.
 
Naším cílem stejně jako u EET je co nejdříve tyto a další zákony omezující podnikání zrušit.
 
Nebylo by lepší vrátit se spíše k myšlence jednotného inkasního místa?
 
Jsem přesvědčený, že ano. Uvidíme v budoucnu.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…