Multikulti není žádná idea, ale zvrácenost. Ale lepší kšeft, než pokladní. Někam se ti studenti zprofanovaných sociálních a humanitních studií upíchnout musí, bouří se aktivista

29.12.2016 16:20

ROZHOVOR „Multikulti není žádná idea, je to zvrácenost proti Bohu i přírodě. Máte pocit, že když zavřete do ohrady vlky i ovce, že to bude fungovat?“ pokládá i tuto řečnickou otázku záchranář Dušan Rudecký, aktivista, který měl blízko k Bloku proti islámu. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se věnuje také Vánočnímu poselství prezidenta republiky, volbám ve Spojených státech amerických a situaci na české politické scéně.

Multikulti není žádná idea, ale zvrácenost. Ale lepší kšeft, než pokladní. Někam se ti studenti zprofanovaných sociálních a humanitních studií upíchnout musí, bouří se aktivista
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Popsaná cesta migranta z Íránu

Zazněly názory, že Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana nemělo vizi, bylo příliš shrnující, možná bez emocí. Další naopak Zemana chválili i do té míry, že pokud půjde do voleb, stane se prezidentem i v následujícím období. Jaký byl váš dojem z Vánočního poselství prezidenta republiky?

Pan prezident má jak skalní odpůrce, kteří ho budou hanět za cokoli, tak i krajní příznivce, kteří rovněž nevidí vpravo vlevo. Co vnímám já jako nebezpečné snahy proti hlavě státu, jsou aktivity skupiny sdružené okolo jednoho matematika proškoleného v USA, které cílí na nerozhodnuté voliče podbízivým způsobem. Na rozdíl od končícího protektora z cirkusového šapitó, který si svůj post koupil, je vidět posun v metodách i myšlení, jak se Zemana zbavit. Samotné Vánoční poselství bylo neotřelé, jen si myslím, že pan prezident věnoval zbytečně mnoho času neúspěšnému pornoherci. Takovou hodnotu ta bytost nemá.

Co vás zaujalo a s čím naopak nesouhlasíte? Kritiku vyvolala také prezidentova slova o spolupráci s Čínou, když vyzdvihl jarní návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku jako významnou událost v oblasti ekonomické diplomacie. „Čína je největším zahraničním investorem v Německu, bylo by hloupé, abychom my nevyužívali obdobných příležitostí,“ řekl. Co vy na to?

V tomto nemohu jinak, než souhlasit, a velmi, opravdu velmi bych si přál, aby se panu prezidentovi podařilo sezvat prezidenty Ruska, Číny a USA do České republiky na společnou návštěvu. I když to demagogové typu Pehe, Gabal, Mitrofanov, Fendrych a další pseudointelektuální hlupáci nepřiznají, byl by to, a jak věřím i bude, majstrštyk na poli mezinárodní diplomacie.

Když se ohlédneme za událostmi uplynulého roku. Jisté je, že pro některé největším překvapením bylo zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem. Podle lidí, kteří byli zklamáni volbou Trumpa, končí svět, který jsme znali. Jak to vidíte vy?

Za sebe jsem velmi rád, že nevyhrála ona moci a války chtivá hysterka. O panu Trumpovi si nedělám přehnané iluze. Je to obchodník se zabijáckým instinktem. Pragmatik, který pochopil, že musí v USA změnit, co předchůdci zkazili, tudíž expanzivní války na území nepřítele snad budou minulostí. Američany to bude ze začátku dost bolet a velkým faktorem v této situaci bude Čína.

Díky dohodě s Tureckem a po uzavření takzvané balkánské stezky se počet migrantů na této trase snížil, ale naproti tomu počet migrantů připlouvajících do Evropy přes Středozemní moře z Libye a částečně také z Egypta se od té doby o dvacet procent zvýšil. Jak v tomto kontextu hodnotit politiku EU v uplynulých měsících? A jaký předpokládáte další vývoj?

Dohoda s Tureckem není žádná dohoda, ale vydírání. Navíc je jedno, odkud sem kozomrdi přijdou. V té souvislosti si říkám, kde že jsou všechny miliardy euro, které dostávalo například Řecko na ochranu vnějších hranic.

Nakolik se dá říct, že multikulturalismus je ztracená idea? Mám na mysli souvislosti s událostmi jako Brexit či volba Trumpa…

Multikulti není žádná idea, je to zvrácenost proti Bohu i přírodě. Máte pocit, že když zavřete do ohrady vlky i ovce, že to bude fungovat? Ale nejen u nás je to lepší kšeft než montovna nebo pokladní v Lidlu a někam se přece ti studenti zprofanovaných sociálních a humanistických oborů upíchnout musejí.

Za pár měsíců přijdou důležité parlamentní volby v Nizozemsku, spuštění článku 50 o vystoupení Velké Británie z EU či ostře sledované prezidentské volby ve Francii, pak parlamentní… Mimochodem, když se zastavím u prezidentských voleb ve Francii, říká se, že EU vedou Merkelová a Hollande, dokážete si představit například kombinaci Francois Fillon a kancléřka Merkelová?

Na těchto volbách se jasně uvidí, proč se tak zoufale ombudsmanka snaží získat větší pravomoci a uzákonit možnost zakládání politických stran pro cizince. Vidět to bylo například v Londýně. Co se týká Francie, ta, obávám se, je už ztracená bez ohledu na prezidenta. Vždyť praporem francouzských speciálních jednotek je bílý kohout na bílém podkladu. Dá se očekávat, že se proti Marine Le Penové spojí tzv. pravice i levice, jen aby zůstala u koryt tak, jak to známe i u nás. Typickým příkladem jsou v ČR třeba lidovci.

A pak tu máme ještě volby v České republice, parlamentní i prezidentské. Zatím se zdá, že premiérem bude Andrej Babiš, prezidentem Miloš Zeman, pokud bude znovu kandidovat. Jak prosté. Anebo není? ANO nemusí mít koaliční potenciál. A možná nelze vyloučit koalici ČSSD s KDU-ČSL, která vyjednává spojenectví se STAN, pokud budou mít dostatečný počet hlasů… Přesto, jak situaci vidíte vy?

Je to ještě jednodušší. Andrej Babiš má skvělý tým analytiků a umí jim naslouchat. Vždyť i proto vznikli Realisté. Těmhle velkým klukům je jedno, jestli vládne Petr, nebo Pavel. Agrofert má pole, Penta dělá traktory. Traktory obdělávají pole a jezdí na bionaftu. ČSSD by musela vyměnit celé vedení, což se nestane, a zůstaly jim peníze na masivní kampaň za Lidový dům. KDU má bohužel stabilní elektorát, kdy pan farář přikáže, a je vymalováno.

A co volba prezidenta?

Za mě Zeman, no a pokud by nestíhal zdravotně, tak pan Kmoníček. Před čtvrt rokem bych si dovedl představit pana Robejška, nicméně to je dnes pasé. Musím uznat, že generál Lorenc si vychoval z dob hlubokého míru důstojné následovníky.

Jaké je vaše přání do nového roku?

Jednoznačné vítězství legitimně zvoleného prezidenta Sýrie a stabilizace jeho země. Panu Trumpovi šťastnou ruku při vedení USA. Pevné zdraví prezidentu Putinovi a pro naši zemi postavení islámu mimo zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…