Na západ od nás už islámisté vyhráli, teď jsme na řadě my, varuje expert Konvička. Zde jsou důvody, proč budou chtít útočit i u nás

09.01.2015 9:57

Přírodovědec, ekolog, vysokoškolský učitel a lídr facebookové skupiny ,,Islám v České republice nechceme" Martin Konvička tvrdí, že za vražedným útokem muslimů v sídle týdeníku Charlie Hebdo v Paříži kromě jiného stojí i jakási hloupost Evropanů, kteří kdysi povolili imigraci a přitom se tvářili, že muslimy jejich víra sama přejde.

Na západ od nás už islámisté vyhráli, teď jsme na řadě my, varuje expert Konvička. Zde jsou důvody, proč budou chtít útočit i u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlící se muslimové

„Proto dnes máme v Evropě desítky milionů potenciálních džihádistů a je jen otázkou času a statistiky, kdy a kde se rozhodne někdo tu svou víru naplno praktikovat, to znamená páchat násilný džihád...To ale není organizované, u nich funguje jen vědomost toho, že ví, že jsou silní a že jim dochází trpělivost s námi – nevěřícími,“ řekl k tomu Konvička v rozhovoru ParlamentníchListů.cz.

V jednom ze svých blogů v souvislosti se středečním masakrem ve francouzské metropoli píšete o „tvrdém potlačení islámu“, což ale podle vás není rozhodně „islámofobie“. „Je to zdravý rozum, pud sebezáchovy a státnická nezbytnost,“ uvedl jste. Jak tomu lze rozumět? Copak hrozí něco podobného, jako byly vraždy v redakci francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo i v České republice?

Samozřejmě, že takový podobný útok, jako se stal ve středu v Paříži, se může stát kdykoliv a kdekoliv. Je třeba si uvědomit, že islám přikazuje svým věřícím podmanit si celý svět – to je prostě ´koránský´ příkaz a o tom se nediskutuje. A hloupostí Evropanů je, že jsme povolili imigraci, že jsme se tvářili a doufali jsme, že je to přejde, a tvářili se, že to neexistuje. Proto dnes máme v Evropě desítky milionů potenciálních džihádistů a je jen otázkou času a statistiky, kdy a kde se rozhodne někdo tu svou víru naplno praktikovat, což znamená spáchat násilný džihád. Nic jiného v tom není.

Jak jsem říkal, že je to jen statistická záležitost, tak tím rozumějme, že tam, kde je muslimů hodně, tak tam se to může pravděpodobněji stát, a tam, kde je jich málo, tam se to může stát méně pravděpodobněji. Samotný Korán totiž píše – ale zcela přesně to teď neumím citovat – že udeřit je třeba, až vás bude dvacet ze dvou set, což je deset procent: tato formulace také odpovídá tomu, co se děje v zemích jako je Francie. To ale není organizované, u nich funguje jen vědomost toho, že ví, že jsou silní a že jim dochází trpělivost s námi – nevěřícími. Islám navíc tvrdě přikazuje trestat kritiky a tvrdě trestat i výsměch a odpadlíky od víry. Proto onen francouzský časopis to dostal tak tvrdě, neboť se vysmíval islámu.

Co se týče odpadlíků, tak těch také máme v Česku nepočítaně, ba dokonce i kritiků na nejvyšších místech... Proto jsme zároveň i my jejich "legitimním cílem".

V neposlední řadě musím připomenout i radikální komunity, kteří fungují třeba v Německu a v Rakousku. Oni se totiž již nyní cítí vítězi a už pokládají ´onu záležitost´ za hotovou věc. I proto se v bavorských a dalších německých mešitách často říká, že „je čas pokračovat v dobývání východní Evropy“. My jsme navíc blízko Německa, takže to znamená, že naše země je opravdu na řadě...

 

To zní jako varování. K tomu musím připomenout, že již krátce po středečním útoku v Paříži mnozí čeští politici a analytici v médiích ubezpečovali, že se nic takového rozhodně u nás stát nemůže....

Já bych se těchto lidí rád otázal, zda jsou ochotní nést osobní zodpovědnost za to, až se něco takového opravdu u nás stane.

Také v názorech politiků padlo, že aby se něco podobného nestalo právě u nás, tak je důležité muslimskou komunitu neprovokovat.

Že nemáme provokovat? Tak to je přesně to, co islám chce! Jak už jsem řekl na začátku – on přikazuje trestat kritiky, přikazuje trestat ty, kdo se mu vysmívají. Nechají na pokoji jen ty, kteří budou poslouchat – proč by se s nimi v této fázi znepokojovali? Jenže když je nebudeme znepokojovat, tak budou sílit a udeří, když jich bude dost na to, aby už nebyla možná žádná obrana. Ale neprovokovat je to nejhorší, co se může v tomto udělat, protože tím si jen kupujeme čas. Navíc to je přesně to, co ti fanatici chtějí. Oni chtějí nerušeně a bez komplikací růst a pronikat do byznysu, pronikat do škol a získávat stoupence a imigranty – souvěrce. Neprovokovat islám, tak to je podobné jako neprovokovat Hitlera v roce 1937.

Je ale možné, že je vskutku už nyní provokujeme?

S tím bych souhlasil, neboť jim neprokazujeme dostatečnou úctu. Vždyť i náš pan prezident se vyjádřil nelichotivě o radikálním islámu a máme tady i veřejně působící odpadlíky od islámu, za což jim jejich víra přikazuje trest smrti. Máme tady dokonce i veřejné kritiky islámu. V Českých Budějovicích se právě onu osudnou středu konalo vystoupení bývalé muslimky Pavlíny Bitarové, která mluvila před třemi sty hosty o tom, jaké to je být konvertitkou a pak odpadlicí. Takové věci ale muslimské věřící neskutečně provokují! Jestliže přistoupíme na hru ´hlavně je neprovokovat´, tak postupně budeme úplně zahnaní do kouta. Nejdříve provokuje karikatura, pak vyzývavý oděv, posléze křivý pohled a tak dále. Vždycky je důvod...

Jenže čeští muslimové útok v centru francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo odsoudili.

Samozřejmě. Vždyť muslim má přikázáno – a je o tom i mnoho veršů – hovořit tak, aby před věřícími nepoškodil islám. To znamená, že dokud jsou v určitém místě slabí a islám tam tak není v převaze, tedy dostatečně ve společnosti zakořeněn, aby si mohl dovolit ukázat hrubou tvář, tak se budou vždy tvářit tak, že takovéto činy odsuzují. Lze to říci paradoxně i tak, že islám nemá nikdy nic společného s islámem.

A co téma imigrace, kdy EU zřejmě bude pozvolna od České republiky vyžadovat, abychom přijali uprchlíků z islámských zemí více? Myslíte si, že bychom měli imigrantům ukázat otevřenou náruč?

Bylo by to naprosto sebevražedné zrovna v této situaci, kdy víme, kam to vedlo v západních zemích, které neudělaly nic špatného, jen se pouze otevíraly více uprchlíkům – chtěly pomáhat a být přátelskými zeměmi vůči imigrantům, ovšem přitom jaksi zapomínaly na rizika. V současné době se hovoří o imigrantech ze Sýrie, kteří jsou zřejmě pronásledovaní a trpící lidé, ale my nevíme o koho ve skutečnosti jde, když tam jsou desítky válčících frakcí. Iniciativa „Islám v České republice nechceme“ se jednoznačně už v srpnu vyjádřila k tomu, že jsme pro to přijmou syrské křesťany, ateisty a příslušníky menších neislámských náboženství, jako jsou jezídi, případně drúzové, což jsou lidé, kteří jsou ze strany islámského státu opravdu lovnou zvěří a skutečně nemají kam jít a v jejich domovině jim hrozí fyzická likvidace. Ale přijímat muslimy jako takové by bylo šílenství, byť by to byly rodiny s dětmi.

Nevíme totiž, jaké pozadí za nimi je a nevíme ani, jaké mají vazby a zda se mezi ně nevmísí exponenti radikálů. Navíc kolem Sýrie je spousta islámských zemí, které jsou prosperující a klidné jako je Turecko, Jordánsko, či Saúdská Arábie. Evropské země opravdu nejsou od toho, aby zachraňovaly všechny, a zejména takové lidi, kteří nás pokládají za nevěřící, špinavce a neuctivce. Ať se o ně postará muslim a ostatní prosperující blízkovýchodní země, my bychom se naopak měli postarat o tamní křesťany a další nemuslimské uprchlíky. Měli bychom toto už vážně deklarovat, neboť válka začala!

Parlamentní Listy se otázaly politiků, zda bude mít podle nich vražedný útok muslimů v Paříži vliv na případné přehodnocení politiky multikulturalismu a imigraci v Evropě. Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nám k tomu řekl: „Tento zrůdný útok se budou v následujících dnech a týdnech snažit zneužít mnozí extremisté a populisté. To nejhorší, co bychom mohli udělat je, že bychom začali hodnotit lidi paušálně buď podle jejich víry, nebo podle jejich rasy a postavili mezi námi přehrady. To je přesně to, kam nás takové útoky chtějí dostat. Neměli bychom nikdy zapomenout na to, že v každém národě i každém náboženství jsou lidé slušní, neslušní a jsou v podstatě stále stejní, jenom se občas vybarví.“ Co jeho slovům říkáte?

Co tomu říkám? Že to jsou slova politické mrtvoly! Vyvodí pan Kalousek osobní odpovědnost, až se někdo z tzv. mírumilovných lidí vybarví? Uvědomme si, že útoky na dvojčata v New Yorku provedli lidé, vysokoškoláci, kteří neměli nikdy problémy se zákonem a studovali dokonce na Západě. Taktéž útoky 7. července provedené ve Velké Británii provedli zavedení muslimové, co tam měli rodiny, chodili řádně do práce a také neměli problémy se zákony. To samé platí i na bombový útok ve Stockholmu. Vezme si pan Kalousek za naši zemi osobní odpovědnost?

K otázce politiky multikulturalismu pak řeknu jen tolik: vždyť o tom, že multikulturalismus selhal, hovořila také Angela Merkelová už před pěti lety, Nicolas Sarkozy pak v tu samou dobu a i David Cameron se k tomu vyjádřil...prakticky všichni významní politici EU multikulturalismus zkritizovali. Nikdo z nich ale z toho, že multikulturalismus selhal, nevyvodil nikdy žádné důsledky. Já se jim ale na druhou stranu nedivím. Čeští státníci a státníci v zemích, kde ty velké menšiny ještě nejsou, by ale měli sloužit těm lidem, co je zvolili, tedy svým národům a nikoliv bruselským úředníkům, a opravdu by si měli uvědomit, že opakování chyb západní Evropy povede ke střelbám v centru Prahy, k vraždám a tak dále, což jistě nechceme.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…