ODS inzeruje básní: Socialisti v Řecku, stejní jako v Česku

22.05.2010 21:44

"Veřejný dluh je nepřítelem číslo jedna. Zdravé veřejné finance jsou jedním z hlavních stavebních kamenů stabilní ekonomiky," tvrdí část inzerce ODS. Její kreativní řešení ovšem podle marketingového odborníka působí děsivě.

ODS inzeruje básní: Socialisti v Řecku, stejní jako v Česku

"Ten banner až děsivě zaujme," říká ParlamentnímListům.cz marketingový odborník Břetislav Polách. "Kreativa, na které hoří ohně a jde jednoznačně o zachycení okamžiku násilí, v dnešní době chytne mnoho pohledů návštěvníků," dodává.

Inzerce ODS, která se nově objevila na českém internetu, pomocí krátkých hesel přirovnává českou levici a Jiřího Paroubka ke stejně nezodpovědným politikům, kteří přivedli Řecko na pokraj státního bankrotu.

"Nechcete bankrot? ČSSD = státní bankrot. Volte ODS. Bez vašeho hlasu to nepůjde! Socialisti v Řecku, stejné jako v Česku." Podle Polácha je inzerce občanských demokratů dvojkolejná. "Snaží se na jedné straně prokázat přímočará řešení. Způsob, jímž na ně upozorňují, ale mrazí."

O bankrotu bez bankrotu

Za bannery ODS totiž stojí oficiální stránky partaje a sekce Řešení pro budoucnost bez dluhů. Zde se návštěvník dočte o plánech, které ODS v čele s lídrem Petrem Nečasem má. Hlavní teze jsou jednoduché a nízké daně, jednotné inkasní a kontrolní místo, centrální nákupy a on-line aukce, vyrovnané rozpočty do 7 let anebo dokončení důchodové reformy.

Samotné téma státního bankrotu v jednotlivých bodech zastoupeno není. Zabývá se jím pouze kreslený příběh Řešení pro budoucnost bez dluhů s podtitulem Bankrot 2013. U něho pak divák najde popisek:

"Je velmi nezodpovědné tvrdit, že naší zemi nehrozí vážné ekonomické problémy. Maďaři, Lotyši a nyní Řekové už vědí své. Na vážnou situaci v Česku již upozorňuje i Evropská komise. Zdravé veřejné finance jsou předpokladem prosperity a lepší odolnosti naší země vůči krizím."

Čtěte také:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

17:50 S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Prezident Petr Pavel to popletl, když v souvislosti s eurem mluvil o to…