Syn astrologa Baudyše: Obamu řídili „tajní" již v dospívání. A pokud jde o válku, kterou chtějí mocní...

09.09.2014 11:48

JINÝMA OČIMA Ve čtvrtek uplyne 13 let od teroristických útoků na Světové obchodní centrum v New Yorku. Ne každý věří oficiálně předkládaným teoriím - jako například Antonín Baudyš (Piráti), syn bývalého ministra obrany. Navíc v souvislosti s Ukrajinou říká i to, že války jsou připravovány řadu let dopředu. Dlouho dopředu se prý chystal i scénář, který tam nyní sledujeme. Nejen o tom si povídal s ParlamentnímiListy.cz.

Syn astrologa Baudyše: Obamu řídili „tajní" již v dospívání. A pokud jde o válku, kterou chtějí mocní...
Foto: Archiv AB
Popisek: Antonín Baudyš

Pane Baudyši, pochybnosti o pravdě předkládané Spojenými státy a poté téměř celým světem o 11. září 2001 jste projevil u nás v zemi jako jeden z prvních. A sklidil jste za to z mnoha stran spíše posměch a nepochopení. Nyní se na vaši stranu přidávají i další – i když od té doby muselo uplynout více jak deset let. Blíží se výročí této smutné události - domníváte se, že je to tím, že lidé procitají a začínají více přemýšlet o tom, co je jim servírováno jako FAKT?

Události 11. září zamávaly s uvažováním mnohých z nás. Někteří propadli iluzi, že nás ohrožují teroristé, zatímco jiným se rozbřesklo, že nás ohrožují vlády. Či spíše ti, kteří stojí ještě nad těmi vládami. A že i ti nejvyšší často plní zadání jiných se ukázalo naplno v souvislosti s Barackem Obamou. Tento jinak úctyhodný muž zjevně neřídí vůbec nic. A vzpomínky důstojníků CIA (Basiago a Stillings) říkají, že Barack byl tajnými službami řízen už v době svého dospívání. Sám jsem ale pointu 11. září pochopil až poté, kdy se ukázalo, že za domnělými teroristickými útoky v Rusku (1999 až 2003, mj. Beslan), stojí ruská tajná služba FSB.

Věřím, že snad bude ještě příležitost faktory, které vás k těmto teoriím vedou, rozebrat v nějakém jiném našem společném rozhovoru. V každém případě se dá usuzovat, že jsou vaše názory mnohým určitě nepříjemné. Nesetkal jste se někdy poté, co jste hlasitě začal některé takovéto své úvahy prezentovat, s nějakým nátlakem či událostmi, které mohly dle vás souviset s tím, že jste se vymkl mínění davu? Neměl jste někdy strach?

Nikdy mi nebylo ani vyhrožováno, ani jsem nebyl zastrašován. Je příjemné žít v době a v prostředí, kdy mohu říkat, co si upřímně myslím a nebát se postihů. Z druhé strany mne zastrašovat ani mně vyhrožovat není třeba, protože to, co si myslím, a to, co říkám, je pro celek společnosti zatím zcela irelevantní. Přesto mohu povzbudit své spoluobčany k tomu, že když jsou o něčem přesvědčeni, aby se nebáli svůj názor vložit do veřejné konfrontace. Nic horšího než posměch a urážky anonymních pisatelů sklidit nemůžou. A to je snesitelná cena, za kterou dospělému člověku stojí za to jít s kůží na trh.

Poněkud - řekněme - nemainstreamové - názory máte i v případě krize na Ukrajině, dokonce jste naznačil, že můžeme stát na pokraji válečného konfliktu. Články, v kterých své úvahy podkládáte analýzou a sběrem dat z mnoha dalších zdrojů, měly značnou čtenost. Jistě si jich všimly i bezpečnostní složky, kterým se třeba tak úplně nemusely zamlouvat. Dal vám někdo najevo svoji nespokojenost s vašimi názory otevřeně?

Na veřejnosti a na ulici se ke mně lidé chovají čím dál lépe a pro mne je to milé překvapení. Dosud jsem to neznal. Bezpečnostním složkám našeho státu důvěřuji. Stejně jako v sobě chovám elementární důvěru k českému národu a k našim představitelům. Z mého pohledu byla snaha Západu zřídit základnu NATO na Krymu jasným pokusem o vyšachování ruské námořní síly. Současný mír ve světě je však udržován jenom skrze rovnováhu mezi Západem a zeměmi BRICS. Osobně nechci pracovat pro žádnou stranu, ale pouze pro rovnováhu.

Varování před možným světovým válečným konfliktem jste zveřejnil již před několika týdny - změnil se nyní třeba váš názor pod vlivem dalších událostí?

Války jsou připravovány řadu let dopředu. A dlouho dopředu se chystal i scénář, který sledujeme na Ukrajině. Týden sem, týden tam, na tom nic nezmění. Ale co se mění, je vývoj veřejného mínění. A dokud žijeme plus minus v demokratické společnosti, elity musí vnímat, kde se názorově nachází elektorát. U Afghánistánu, Iráku, Libye a Gazy jim prošlo cokoliv. Ukrajina je však za humny a s rostoucí hrozbou konfliktu země nárazníkového pásma mírní rétoriku. A do nárazníkového pásma patříme i my.

Jste filozof, teolog a také astrolog. Jak moc se liší pohledy těchto tři profesí v jedné osobě a v čem, na současný svět? Jak ho a jeho blízkou budoucnost vnímáte jako filozof, jak jako teolog? A díváte se na něj i jako astrolog? Co třeba prozradily hvězdy?

Teolog ve mně říká: Všechno, co se odehrává, je vývojem Boha. Bůh chce prožít veškeré situace, které mu dovolují sama sebe poznat a sama sebe prožít. Skrze nás lidi. Filozof ve mně říká: Lidská společnost je mnohem lépe propojená než dříve, je schopna reagovat jako jeden organismus, je solidárnější a vnímavější. Také však zranitelnější a více nervózní. Je to lidská společnost jako celek, jsme to my všichni, kdo řídíme všechny procesy na planetě. Našimi myšlenkami a emocemi. A astrolog ve mně říká, že všechny předchozí války byly doprovázené napěťovou vazbou Saturn-Pluto. Je však poměrně frekventovaná, a tak nás nemůže překvapit, že se mezi letošním listopadem a srpnem 2015 na nebi koná také. Je v silách lidstva, aby z ní nezapršelo. Ale co my víme, co lidstvo potřebuje a nepotřebuje prožít? Ve jménu svého sebepochopení a vnitřního růstu?

Napěťová vazba, kterou jste zmínil, asi není úplně dobrou konstelací pro letošní rok - poněvadž je supervolební. Už na podzim nás čekají další volby. Myslíte si, že s novými lidmi na nových postech přijde tedy i za takovýchto okolností nějaká pozitivní změna?

Tak to se dozvídám až nyní od vás. Jedny i druhé volby mohou dopadnout jakkoliv, ale bude to pouze odrazem toho, jak na tom jako společnost jsme. Dlouhodobě na tom však nemůžeme být jinak než správně. Protože vývoj se nedá zastavit. A vývoj nezná jiný směr než k lepšímu. A proto je mi to i s těmi volbami tak nějak volné...

Antonín Baudyš mladší již v minulosti zaujal jako propagátor konspiračních teorií, například o podílu americké vlády na útoku z 11. září. Ten byl podle něj přímo organizován americkou vládou. Baudyš o tom hovořil při desátém výročí události dokonce i na ČT. V poslední době varoval například před tím, že Západ chystá velkou válku s Ruskem, kterou se snaží před svými občany utajit. 

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Marka Ženíška, Přemysla Sobotky,  Johna Boka, Petra Fialy, Maji Lutaj, generála Miroslava Žižky, Pavla Šafra, Františka Janoucha, Jiřího Šestáka, Petra Machálka, Cyrila Svobody (z 1. 9.), Vladimíra Hanzela, českých umělců, Bohumila Doležala, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Jaroslavy Janderové, Michaela Romancova, Anatolije Lebeděva, Františka Laudáta, Jany Černochové, Karla SchwarzenbergaAlexandra Kručinina, Milana Hulíka, doc. Jaroslava Šebka, Matěje Stropnického, Romana Jocha, Hynka Kmoníčka, prof. Václava Hampla, Martina Bursíka (z 6. 8.), Vladimíra Hučína, Jana Vidíma, Jaroslava Lobkowicze, Gabriely Peckové, Daniela Kroupy, Tomáše Zdechovského, Cyrila Svobody (z 22. 8.), Františka Bublana, Jiřiny Šiklové, Karla Hvížďaly, Jiřího Pehe, Marty Kubišové, Petry Procházkové, Martina Bursíka (z 23. 6.), šéfky hnutí Femen, Zdeny Mašínové (z 21. 5.), Ondřeje Benešíka či Džamily Stehlíkové.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…