Odmítáme multikulturní výchovu, propagandu EU a výuku gender. Menšiny se mají integrovat a asimilovat do většinové společnosti, hovoří politička hnutí SPD

21.09.2020 10:02

ROZHOVOR „Odmítáme multikulturní výchovu, výchovu k evropanství a propagandu Evropské unie, výuku gender, homosexualismu či předčasné sexualizace dětí. Nevíme, proč bychom měli učit romské dějiny. Menšiny se mají integrovat a asimilovat do většinové společnosti, a ne naopak. Prosazujeme tradiční rodinné hodnoty a rodinu, kde jsou táta, máma a děti. Nebudeme nutit chlapce, aby chodili v sukních, a dívky, aby se připravovaly na vojenské povolání. Rozdíly mezi pohlavími existují a jsou dané biologicky,“ říká kandidátka hnutí SPD do zastupitelstva Libereckého kraje Věnceslava Drábková.

Odmítáme multikulturní výchovu, propagandu EU a výuku gender. Menšiny se mají integrovat a asimilovat do většinové společnosti, hovoří politička hnutí SPD
Foto: Archiv SPD
Popisek: Kandidátka hnutí SPD do zastupitelstva Libereckého kraje Věnceslava Drábková

Vy kandidujete do krajského zastupitelstva Libereckého kraje za SPD. Občanskou profesí jste pedagožka na základním stupni. Předpokládám, že se tedy budete chtít zaobírat problematikou školství.
 
Ano. Ale nejen to. Zajímám se i o problematiku zdravotnictví.
 
A co nabízíte tedy v této oblasti?
 
Kvalitní lékařská péče musí být dostupná pro všechny obyvatele kraje na stejné úrovni. Zajistíme lékařskou a stomatologickou pohotovost v krajském městě sedm dnů v týdnu. Podpoříme regionální síť veřejných nemocnic. V případě vzniku místních ohnisek nákazy covid-19 musíme reagovat rychle a účinně. Kvalita lékařské péče je úzce spojená s kvalitou školství, a to obzvláště středoškolského vzdělávání.
 
 
Jak to myslíte?

Anketa

Byl Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

90%
10%
hlasovalo: 13186 lidí
 
Není možné volat po kvalitě, když žádná není. Střední zdravotnické školy přijímají každého studenta i studentku, jen aby naplnily kapacitu prvního ročníku. Vezmou i žáky s vysvědčením, s jakým by se před několika lety nedostali ani na učňovský obor. Pak se nedivme, že skvělá práce lékařů je zhacena neodborným a laxním přístupem některých zdravotních sester. Ty v žádném případě neřeší své pochybení, které je mnohdy až do nebe volající.
 
Jak chcete řešit nedostatek lékařů?
 
Na vysokých školách studují lékaři – za peníze daňových poplatníků. Vysoké školy chrlí kvalitní lékaře, kteří místo aby zůstali v našich nemocničních zařízeních, mnohdy odchází za lepší finanční nabídkou do zahraničí. Je nutné s budoucími lékaři hovořit o nutnosti léčení našich pacientů – pacientů v naší zemi –  a hlavně již s mediky sepsat smlouvu o odpracování si svého studia zde v Čechách. Při porušení smlouvy by měli medici uhradit celkovou výši studia, kterou za ně „zaplatil stát“. Tímto způsobem by se zde mělo udržet větší množství kvalitního lékařského personálu. Díky většímu množství kvalitního lékařského personálu je pak možné se i postarat o kvalitní obsazení nemocnic odbornými lékaři i ostatním personálem.
 
 
Co dalšího prosazujete v oblasti zdravotnictví?
 
Je podle nás nutné zajistit centrální plánování pohotovostních ordinací – jak všeobecného lékařství, tak i stomatologie. Tyto ordinace musí být obsazovány nejen nemocničním personálem, ale i personálem z obvodních ordinací.
 
Vraťme se ke školství. Hodně vášní vzbudila takzvaná inkluze…
 
My prosazujeme zrušení inkluze ve všech typech škol, neboť brzdí vzdělávání průměrných a nadprůměrných dětí. Je málo inkludovaných nadaných dětí. Dětí, které jsou zařazené do inkluze, jsou většinou děti s nízkým IQ. V každé třídě se najde žák „chytrý a hloupý“. Každý však najde ve svém životě své místo a může být užitečný pro stát. Inkluze je na místě pouze tehdy, kdy se jedná o tělesné postižení či o úraz. V ten moment je nutné pomoci dětem a jejich rodičům. Nevzdělanému národu se lépe vládne a z takových lidí se lépe stávají otroci globalistického Nového světového řádu.
 

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí
 
Hodně se hovoří o tom, že v ČR chybí řemeslníci a absolventi technických oborů…
 
Ano. My podpoříme výuku učňovských oborů a technického vzdělání z krajského rozpočtu v rámci tzv. duálního vzdělávání. Kvalitní absolventi řemesel a technických oborů jsou základem hospodářské prosperity kraje. Podpoříme vzdělávání talentovaných dětí. Jsme proti ideologizaci výuky na školách.
Na to chceme navázat v komunikaci s podnikateli, kteří vlastní výrobu v kraji. Podle jejich potřeb naplánovat a otevřít další učňovské obory, které by se ve výrobě uplatnily. Je možné i zařazení učňovské mládeže přímo k nim do výroby.
 
Co dalšího je podle vás ve školství nutné změnit?
 
Musíme zpřísnit a dohlédnout na hodnocení studijních výsledků středoškolské mládeže. Není možné, aby na maturitní vysvědčení dosáhl každý. Je nutné, aby následné studium bylo umožněno pouze těm, kteří mají předpoklad studium dokončit.
Chceme otevřít kluby nadaných dětí. Kluby, kam bude docházet elita středoškolské mládeže a dále se ve svém vybraném oboru zdokonalovat. Kde je budou vést fundovaní odborníci a profesoři.
Podle nás je nutné podpořit výchovu dětí v rodině – v duchu tradičních hodnot. 
 
Také jste řekla, že jste proti ideologizaci výuky ve školách…
 
Ano. Odmítáme multikulturní výchovu, výchovu k evropanství a propagandu Evropské unie, výuku gender, homosexualismu či předčasné sexualizace dětí. Nevíme, proč bychom měli učit romské dějiny. Menšiny se mají integrovat a asimilovat do většinové společnosti, a ne naopak. Prosazujeme tradiční rodinné hodnoty a rodinu, kde jsou táta, máma a děti. Nebudeme nutit chlapce, aby chodili v sukních, a dívky, aby se připravovaly na vojenské povolání. Rozdíly mezi pohlavími existují a jsou dané biologicky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…