Pokud jde o ekonomiku, obecně se v průmyslu očekává spíše úbytek pracovních míst vzhledem k novým technologiím, robotizaci a tak dále. Jsme na takovou situaci vůbec připraveni? Kde budou za pět, deset a více let lidé brát pracovní místa, pokud se „na počet lidí“ průmysl výrazně zredukuje?
No, on na zahrádce nebo na stavbě robot moc práce nenadělá a nespraví vám ani elektřinu, ani vám neopraví vodovod. Práce pro lidi tu bude vždycky – naopak, vidíme tu trendy k tradičnímu zemědělství, k domácím kvalitním potravinám – jen si představte, že by lidé znovu začali dělat domácí zavařeniny, paštiky, sýry a podobně. To by bylo přece nádherné a všichni bychom nejen vydělali, ale pochutnali bychom si, a dokonce jedli a žili zdravěji.
Podívejte se, jak raketově rostou počty malých pivovarů, které jsou náročnější na lidskou práci, ale které samozřejmě vaří lepší dobroty než tovární velkopivovary, kde skutečně už hodně práce dělají roboti nebo zahraniční dělníci.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lukáš Petřík