Okamura nám prozradil, co má společného s prezidentem Zemanem. A předložil opravdu odvážný návrh, co provést se zloději z OKD

15.05.2016 9:17

O případné spolupráci „okamurovců“ se sociální demokracií, blížících se krajských a senátních volbách, ale také o „zestátnění“ české televize či OKD a samozřejmě o snaze pozastavit SPD hovoří v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura.

Okamura nám prozradil, co má společného s prezidentem Zemanem. A předložil opravdu odvážný návrh, co provést se zloději z OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Anketa

Podporujete Zemanův návrh na zestátnění České televize?

95%
5%
hlasovalo: 18839 lidí

Co si slibujete od možné spolupráce s ČSSD – a je skutečně vůbec „na spadnutí“ ?

O ničem konkrétním nevím... Ale obecně – ČSSD je velká tradiční strana a to, že v ní dnes převládli lidé ovládaní Sobotkovým kumpánem, miliardářem Bakalou, neznamená, že tak bude navždy. Například v Králíkách při protestech proti vládnímu rozhodnutí o umístění nelegálních migrantů se k našemu hnutí SPD připojili i místní členové ČSSD, a postavili se tak svému vedení. Spolupráce s lidmi, jako je pan Sobotka, je nemožná už z principu, ale myslím, že jeho odchod se blíží, a držme palce kriminální policii šetřící mega tunel v OKD, aby jeho odchod urychlila a udělali z ČSSD stranu, se kterou pak půjde na některých konkrétních bodech spolupracovat.

Vstoupíte aktivně do hejtmanských voleb, nebo se více zaměříte na senátní a parlamentní volby a kolik mandátů by pro vás bylo optimální?

Okamurovci a zemanovci jdou do krajských voleb v koalici, jelikož jak já, tak i prezident Zeman, který je čestným předsedou Strany práv občanů, prosazujeme přímou demokracii a naše národní zájmy. Tedy přesný opak než všechny ostatní parlamentní strany. Neklademe si v krajských volbách žádné cíle, jsou to naše první volby a nemáme žádné státní příspěvky na činnost jako ostatní strany, takže to bereme jako velkou zkoušku – je nás v našem hnutí SPD již téměř deset tisíc a rádi bychom viditelně promluvili do výsledků voleb. Letošní krajské volby budou referendem o suverenitě naší země a o přijímání arabských a afrických migrantů na úkor peněz pro naše občany – s tím již vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL začala a odsouhlasila první várku více než tří tisíc těchto migrantů. Takže lidé ve volbách musejí říci, jestli s tím souhlasí nebo ne. 

Jaký máte názor na zestátnění České televize, o kterém se zmínil prezident Miloš Zeman?

Stát, respektive občané, by měl mít nějaké médium, které bude objektivně a pravdivě informovat a bude případně dělat státu potřebnou propagandu hodnot jako nesobeckost, vzájemná solidarita, poctivost, pracovitost, ohleduplnost, vlastenectví, zdravý životní styl, čtení, rodina a podobně. Tyto atributy dlouhodobě nesplňují ani Česká televize a Český rozhlas, obě média neustále lžou, jako když tisknou, a účelově manipulují s veřejným míněním. Dnes patří televize redaktorům České televize a těm, kdo je zezadu ovládají. Jen připomínám, že televizi dozoruje Rada České televize, kde mají většinu zástupci ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. To samé rozhlas. Takže je myslím úplně jasné, odkud vítr vane. A to vše za peníze občanů celé České republiky. Myslím, že veřejná televize by měla být občanů, nikoliv několika málo lobbistů. A ideální by bylo, aby byl ředitel ČT v rámci jiných voleb přímo volený a odvolatelný občany. Pak by si vůbec televize nedovolovala takovou politickou manipulaci a celkově nízkou úroveň co  dnes. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když mluvíme o zestátňování – „nezasloužilo“ by si to také OKD a případně i „Bakalovy byty“?

Jistěže ano, již dlouho říkám, že stát by měl vlastnit strategické suroviny a monopolní strategická odvětví, jako jsou vodovody a kanalizace, energie, rozvody.  Prosazuji deprivatizaci vodovodů a kanalizací – tím se zlevní i měsíční náklady občanů. A co se týče konkrétně OKD, je třeba prokázat kriminální úmysl, anulovat smlouvy od počátku a žádat vytunelované miliardy od všech zúčastněných a odpovědných zlodějů zpět.

Pojďme ke „kauze“ Zahradníčková. Policie uvedla, že si její syrský přítel útok skinheada vymyslel. Na internetu se dále objevily informace, že samotná tato osoba pomáhala uprchlíkům na řecko-makedonské hranici v Indomeni, ale na druhé straně má problémy s českou „sociálkou“ kvůli její dceři. Co to podle vás ukazuje?

Neznám tu kauzu ani tu osobu – to podstatné je, že se v případě migrantů manipuluje s veřejným míněním ve prospěch migrantů. A to, že proimigrantští aktivisté často přisátí na veřejné penězovody z různých tzv. neziskovek ve skutečnosti „kážou vodu, ale pijí víno“, je všeobecně známá věc. Vše se ovšem děje za podpory vládních exponentů v čele s ministrem Dienstbierem a ombudsmankou Šabatovou, která byla zvolena do funkce právě hlasy poslanců ČSSD a hnutí ANO, tedy Sobotkou a Babišem.

A ještě jednou k tomuto případu. Na Facebooku se Zahradníčková chlubí fotografií, jak na jedné z vašich akcí stojí vedle vás a „dělá prsty  fakana“. Co byste tomu řekl?

Nic, tu osobu vůbec neznám. Ale jak vyplývá z vaší předchozí otázky, tak si o této osobě jistě čtenář tohoto rozhovoru již udělal patřičný obrázek sám.  

Tomio Okamura v sobotu na Václavském náměstí:

Nedá mi, abych se nezmínil o možném pozastavení vaší strany. Není podle vás důvod, tedy sponzorské dary od občanů ve výši několik set korun, jen zástupným problémem a není to vlastně další z dehonestačních a likvidačních útoků na vaši stranu a vás osobně? Odkud podle vás „vítr vane“?

Nás to nijak nemůže poškodit, protože soudní lidé tohle vidí. Pokud nás chtěli „kolegové“ v parlamentu poškodit, tak tohle opravdu nevyšlo – jen to lidi utvrdilo, že v současném systému je opravdu chyba a ta chyba se zuby nehty brání. Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny složený z poslanců ostatních politických stran doporučil ve čtvrtek Sobotkově vládě, aby podala návrh na pozastavení činnosti našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) – Tomio Okamura. Důvodem jsou drobné dary, které nám posílají lidé z celé České republiky na náš transparentní účet. U těchto drobných darů ve výši 50 Kč, 200 Kč, 500 Kč, 1 000 Kč řada lidí neuvedla své datum narození a adresu trvalého bydliště. Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny to posoudil jako neprůhledné financování a navrhuje vládě ČR projednat pozastavení činnosti našeho hnutí. 

Je nutné na tomto místě citovat ústavu ČR: Podle Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavy, mají občané právo svobodně se sdružovat v politických stranách a tato práva lze omezit jen ve výjimečných případech, „jestliže to je v demokratické společnosti nezbytné pro bezpečnost státu, ochranu veřejné bezpečnosti a veřejného pořádku, předcházení trestným činům nebo pro ochranu práv a svobod druhých“.

Ostatní politické strany v parlamentu vyzývají vládu ČR, aby omezila ústavní práva členů a příznivců našeho hnutí SPD. Posuďte sami, jestli chybějící adresa u dárce padesátikoruny nebo stokoruny na transparentním účtu je důvodem, který naplňuje znění ústavy.

Děláme nyní samozřejmě vše pro to, abychom tyto drobné formální nedostatky odstranili, a stejně tak podnikneme všechny kroky na obranu ústavních práv našich členů, příznivců a voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…