Okamura po atentátu na Fica: Fialovi nevadí, že Novotný z ODS si přeje věšení lidí?

18.05.2024 12:59 | Rozhovor

„Fašista, extrémista, Putinův agent.“ To jsou podle předsedy SPD Tomia Okamury urážky, kterými podle jeho názoru vládní politici a „provládní média“ používají vůči těm, kteří mají jiný názor. Umělé rozdělování společnosti pak může vést k činům jako byl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, varuje Okamura. Ten se v rozhovoru vyjádřil také k migračnímu paktu, korespondenční volbě i inflaci v ČR. Informoval také o setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran s názvem Čas na změnu, které se uskuteční 23. května na Václavském náměstí.

Okamura po atentátu na Fica: Fialovi nevadí, že Novotný z ODS si přeje věšení lidí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Již za několik dní, ve čtvrtek 23. května svoláváte do Prahy na Václavské náměstí velké veřejné setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran s názvem Čas na změnu. Řekněte nám podrobnosti?

Ano, rád, a dovolte mi, abych všechny občany srdečně pozval na Václavském náměstí v Praze, kde proběhne 23. května v 17 hodin velké setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran z naší evropské frakce Identita a demokracie. Vystoupí řada předsedů stran z celé Evropy, diváci uvidí také zdravici Marine Le Penové a také další zajímavé hosty, například Fabrice Leggery z Francie, který byl sedm let šéfem Frontexu (2015-2022) a sám odstoupil poté, co mu eurokomisařka pro migraci Ylva Johansson přikazovala, aby místo ochrany schengenských hranic dovážel nelegální imigranty do Evropy. Jsem přesvědčen, že jeho vystoupení na Václavském náměstí bude pro diváky velmi zajímavé, jelikož nám otevřeně popíše realitu ve vedení Evropské unie ohledně migrace. Jako zástupce Ficovy slovenské vládní koalice vystoupí místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko, který bude mluvit o aktuální situaci. Tématem celé akce bude migrace, Green Deal EU, cenzura a spolupráce svobodných a suverénních států bez diktátu z Bruselu. A na rozehřátí od 16 hodin zahraje koncert kapela Ortel. Těším se na osobní setkání s Vámi!   

Nemůžu se vás nezeptat na atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

Je to samozřejmě šílené. Důrazně to odsuzujeme a přejeme slovenskému premiérovi, aby se brzy uzdravil. Něco takového do politiky ani jinam nepatří.

Na Slovensku již začalo obviňování, kdo za celou věc může. Jsou obviňována média, opoziční politici. Kdo podle vás nese odpovědnost?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

´Fiala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Fimfárum , 18.05.2024 14:17:53
již dříve ohodnotil názory psychicky nemocného Novotného , jako zajímavé. Nebýt Slováčka , kde se zvedla i vlna odporu celým politickým spektrem , tak by stále byl v prasečích manýrech Fialem a Pávkem podporován.

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Byli nějací opatrní.“ Zbořil a „podivný“ summit o Ukrajině, který nedopadl

16:00 „Byli nějací opatrní.“ Zbořil a „podivný“ summit o Ukrajině, který nedopadl

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „Podivné,“ hodnotí mírový summit ve Švýcarsku politolog Zdeněk Zbořil a dodáv…