Oni nenávidí Zemana, přitom národ ho zvolil! Olympijský vítěz Kůrka už nevydržel a promluvil

22.02.2019 21:16

ROZHOVOR Pojmenovávat svého prezidenta hanlivými výrazy, natož pak usilovat o jeho odvolání z vlastizrady nebo pro zaujatost do cizích mocností, to už se ve světě, kromě nás, jen tak nevidí. Piráti „dojedou“ na to, že jsou mladí a nechtějí se nechat poučit staršími, opakují chyby, které jsou pro zkušenější notoricky známé. Olympijský vítěz ve střelbě Jan Kůrka v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz hodnotí rovněž působení Věcí veřejných ve vládě a zvláště pak na Ministerstvu dopravy, odkud pramení onen černý Petr kritiky a neoblíbenosti, kterého si vytáhl současný šéf resortu Ťok. I Zelení se prý „povedli“, jejich přístup například k Šumavě se bude jen těžko napravovat. A Donald Trump? Ještě že měl a má slovanské manželky!

Oni nenávidí Zemana, přitom národ ho zvolil! Olympijský vítěz Kůrka už nevydržel a promluvil
Foto: archiv J. Kůrka
Popisek: Jan Kůrka před mateřským střeleckým oddílem v Plzni - Lobzích

Co vy, pane Kůrko, jako předseda Zemanovců v Plzeňském kraji říkáte na současný stav a pozici Pirátů u nás?

Volební úspěch Pirátů stál na jejich mládí, podpořený mládím voličů. Ale mládí bez zkušenosti, to je podle mého názoru cesta do neštěstí. Proč? Je to opakování starých chyb, které si ti mladí nepamatují, protože to nezažili. Místo pokroku pak nastává stagnace a zklamání. Po volbách měli možnost usilovat o vstup do vlády. Tím, že tak neučinili, jsou v podezření, že jim jde především o vysoké platy a prebendy, plynoucí z úspěšných parlamentních voleb. Mám obavy, že se dočkáme stejného zklamání, jaké nám předvedly v minulosti Věci veřejné a Strana zelených! Ty dovedly českou politiku pěkně degradovat. Rozplynuly se a zůstaly po nich dluhy a nesplněné sliby. Zejména Věci veřejné, které dosáhly svým bezohledným jednáním zarazit výstavbu silnic a dálnic minimálně na čtyři až šest let. Což nyní zoufale pan Ťok dohání. A na něj přitom všichni házejí největší vinu, ale nikdo se nedívá na příčiny, kdy to začalo. A začalo to právě za Věcí veřejných. Tam se to všechno zadrhlo.

Anketa

Co provést s bojovníky Islámského státu, kteří se chtějí vrátit do Evropy?

16%
81%
hlasovalo: 15836 lidí

A ještě k té politické omladině: Pokud to trochu zlehčím, tak musím připomenout, že i indiáni, když zasedli k poradnímu ohni, tak tam byli stařešinové a žádní mladíci. Ne že bych proti nim něco měl. Tak to prostě bylo.

Takže myslíte, že ten generační problém stále pokračuje, protože Piráti zastupují vesměs mladé lidi a těm starším neříkají nic…

Vůbec nic! Hlavně tam ale nevidím to správné vlastenectví, hájení naší české historie. Prostě mi připomínají Zelené, kteří by bezhlavě vrhli naši republiku do chřtánu EU, bez jakýchkoliv filtrů a rozlišení, co je naší republice prospěšné a naopak. Budí to ve mně pocit  – tady nás máte a dělejte si s námi, co chcete. Když jsem nedávno poslouchal Politické spektrum, pana Klepetka, kde mluvili předsedové Klubu angažovaných nestraníků a  Strany zelených, tak mě z něj naskakovala husí kůže. Naštěstí tam proti němu byl náš Luboš Nečas, nový předseda Zemanovců, osobní lékař pana prezidenta, ze kterého jsem měl velmi dobrý pocit. Ono se i zevnitř naší strany ozývá, že je málo vidět, ale tady ukázal, že jsme věrní naší poctivé historii a všem předvolebním slibům. Že jsme dostatečně konzervativní na to, abychom zamezili těm strašným kotrmelcům, do kterých se dostaly Francie, Nizozemsko, Belgie, Německo.

Ale to nejsou sami, kteří jsou proti Visegrádu. Třeba také Piráti nemají vyhraněný postoj a topka, ta už vůbec ne.

Oni si myslí, že při svém mládí, když se spletou, že to spraví, ale říkám, že to, co podělají, už nikdy nespraví. Jako podělala ODS kupónovou privatizaci, kdy jsme přišli o stovky miliard, tak to už je nevratné. Dnes všichni lomí rukama, když každým rokem odchází do zahraničních mateřských firem kolem pěti set miliard, které by jinak mohly skončit v našem rozpočtu. Řada našich dceřiných společností drží nad vodou ty zahraniční mateřské. Třeba Česká spořitelna, která má obrovské zisky, stejně jako ČSOB, a jak to prosakuje z novin, ty jejich matky tam umírají na úbytě. To si nevymýšlím, to je z denního tisku.

Vy máte takový negativističtější přístup k EU. Tady se říká, že nyní Francie a Německo teď půjdou ruku v ruce, bok po boku a že nám utečou, že zůstaneme na chvostě.

Já to bohužel vidím jako pokračování toho velikého ataku. Na přípravu na válku s Východem. Oni se chtějí, ta Francie s Německem, ještě více semknout, ale nedokážu to pochopit, protože historicky podle mého selského rozumu by Francie měla být v obrovském střehu. Vždyť z nich Němci v minulosti udělali trhací kalendář. Sice zdaleka ne, jako to udělali z Polska, které rozsekali na hadry. Proto myslím, že Visegrádská čtyřka má pevný základ v těch čtyřech základních státech. Je úžasné, že Rakousko má též zdravý selský rozum. Protože Rakušané a Češi, to je padesát na padesát. Za první republiky Češi přece postavili Vídeň, přivedli si odtamtud manželky, docházelo tam k míšení, ale stoprocentních evropských národů a ras. Prostě líbí se mi, když je bílý s bílou, a ne bílá s černým.

No za to si tedy vyslechnete…

Znám se s Rakušany, s Němci, mám tam ve sportu spoustu výborných kamarádů. A mám hrůzu z toho, co Merkelová vymyslela.

Podívejte se na mladého Dienstbiera, který všude vyhlašuje, že patříme na Západ. My přece patříme do střední Evropy. A to jsem jako člen KSČ, který byl veden jako extra oportunista – neměl jsem to jednoduché, a toto jsem prosazoval vždycky, i když mně bylo dvacet, politice jsem moc nerozuměl, ale zase jsem se řídil selským rozumem. Věděl jsem, že se musíme bavit a vycházet s každým. Místo aby se hledaly styčné body, tak proti Rusku hledají kdejakou blbost včetně novičoku. Žádná otrava prokázaná nebyla, nikoho nechytili za ruku ani náznakem. Nakonec ten novičok má na svědomí Miloš Zeman, protože věděl o tom, že každá moderní, rozvinutá země má svoje výzkumáky a zkouší se úplně všechno. Jako my zkoušíme střelný prachy všeho druhu. Tak doktoři zkoušejí tyto jedy, protilátky, to je přece normální. Jenom troubové naběhnou na politické štvanice, že tady někdo straší novičokem. A Miloš řekl – u nás to také bylo. A za to, že je pravdomluvný, tak na něj dělají takové útoky.

Já jsem poslouchal senátora Lásku. Zdatného zemanobijce, který by Zemana nejraději zničil, odvolal. Nevěřil jsem vlastním uším, jak může někdo tak nenávidět vlastním národem zvoleného prezidenta.

Co tomu říkáte, že se užívají taková slova jako vlastizrada, vlastizrádce?

Kde je meritum věci? Takový novičok, to už je, jak tomu říkají, podpůrný argument. Ale proti čemu? Proti vlastnímu prezidentovi? Vždyť ten Láska likviduje vlastní národ! Národ Zemana zvolil! A dělat takový komplot, to je něco strašného.

Miloš Zeman se pobavil se soudci, advokáty a vyjádřil svoji nelibost. Nad naší justicí a advokacií. Všichni občané víme, že se tu táhnou procesy ne pět deset, ale i patnáct let. Kauzy, které se neřeší. Končí kolikrát amnestií. To je zřejmě v pořádku, jako ty peníze, které odsud legálně odcházejí. Když tedy pan prezident vyjádří svoji nelibost a že by se to mělo dělat lépe, tak to je vlastizrada! Ten, který chce zachránit a je ochotný vytahovat kauzy, tak to je zrada.

Anketa

Je Miloš Zeman na Pražském hradě obklopen kvalitními spolupracovníky?

65%
35%
hlasovalo: 7084 lidí

Pokud by měl být prezident sešněrováván lidmi, kteří podporují nečinnost, liknavost, tak proč by měl být prezidentem?

Kromě soudců se propírá, že prezident je agent Ruska a Číny…

Miloš Zeman je moudrý a sečtělý muž, který zná historii. Vím, kdo zachránil Evropu, že celá nevyletěla komínem, že Němci si tu neudělali obrovský koncentrák ozeleněný bílou rasou. On ví, že Západ není naším zachráncem. Naším zachráncem byl od nepaměti Východ, i když jsme vždy byli přístupní vyšší kultuře, která přicházela ze Západu. Ale na druhou stranu, Cyril a Metoděj přišli od východu. Takže je to třeba vidět objektivně. To mě upevňuje v tom, že nepatříme ani tam, ani tam. A je správné, že jsme sví, že jsme obklopeni stejně smýšlejícími státy, což jsou Maďarsko, Slovensko, Polsko, dnes Rakousko. A určitě se přidají i další. Málo platné, pravda nakonec zvítězí. Je škoda, že Masaryka citují jen na slavnostech a jeho zásady se nepoužívají v každodenním pracovním nasazení.
Je třeba říkat pravdu. Celý svět je v šoku, že Trump couvá. Ví, že dosavadní americká politika stála na konfliktech. A chce v tom udělat pořádek. Jak s oblibou a s nadsázkou říkám, že je patrný vliv jeho slovanských manželek. Prostě my nejsme takoví vrazi, jako byli Vikingové nebo Germáni. A dlužno připomenout i rabující Švédy.

Dienstbierové tady udělali velikou kariéru, o které se nikomu ani nesní, na bourání plotů. A dnes vidíme, jak Rakušané dělají ploty, Maďaři dokonce žiletkové. Také Američané stavějí ploty, Italové. Jak dalece vizionářské bylo  zbourání železné opony? Vždyť to byl obyčejný plot, který se dá použít i proti zvěři. Dnes bychom byli šťastni, kdyby byl, abychom měli jistotu, že sem nevlítne třeba dvě stě tisíc migrantů...

Řada lidí by se vám ale vysmála, že sem žádní migranti stejně nepůjdou, že se jenom strašíme, ne?

Všeho dočasu. Až dojde Německu dech, tak ti migranti svoji laťku sníží. Zatím to mají nasazené na mnoho set eur. Mají peněz, o kterých se německým důchodcům ani nesní. Ale všeho dočasu. Pak přijde den, kdy se to sníží, tak nepohrdnou ničím. Vždyť přišli z bídy, kde neměli co do úst.

Když nám je ale třeba Němci šoupnou, tak to bude pro řadu lidí, kteří podnikají bez jakýchkoliv skrupulí, docela výhodné, nemyslíte?

To je vize, která je nám Zelenými, Piráty tlačena, že jsou to lidé, kteří by mohli pomoci. Praxe ukazuje, že ani za 200 let se nenaučí české kultuře a pořádku, natož pracovat. Jak k tomu naše děti a vnoučata přijdou, aby je tato náplava stáhla na bod nula.

Vraťme se zpět do české kotliny. Topka dostala „čerstvou krev“ v podobě Jiřího Pospíšila, nyní Martina Bursíka. Dá se s takovými lidmi podle vás spolupracovat?

S nimi se prostě nedá spolupracovat, zejména když znáte jejich historii. Mají z ostudy kabát. Vždyť ten Martin Bursík musí vědět, jak se podílel na devastaci Šumavy. Já jako krajský zastupitel se třeba dozvídám, že po devíti letech člověk, kterého vyhodili na hodinu, lesní inženýr, vysoký odborník, byl vyhozen, když řekl, že to, co se děje na Šumavě, je zvěrstvo, že se nekoná, jak káže lesní řád. Objeví se kůrovec a všichni musejí všeho nechat a jít na něj, a ne vyhlásit heslo Příroda si pomůže sama. Po devíti letech je tento člověk hezky potichu omilostněn. Protože už se ví, že to bylo rozkrádání státního majetku. Za socialismu byly přísné tresty za to, když někdo vlastní nedbalostí způsobil hospodářskou škodu.

Dnes se už hovoří o tom, že se na Šumavě vytvořila umělá líheň kůrovce. A to mělo podporu od Zelených. A zase to byl Miloš Zeman, který proti tomu před dvěma roky vystoupil, Senát jej podpořil, ale ten starý Parlament to shodil ze stolu. Uteklo půl roku, a když se kůrovec rozšířil ve středních Čechách a v Jeseníkách, tak je ticho. Správně by měl někdo vystoupit a říci – Miloš Zeman za to dva roky tvrdě bojoval a dělali z něj hlupáka. Půl hodiny jim tam mluvil do duše a pak jej smetli.

Žijeme v přechemizované době. Nebyla by úroda, kdyby se v určité fázi růstu na obilí nevyrazilo s fosfáty a herbicidy. Takže zasáhnout proti kůrovci chemicky by nebyla žádná katastrofa.

Zdá se, kdo vyjádří, byť i nepřímo, Miloši Zemanovi podporu, je na indexu…

Naštěstí je tady průzkum a je třeba poznamenat, že tak jako u Babiše čím více se do Miloše Zemana šije, tak získávají u národa větší a větší oblíbenost a preference.

Těžko by se asi hledal stát na světě, který dští na svého prezidenta takovým způsobem, že se hovoří o vlastizradě, nesvéprávnosti. V tom jsme asi opravdu velmi unikátní.

Ano, ano, to jsou moje slova. Je to smutné. Není to žádný diktátor. Člověk, který byl zvolen většinou národa! A když sem přijedou známí ze zahraničí, tak říkají, že zbrojní výroba je bohužel nosným programem všech silných států. Náš zbrojní průmysl v osmdesátých letech byl na takové úrovni, že všechny ty fabričky, které dělaly pivo, cukr, tak byly částečně pro parádu, protože zbrojní průmysl nesl tak obrovské zisky, že jsme si mohli dovolit místo patnácti minut svačiny jíst půl hodiny, že se oslavil každý svátek. Pracovní morálka byla poklidnější, protože jsme měli takzvaně jištěná záda, že státní pokladnu saturovala zbrojní výroba. O tomto se ale nemluvilo…

Takže já se s těmi lidmi potkávám, a oni mi šeptem říkají – vy můžete být rádi, že máte Miloše Zemana. Říkají to Rakušané, Němci a další.

To je odpověď na to, který stát takovýmto způsobem špiní svého prezidenta. Žádný! Jen my. Jen u nás je prezident vystaven takovým atakům, jako kdyby byl bezskrupulózní fanatický diktátor. Že těm lidem není hanba…
 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…