Opilec, zrůda, orgie... Senátor Doubrava měl zavzpomínat na Václava Havla a pojal to po svém. Raději nečtěte

10.12.2014 7:51

TŘI ROKY BEZ VÁCLAVA HAVLA Senátor Jaroslav Doubrava hodnotí odkaz Václava Havla i po třech letech od jeho úmrtí naprosto negativně. Nebyl to dle něho dobrý člověk. Doubrava upozornil na svědectví hovořící o Havlově údajném alkoholismu, milenkách, sexuálních a drogových orgiích. Místo pravdy a lásky dle senátora Havel ve skutečnosti praktikoval lež a nenávist.

Opilec, zrůda, orgie... Senátor Doubrava měl zavzpomínat na Václava Havla a pojal to po svém. Raději nečtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: V delegaci byl přítomen také senátor Doubrava

Anketa

Koho byste volili v 1. kole prezidentské volby? (anketa je čistě orientační, žádný kandidát ještě nepotvrdil účast ve volebním klání; hlasování probíhá od 9.12.2014)

hlasovalo: 67640 lidí

Uplynuly tři roky od smrti pana prezidenta Václava Havla. Jak se podle vás za tu dobu změnilo vnímání Václava Havla u veřejnosti? Je ten pohled objektivnější a spravedlivější?

Myslím si, že valná většina lidí začíná procitat a začíná vnímat informace a svědectví, které kolují o tom, jak špatným člověkem Havel ve skutečnosti byl. Otázka je, kolik lidí se to nebojí veřejně naplno říct. Když se podíváte na facebook, internet, internetová hlasování, blogy, diskuse, tak vidíte, čím dál tím více informací, že pocta a úcta k tomuto člověku je falešná a je naprosto neadekvátní k tomu, co dělal. Spíše než úcta k němu je na místě jeho kritika.

Seriál ParlamentníchListů.cz k příležitosti výročí úmrtí Václava Havla: Odkaz zesnulého prezidenta a jeho význam pro dnešek hodnotili například i Daniel Kroupa či Karel Hvížďala

Co vás z toho, co bylo řečeno a uděláno kolo Václava Havla, nejvíce naštvalo a co vás nejvíce potěšilo?

Nejvíce mě naštvalo přejmenování letiště Ruzyně na Letiště Václava Havla. Neviděl jsem důvod, proč by se letiště mělo přejmenovat. A už vůbec nevidím důvod, proč se mělo pojmenovat po tomto člověku. Myslím si, že máme případně podstatně výraznější a vhodnější osobnosti, které by si takovouto poctu zasloužily. Havel si ji v žádném případě nezasloužil.

A pokud mě něco potěšilo, tak je to odhalení té zrůdy, která má být Havlovou bustou. Tvůrce byl jistě umělec, který musel toho člověka velmi dobře znát, a velice dobře vystihl jeho vnitřní podstatu a jeho negativní vlastnosti do té busty vhodně zakomponoval. (smích)

Mluvil jste o ruzyňském letišti. Myslíte si, že veřejnost vzala přejmenování letiště za své?

Nemyslím si to. Setkal jsem se s velmi málo lidmi, kteří by to kvitovali. Valná většina lidi, se kterými jsem se setkal a mluvil jsem s nimi, to velmi odsuzovala a v podstatě sdílela můj názor, že letiště Ruzyně mělo zůstat letištěm Ruzyně a žádným Letištěm Václava Havla.

Je to téma na celou knihu, ale jak hodnotíte význam Václava Havla, jeho činy a jeho myšlenky?

Jeho myšlenky? Jaké myšlenky? (smích) Lze humanitární bombardování a podporu mafiánského pseudostátu Kosovo označit za myšlenku? Lidi by už měli konečně otevřít oči a podívat se na internetu na článek Opilec Václav Havel a tam si přečíst svědectví člověka, který s ním byl v disentu. Zjistíte, že Havel s žádnými myšlenkami nepřišel, a když ano, tak to byly spíše podivnosti.

Ale dobře. Tak ho zhodnoťme. Havel se snažil zničit suverenitu našeho státu, přátelil se se sudetskými Němci a podporoval závislost Česka na Německu, vyprodával českou suverenitu do Bruselu a Washingtonu, byl zastáncem vytvoření světové vlády pod protektorátem USA. Podporoval rádoby-humanismus, multikulturalismus a tvrdil, že islám není militantní náboženství, chránil nepřizpůsobivé spoluobčany.

Pamatujete, že Havel slíbil, že se stane jen dočasným prezidentem na jedno přechodné období? A že sliboval, že nebude žádná nezaměstnanost? Pamatujete na jeho zločinné amnestie a milosti? Že říkal, že nic nechce, a pak restituoval o sto šest? Že podporoval uzavření zbrojovek hlavně na Slovensku, a tím poškodil Slováky? Že podváděl obě své manželky, jak se píše v jeho životopisech? Přátelil se s „dobrými hospodáři“ typu Bakaly a Schwarzenberga, co si vydělali při privatizacích. Takhle bych mohl pokračovat.

Existují podle vás lidé, kteří o Havlovi lžou?

Já si myslím, že to jsou ti jeho takzvaní pravdoláskaři, kteří nedokážou sundat růžové brýle a kteří budou i přes velmi pádné argumenty a důkazy neustále tvrdit, že to byl velikán. Ostatně heslo „pravda a láska“ je další z Havlových podvodů, protože ve skutečnosti hlásal lež a nenávist. Havel nebyl žádný velikán, byl to opilec. Je řada svědectví, že se účastnil sexuálních, drogových a alkoholových orgií. Já když jsem na jednom shromáždění řekl, že Havel byl opilec a chlap, který měl zálibu i v chlapečcích, tak se na mě asi ze sta lidí jedna paní obořila, jak to o takovém svatém člověku mluvím. Ale byla to jen jedna paní ze sta, což něco vypovídá.

Mluvil jste o těch svědectvích o Havlovi. Můžete jmenovat konkrétně?

Tak například svědectví disidenta Jiřího Wolfa v článku Opilec Václav Havel. Ale na internetu jsou citace z Havlových životopisů od Putny či Žantovského, jaký měl vztah Havel k drogám a sexuálním orgiím, kolik měl milenek, které dostal do jiného stavu a poslal na potrat, jak zkoušel drogy a tak dále a tak dále. To není nic tajného. To lze dohledat.

Kdyby dnes Václav Havel žil, jak by podle vás hodnotil Miloše Zemana ve funkci prezidenta?

To, co se dnes děje proti Zemanovi, se děje z vůle Američanů, protože Američani se nemůžou smířit s tím, že Zeman nestojí v jednom šiku s těmi křiklouny, kteří řvou na Rusy a plivou krev a špínu. Havel by se k těm křiklounům asi připojil. Zajímavé je vzpomenout vyjádření bývalého šéfa StB, jak byl Havel pod silným vlivem StB a jak jí vycházel vstříc. Havel by určitě dnes pobíhal s červenými kartami už jenom proto, že by toužil zase být na Hradě.

Koho podle vás skupina, která se hlásí k odkazu Václava Havla, příště navrhne na Hrad?

Těžko říct. Doufám, že v té době už Schwarzenberg bude natolik rozumný, že do toho znovu nepůjde, i když určitě by na to zálusk měl. Kandidatura Schwarzenberga by pro mě byla stejná zrůdnost jako kandidatura jistého Halíka, který měl tu drzost, že by se chtěl o prezidentství snad ucházet. Možná to bude on. Ale to by Havlovi fanoušci úplně ztratili rozum, protože ten má ještě mnohem menší šanci než Schwarzenberg. Vlastně by to bylo nakonec dobře, kdyby Halík kandidoval. Takovýto namyšlený arogantní páv by to měl předem prohrané.

Pokud jde o tábor příznivců Václava Havla a tábor jeho odpůrců, kam se podle vás řadí Andrej Babiš?

Myslím si, že Babiš by na Havla mohl mít střízlivý pohled. Nevšiml jsem si, že by se o něm nějak zásadně vyjadřoval. On bude asi někde uprostřed, nebo nechce svůj názor na něj veřejně říct. Kdyby mluvil otevřeně, asi by o Havlovi neřekl nic hezkého, protože když si vezmete, jak Havel poškodil Slovensko, tak mezi lidmi pocházejícími ze Slovenska asi moc zastánců nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…