Opravy silnic a dálnic Ministerstvo dopravy nezvládá, říká kandidát na hejtmana Štefan Drozd.

29.08.2016 20:26

ROZHOVOR "I my v Klášterci nad Ohří jsme si „užili“ při obnově povrchu silnice č.13. Dokázali jsme se však domluvit s dodavatelem na nočních pokládkách a celou akci urychlit. Je třeba větší spolupráce a rozhodování při opravách, ať již státních či krajských komunikací, právě se samosprávou, protože právě starostové obcí a měst místní problematiku znají. Bohužel zatím se tak neděje," říká Štefan Drozd, starosta Klášterce nad Ohří a kandidát na hejtmana za Svobodné a Soukromníky v Ústeckém kraji.

Opravy silnic a dálnic Ministerstvo dopravy nezvládá, říká kandidát na hejtmana Štefan Drozd.
Foto: Archiv ŠD
Popisek: Ing. Štefan Drozd (SsČR) starosta Klášterce nad Ohří

Letos kandidujete jako lídr koalice Svobodných a Soukromníků v krajských volbách. Jste nervózní? Jakou plánujete kampaň?
 
Kandiduji jako lídr koalice Svobodní a Soukromníci v krajských volbách a jsem rád, že se tento záměr dvou menších parlamentních stran podařil. Máme mnoho společného a konkrétně za mnou jsou vidět i výsledky z působení v komunální politice. Nervózní rozhodně nejsem, protože začít měnit naše město a nyní náš kraj bylo moje rozhodnutí, ve kterém mě podpořila moje rodina a ta je v mém životě na prvním místě. Kampaň na sociálních sítích již běží, ale já se těším na kampaň kontaktní, na přímé rozhovory s voliči. Jsem zvyklý bez obalu hovořit s občany města Klášterce nad Ohří a těším se na všechny po celém Ústeckém kraji.
 
Svobodní a Soukromníci budou společně kandidovat celkem v deseti krajích, jaké mají podle Vás šance na úspěch?
 
Šance jsou velké, právě proto jsme se v úsilí pomoci změnit náš kraj spojili. Volič má tak jistotu, že jeho hlas nepropadne, má šanci zvolit zcela jiný styl politiky. Lidé v Klášterci nad Ohří už to vědí.
 
 
Objevili se spekulace, že Robert Šlachta, bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, který přijal nabídku na post náměstka generálního ředitele Celní správy ČR, je napojen na současného ministra financí. Co si o tom myslíte?
 
Pokud se týká pana Šlachty, nemám k vaší otázce co říci, vše by bylo pouze v rovině spekulací a domněnek. To není mým stylem.
 
Současný hejtman Bubeníček řekl, že horníci v Ústeckém kraji by měli mít stejná práva jako ti z dolů OKD, souhlasíte s jeho názorem? Jak byste situaci pozvolného útlumu těžby řešil Vy?
 
V žádném případě nejsou horníci ti, kdo by měli dostat víc než kdokoli jiný, ani z OKD, ani z našeho kraje. V roce 1992 jsem končil jako vedoucí střediska na DNT (Doly Nástup Tušimice), již tenkrát se o mluvilo o útlumu, tak jaké je to dnes po 24 letech překvapení k řešení? Na naší průmyslovou zónu Verne v Klášterci nad Ohří přichází nový investor, firma Benteler, což považuji za úspěch vedení města Klášterec nad Ohří, potřebuje 500 lidí, další firmy na této zóně potřebují zaměstnance, kolegové podnikatelé shání zaměstnance, potřebujeme rozvíjet a podporovat malé a střední podnikání, které skomírá a zásahy pana Babiše (kontrolní hlášení, EET, atd.) je nezlepší. 
 
Aktuálně se v rámci České republiky opravují kilometry silnic. Myslíte si, že Ministerstvo dopravy, případně kraje, tuto „akci“ takzvaně zvládly? 
 
„Akci“ rozhodně nezvládají, myslím, že to mnoho občanů poznalo při letních cestách po celé České republice. I my v Klášterci nad Ohří jsme si „užili“ při obnově povrchu silnice č.13. Dokázali jsme se však domluvit s dodavatelem na nočních pokládkách a celou akci urychlit. Je třeba větší spolupráce a rozhodování při opravách, ať již státních či krajských komunikací, právě se samosprávou, protože právě starostové obcí a měst místní problematiku znají. Bohužel zatím se tak neděje.
 
Věřím, že v případě zvolení právě my díky znalostem každodenního života, praxe z  podnikání i komunální politiky toto dokážeme.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…