Palba Tomia Okamury: Muslimské zvíře, provokatéři z řad sluníček...

08.02.2016 13:14

O sobotní demonstraci i o tom, co vytýká české vládě, promluvil pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura. „Vláda se podvolila diktátu Bruselu a Merkelové,“ říká ohledně imigrantů, kteří mají přijít do České republiky a mluví například o zoufalství lidí v obci Králíky, kteří si prý teprve teď konečně oddechli. Vyjádřil se i ke znásilnění malého chlapce ve Vídni a k zapálení sociálního centra v Praze, které pomáhá i uprchlíkům.

Palba Tomia Okamury: Muslimské zvíře, provokatéři z řad sluníček...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Bylo vypálení Autonomního centra Klinika dle vás policejní provokací?

94%
6%
hlasovalo: 14087 lidí

Jak hodnotíte sobotní demonstraci?

Já to hodnotím absolutně skvěle. Protože demonstrace našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie se jako jediná obešla bez jakýchkoliv výstřelků, potyček. Musím moc poděkovat členům SPD a naším příznivcům a podpůrcům, že přišli. Ukázalo se, že jsme zcela standardní demokratickou stranou, kterou podporují slušní lidé. Jak víte, tak na jediné naší demonstraci ani v jejím okolí k ničemu nedošlo. Svědčí to o tom, že máme skvělé voliče, skvělé podpůrce a členy a že prosazujeme změny demokratickými metodami, což si myslím, že je zcela správně. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Myslíte si, že ta sobotní akce někam povede? Že to bude mít vůbec nějaké výsledky? 

Samozřejmě. Naše hnutí SPD je opoziční parlamentní silou. Navíc jsme v těch mainstreamových médiích, především v televizích, cenzurovanou stranou, která je kvůli svým nepohodlným názorům na černé listině. Proto využíváme všech demokratických prostředků k tomu, abychom prosazovali program. Jsou to například návrhy našich zákonů, aktuálně je to petice, kdy jsme sesbírali více než sto tisíc podpisů a projednávala se ve Sněmovně. Dále jsou to naše videa, články, které píšeme, a právě i ty demonstrace. Využíváme tedy všech demokratických metod. Interpelujeme premiéra, ministry… Neustále vstupujeme do různých návrhů zákonů, jsme v Poslanecké sněmovně a dáváme naše konkrétní návrhy a stanoviska, která jsou alternativou vůči konání vlády. Tím jsem chtěl říct, že demonstrace je jen jeden z mnoha kamínků do mozaiky té naší opoziční práce. A určitě to někam povede. Vezměte si, že naše hnutí vzniklo před půl rokem a za půl roku máme již téměř deset tisíc přihlášek do hnutí. Za půl roku jsme se stali jednou z nejpočetnějších stran v České republice. Máme více lidí než hnutí ANO i více než TOP 09, podle oficiálních statistik. Lidé se čím dál více seznamují s naším programem a čím dál více s ním souhlasí. Za půl roku z nulových preferencí, když jsme začínali, nám dávají už téměř pět procent. Vlastně rosteme každý měsíc o jedno procento. Takže vidíte, že to někam skutečně vede a tím naším cílem jsou především volby do Poslanecké sněmovny příští rok v říjnu, kde je potřeba, aby se všichni naši příznivci konsolidovali. Za ten půlrok, co vzniklo naše hnutí, jsem se stal politikem s největším počtem příznivců na Facebooku. Tak vidíte, že to ohlas má, a to i přes tu obrovskou cenzuru. Ta demonstrace byl také jeden ze způsobů, jak ukázat vládě a Evropské unii, jež jednají jinak, než si přejeme, že to naše hnutí posiluje. A byla to vlastně první naše samostatná demonstrace, jenom naší strany. 

Máme se skutečně bát islamizace Evropy? Myslíte si, že skutečně je až tak velkou hrozbou? 

Nejenom, že je to hrozba, ale je to absolutní realita! Protože si vezměte, že v Německu přijali více než milion vyznavačů islámu. A my jsme součástí schengenského prostoru. To znamená, že oni v okamžiku, kdy tam dostanou povolení k pobytu, tak mohou zcela volně působit na celém území Evropské unie. A jak zabráníte tomu, co se stalo ve Vídni, kdy rakouská policie zatkla muslima, který tam znásilnil desetiletého chlapečka v krytém bazénu v šatně?! Jak zabráníte tomu, že takovéto muslimské zvíře, takový odporný pedofil, si třeba v rámci výletu do Prahy nepůjde zaplavat do krytého bazénu v Podolí? Protože je tady Schengen a nemáme možnost ho jakkoli odchytit a kontrolovat. A teď si vezměte, že vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL odsouhlasila první várku více než tří tisíc arabských a afrických imigrantů do České republiky. Servilně se podvolila diktátu Bruselu a Merkelové. Prvních 35 procent z této várky musí umístit letos a zbytek slíbili, že umístí v roce 2017. 

A umístí kam? 

V prosinci se dozvěděli obyvatelé Králíků, kterým naše hnutí konkrétně nakonec pomohlo, že je chtějí nastěhovat právě tam. A dozvěděli se to z Facebooku, nikoli, že by jim to vláda šla při nějaké besedě oznámit. Já jsem okamžitě v prosinci interpeloval v přímém přenosu premiéra v Poslanecké sněmovně, potom jsme pomohli peticí, kterou jsme společně se zoufalými občany Králíků také zveřejnili v Poslanecké sněmovně. Náš poslanec se také například zúčastnil veřejného zastupitelstva, vyvinuli jsme obrovský tlak. A finále bylo, že minulý týden se na Ministerstvu vnitra rozhodlo, že je do Králíků nedají. Ale teď stejný problém začíná v Benešově. Já jsem tam měl minulý týden ve čtvrtek besedu a opět se naše hnutí těmto občanům snaží pomoci. Opět stejně jako u Králíků pomáháme s peticí, opět budu interpelovat premiéra, opět stejné kolečko… Protože tato vláda proti vůli občanů odsouhlasila tyto islámské migranty a teď se je snaží někam umístit. Proti vůli lidí! A když se ještě vrátím k občanům Králíků, tak jakmile se oznámilo, že by tam měli být tito migranti, tak tam okamžitě poklesly ceny nemovitostí. Některé místní firmy řekly, že se přestěhují jinam, takže by to znamenalo i pokles zaměstnanosti v regionu a také samozřejmě obrovský strach z kriminality. Takže to není legrace, co tady ta vláda předvádí. 

Vy jste také vládu vyzvali v sobotu k demisi…

A to je právě také jedna z věcí, proč naše SPD pořádalo v sobotu samostatnou demonstraci a v žádném případě jsme se nezúčastnili demonstrace Úsvitu a Bloku proti Islámu, kteří jdou spolu do voleb. To také padla otázka, proč se nespojíme, proč jsou dvě demonstrace? No proto, že máme úplně jiný volební program. Protože oni mají pouze islám a imigraci, a to ještě jako podvodně, protože to jsou političtí podvodníci ten Úsvit. Protože, jestli si vzpomínáte, tak přesně před rokem touto dobou v České televizi pořádali tiskovou konferenci, kde Marek Černoch říkal, že Okamurovy názory jsou příliš protiimigrantské a protimuslimské – a výsledkem toho všeho pak byl puč… My opravdu nemůžeme mít nespolehlivé partnery, u kterých vůbec nevíme, co si myslí. 

A říkáte, že vy jste demonstrovali i proti něčemu jinému než oni... 

Ano, naše demonstrace byla také výzvou k vyjádření nedůvěry vládě, to znamená k demisi. Když jsme už vloni na podzim demisi vlády v Poslanecké sněmovně navrhovali a s podpisovým archem sbírali podpisy ostatních poslanců, tak jediní poslanci SPD se pod ten návrh podepsali. A stejně tak vloni v červnu, když naše hnutí poprvé v historii České republiky vůbec v Parlamentu navrhovalo referendum o vystoupení z Evropské unie, tak například z Úsvitu pro ten náš návrh nehlasovali. My jsme prostě měli jiné téma demonstrace, než měli oni…

V sobotu vyšla do ulic i takzvaná „sluníčka“. Co byste jim vzkázal? 

Já bych v tomto okamžiku chtěl hlavně poděkovat policii, protože já jsem sluníčka u nás na demonstraci vůbec nezaznamenal. Což je zajímavé. Protože, když jsme byli hosty na demonstraci někoho jiného, tam právě často vznikalo nějaké obtěžování od těchto nedemokratických struktur, od těchto provokatérů z řad sluníček a dalších provokatérů, kteří jednají absolutně nedemokratickým způsobem. Od těch, kteří odmítají, aby se občané, kteří mají jiný názor, mohli vyjádřit. 

My jsme tedy poprvé demonstraci pořádali sami a proběhlo to absolutně v klidu. Na těch ostatních demonstracích byly nějaké provokace, strkanice. A já jsem rád, že jsme ukázali, že máme obrovskou podporu velmi slušných lidí. Mám informace, že policie výborně zapracovala, aby nás nechala demokraticky se vyjádřit. Měli jsme na demonstraci poslance rakouské parlamentní strany, Svobodné strany Rakouska, Wolfganga Junga, který byl dříve dokonce europoslancem. On nám pak říkal, že to je úplně perfektní. Protože, když je například hostem na demonstracích v Německu nebo v Rakousku, tak tam ty střety jsou větší. A právě říkal, že tam je to neuvěřitelné, ti sluníčkáři. Že oni přijíždí třeba z Maďarska, Polska, ale i z Německa na tyto akce. Jsou to lidi, kteří pracují v různých těch organizacích, které podporují tuhletu imigraci a aby si zachovali to svoje „korýtko“, takhle nám to doslova říkal, tak schválně narušují ty demonstrace, aby se objevili na prvních stránkách, a v podstatě tak legitimizovali přísun těch veřejných peněz, který je ovšem proti vůli občanů. Takže nic takového my jsme tam neměli a doufám, že nás vynechají i do budoucna. 

A co říkáte na zapálení sociálního centra v Praze, které pomáhá uprchlíkům?

Naše hnutí prosazuje svobodu a demokracii. To znamená, že striktně trváme na tom, aby se změny prosadily demokratickými metodami, a to nejlépe změnami k přímé demokracii. Odmítáme jakékoli násilí. 

Druhá věc, kterou musím dodat je, že by se samozřejmě vládní elity měly zamyslet nad příčinami tohoto jednání. Protože žádné takové jednání nevyřešíme, když nepojmenujeme jeho příčiny. Aby se to neopakovalo. Ty příčiny jednání ať analyzují odborníci. Já nevím, kdo to udělal. U nás na demonstraci žádní radikálové nebyli. 

Jak říkám, je důležité analyzovat příčiny jednání. Pakliže by se ukázalo, že příčinou tohoto jednání jsou například zoufalí, frustrovaní občané, kteří jsou třeba z řad postižených spoluobčanů, nebo jsou to občané, kteří mají v rodinách zoufalé seniory, kteří z těch důchodů nemohou vyžít a jsou na hranici chudoby – a takových u nás máme obrovské množství… a potom svoji zoufalost, opravdu zoufalost, když vidí, že vláda vyčlenila více než 4 miliardy na přijetí nezákonných imigrantů, šli vyjádřit takto… Skutečně by vláda měla analyzovat svoje jednání, proč jedná proti vůli většiny občanů. A pokud to bude dělat dál, tak bohužel hrozí, že se to bude opakovat. Protože v okamžiku, kdy v českém bazénu znásilní desetiletého chlapečka, nebo při nějakých třeba novoročních oslavách znásilní nějakou českou ženu a dívku, tak Češi prostě do ulic půjdou a tu frustraci vyjádří. A tím viníkem nebudou ti lidé, ale tato vláda, která jedná proti vůli občanů. Znovu říkám, proto, aby tady byla skutečně svoboda a demokracie – a naše hnutí na tom trvá – aby se hájily naše národní zájmy, tak by měla vláda konečně otevřít oči a jednat v souladu s přáním občanů a nikoliv v souladu s přáním Bruselu a paní Merkelové. Problém nevyřešíme tím, že budeme tu většinu lidí umlčovat. Problém vyřešíme jen tím, že ho vyřešíme ke spokojenosti většiny občanů. A to je potřeba, aby si vláda uvědomila. 

reklama

autor: David Hora

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…