Pane kníže, chtělo by to Chocholouška, rozjel se Jandák. A prozradil, co s ním dělá Bobo

14.09.2013 4:44

ROZHOVOR Vítězslav Jandák jde opět do boje o poslanecké křeslo za ČSSD. Jak už před časem přiznal, je to naposledy, ale věří, že uspěje v jižních Čechách. V exkluzivním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedl, čeho se obává, kdo je podle něj praporečníkem české pravice, co si myslí o Babišovi i na co myslí při pohledu na Janu Bobošíkovou.

Pane kníže, chtělo by to Chocholouška, rozjel se Jandák. A prozradil, co s ním dělá Bobo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Pane Jandáku, vrátil jste se po týdnu z dovolené v Chorvatsku zpět do svých jižních Čech, je něco, co Vás překvapilo?

To ticho… To, že tady nelomozí zbraně a připadá mi to, že jsou všichni nějak vyděšení... Zvláštní!

TOP 09 a sociální stát

Nevadí Vám ty slovní přestřelky – Kalousek, Němcová, Schwarzenberg, Váš předseda Sobotka a jiní?

To asi už k volbám patří, mě spíš zarazila věc, že Schwarzenberg kdesi prohlašoval, že TOP 09 chce vybudovat sociální stát. Takže jsem z toho cugrunt. Oni nejdřív propagují „obrovský výdobytek“, že si můžete služku odepsat z daní, a teď chtějí sociální stát? Nechápu, nechtělo by to Chocholouška? Vždyť je to až trapné!

Hodně se teď přetřásalo jméno prezidenta Miloše Zemana, kritika na jeho hlavu nekončí, spíš sílí, a tématem TOP 09 je kritika hlavy státu, co si o tom myslíte?

Je smutné, že jakákoli strana musí mít jako volební program kritiku a špinění hlavy státu, ať je jí kdokoli. Navíc, skutečně demokraticky zvoleného prezidenta, kterého volili lidé, tedy občané. Je vidět, že asi nemají co nabídnout. Ale kritika na Zemana je od těch, kteří prohráli prezidentskou volbu. Víte, četl jsem nedávno zajímavou studii, která vyšla kdesi v Německu či Rakousku, že v České republice je zajímavé, že za prezidentem jdou lidé z byznysu, průmyslu, zatímco „za Karlem“ média a umělci… A já dodávám, že ta velká masa, která jde za prezidentem, je zticha a pracuje, a ta malá je uřvaná jako vždycky…

Kalousek zlikviduje ODS

Co si myslíte o osobě Miroslava Kalouska, není on člověkem, který nezapadne, a ať volby skončí, jak skončí, opět se někde objeví, někde vpředu?

Já si myslím, že Mirek Kalousek je velký politik, to k tomu řemeslu patří, a co mu zbývá? Vždyť přeci nejlepší obrana je útok, to už říkal Kutuzov. Kalousek chce pravé části politického spektra, především ODS, uloupnout podstatnou část voličů. Vždyť ten Mirek je praporečníkem na pravici. On ví dobře, že teď volby nemůže vyhrát, že vyloženě asi nebude moct zasahovat do nejvyššího dění politiky, ale chce si sebrat voliče ODS a dolikvidovat ji. Takhle se choval celou dobu v koalici, dával na frak především koaličním partnerům, vůbec ne nám, což je zlověstné, ale dával na frak ODS a VV, ty se mu podařilo zlikvidovat, stejně jako stranu LIDEM. On chce být velkým králem na pravici, ale to je asi logický postup každé strany…

A co soudíte o Andreji Babišovi a sdružení ANO 2011?

ANO 2011 a pan Babiš svou masivní kampaní a tím, že drží podstatná média, má jistě šanci se dostat do sněmovny. Nebude to asi 15 nebo 10 procent, ale má šanci se tam dostat. Pak ale, jak tuším, protože se začal vymezovat jako středo-pravá strana, tam se stane to, že by zase podlehl určitým nabídkám, a to může být konec ANO 2011. Nevěřím totiž, že se tyhle strany, jako VV a další malé strany, vyvarují toho přání - být u toho a moci do toho mluvit. On je nositelem toho, co říká a chce opravdu dělat, tomu věřím, a to je opravdu on, Andrej Babiš, ale mnozí lidé okolo něj jistě ne! A to může být problém.

Jaká bude Vaše předvolební kampaň?

Já rozhodně na nikoho útočit nebudu, není potřeba útočit, my v jižních Čechách útočit nebudeme. Mám pocit, že lidé u nás na jihu Čech vědí, koho a jak budou volit. Takže veškerá kampaň bude hlavně kontaktní, budu jezdit, jak jsem jezdil, po regionu, budu mluvit s lidmi, nebude to nic vnucovacího. Rozhodně nikam nebudu – nebudeme – telefonovat, jako velký Karel kníže. Navíc se divím, že někam bude volat, už tak mu není rozumět a může nastat problém, že bude chtít něco vysvětlit a ti lidi si to vezmou jinak. Třeba tím ztratí voliče, nebo třeba naopak získá, nevím. Třeba je některým lidem jedno, co jim vlastně politici říkají. Aspoň mám u některých takový pocit.

Když vidím Bobošíkovou, myslím na něco jiného!

A co říkáte na dámu v české politice, Janu Bobošíkovou, to je přeci soupeř, pro Vás jako znalce ženské krásy?

No a to je velký problém /smích/! Bobošíková je opravdu jako ženská číslo jedna. Já ji ve vší úctě neberu jako političku. Na to je příliš krásná „baba“, aby byla političkou. Mě ta dáma hrozně rozptyluje a myslím vždy na něco jiného, než na ideály její strany, když ji vidím a slyším. Pánbůh ji holt obdařil tolika dary, že myslím na něco jiného, než na politiku, zákony či voličské preference. A to asi 90 procent mých kolegů „ve zbrani“ taky. Pokud ne, tak lžou. /smích/

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Co byste si přál, aby se v ČR po volbách změnilo?

Aby v této zemi byl pořádek, aby se tu lidem slušně žilo, aby lidi na sebe nebyli jako psi, nervali se, abychom se my politikové dohodli vždy napříč politickým spektrem ke zdaru této země a potažmo Evropy a celého světa. To je podstata demokracie. Když se budeme štěkat, což je tak trochu Čechům  vlastní, vzpomeňme si už na Svatoplukovy pruty, nezmůžeme nic, ale pokud se začneme k sobě chovat ohleduplně, bude určitě líp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…