Passer je zloděj z Koloděj, říká Jana Volfová

08.10.2014 15:17

ROZHOVOR Jana Volfová, předsedkyně strany Česká Suverenita pro ParlamentníListy.cz řekla, co podle ní stojí za kroky Zbyňka Passera: „Dnes už víme, že to byla zase jen taktika, ukrást i volební hlasy a nechat se na nich zvolit do magistrátu, aby mohl bratr levněji stavět na pozemcích, které změnou územního plánu nabudou na hodnotě."

Passer je zloděj z Koloděj, říká Jana Volfová
Foto: red
Popisek: Mgr. Jana Volfová, Česká suverenita

Je pár dní před volbami a vaše koalice PRO PRAHU není příliš vidět. Čím to je?

To musíme jít trochu do historie. Již po parlamentních volbách jsme se dohodli, tedy strana PRO a Česká Suverenita, že půjdeme společně do komunálních voleb a že se pokusíme sjednotit i další uskupení pod společným názvem PRO PRAHU. Tehdy s námi jednal i pan Passer a jeho lidé, ještě jako Starostové pro Prahu. No a vyslechl nás, zjistil, jak chceme vést kampaň a pak se odmlčel. A za pár týdnů přejmenoval své hnutí na Pro Prahu. Tedy ukradl název, později stejným způsobem ukradl i logo jeho tvůrci Petru Dimunovi. Také s ním dlouho vyjednával a nakonec si ho prostě dal na letáky a billboardy, aniž by zaplatil jedinou korunu. Pak nám jen sdělil, že máme stáhnout kandidátní listinu, protože on ví, že nebudeme zaregistrováni. To se také stalo, asi pan develotr umí předjímat rozhodnutí magistrátních úředníků. Soud naštěstí ovlivnit neuměl a ten nám dal za pravdu. Trvalo to ale všechno tři týdny a v nich jako vyřazení z kandidatury žádný zodpovědný hospodář peníze na kampaň nevydává.

Ale to rozhodnutí soudu je přes tři týdny platné.

Ano, a chvilku po něm se opět lidé od pana Passera ozvali, že by chtěli vyjednávat na téma, jak si nebudeme dělat problémy a nebudeme mást voliče. Protože nám jde opravdu o program, rozhodli jsme se ještě jednou jednat. Chtěli jsme prosadit některé naše programové body a byli i ochotni za to stáhnout kandidátní listinu, aby alespoň jedno Pro Prahu mělo šanci uspět a ten program prosazovat. A pan Passer opět nasadil stejnou taktiku. Zase vyjednával a protahoval čas. Prostě jen nechtěl, abychom vyjeli s kampaní a tak sliboval i dohodu o pronájmu loga (už totiž musel přiznat, že je naše, ne jeho). Mezitím sice udělal pár drobných podrazů - jako že nám dvakrát nechal zablokovat Facebook s tím, že používáme neoprávněně jeho logo (lže, jako když tiskne), přesto jsme chtěli dohodu. Víme, že Praha potřebuje změnu a chtěli jsme alespoň nějaké programové věci prosadit.

Dnes už víme, že to byla zase jen taktika, ukrást i volební hlasy a nechat se na nich zvolit do magistrátu, aby mohl bratr levněji stavět na pozemcích, které změnou územního plánu nabudou na hodnotě.

Co tedy bude dál?

Především chceme říci lidem, co je pan Passer zač. Aby nenaletěli jeho slibům. Protože on je pak také jen okrade. A to už nepůjde o zklamání několika členů PRO a České Suverenity, ale desítek tisíc Pražanů. Ještě se pokusíme k lidem dostat, že my jsme to PRO PRAHU, co nemá s žádnými developery nic společného. Ale bude to těžké, takže máme pro budoucnost jedno poučení, s develotry ani nevyjednávat, rovnou je hnát bičem z města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…