Petříček se k nám snaží přitáhnout trojského koně přímo z Bruselu! Rázný exposlanec od Babiše spustil kanonádu. Neunikla ani Šojdrová s kauzou sirotci

23.02.2019 11:15

ROZHOVOR „Je zcela evidentní, že paní Šojdrová se již natolik blamovala, že očekávat z její strany uznání, že se dopustila řady chyb, v žádném případě nelze očekávat. A pan Petříček/Poche se snaží jen jiným způsobem prolomit odpor České republiky ke všemu, co souvisí s nelegální migrací, kvótami, Istanbulskými úmluvami a dalšími nesmysly z IQ centrály Evropské komise,“ konstatuje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz exposlanec hnutí ANO Bohuslav Chalupa, který k ministru Petříčkovi dodává: „Jsem stále poněkud rozpačitý z rozhodnutí jmenovat tohoto snaživého úředníka ministrem zahraničí ČR – co je to za pána a kdo je jeho guruem, je od počátku jasné asi úplně všem.“

Petříček se k nám snaží přitáhnout trojského koně přímo z Bruselu! Rázný exposlanec od Babiše spustil kanonádu. Neunikla ani Šojdrová s kauzou sirotci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Tomáš Petříček v obležení novinářů

Europoslankyně Michaela Šojdrová přivezla seznam 14 dětí. Premiér Andrej Babiš se již dříve vyjádřil ke snahám Šojdrové zamítavě. Opačný názor než premiér vyslovil ministr zahraničí Petříček. Měli bychom tyto děti přijmout?

Neměli, v žádném případě. Nikoli z důvodu nesolidárnosti, neempatie, či jak se občas dozvídám, z důvodu iracionální nenávisti českých xenofobů, rasistů, hajzlů, ale z důvodu a s ohledem zejména na zásadní právní a politické důsledky. Je zcela evidentní, že to ví jak paní Šojdrová, tak pan Petříček/Poche, a stejně tak je zcela evidentní, že paní Šojdrová se již natolik blamovala, že očekávat z její strany uznání, že se dopustila řady chyb, v žádném případě nelze. A pan Petříček/Poche se snaží jen jiným způsobem prolomit odpor České republiky ke všemu, co souvisí s nelegální migrací, kvótami, Istanbulskými úmluvami a dalšími nesmysly z IQ centrály Evropské komise... snaží se nám příměrem na Václavské náměstí přitáhnout druhého „koně“, v tomto případě onoho trojského rovnou z Bruselu.

Andrej Babiš se místo toho chystá v Sýrii postavit vesničku se školou, školkou a hřištěm s kapacitou pro 150 dětí. Je tato forma pomoci pro ČR vhodnější?

Nepochybně. Stejně jako celá řada dalších aktivit ČR odehrávajících se správně nikoli na našem suverénním teritoriu, ale na postižených územích.

Když už jsme u ministra zahraničí Petříčka – o němž se negativně vyslovil prezident Zeman v tom smyslu, že je maňáskem europoslance Pocheho – jak se díváte na jeho činnost vy?

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí
Pan prezident jako obvykle trefil hřebíček přímo na hlavičku – nicméně jsem stále poněkud rozpačitý z rozhodnutí premiéra ČR a prezidenta ČR jmenovat tohoto snaživého úředníka ministrem zahraničí ČR – co je to za pána a kdo je jeho guruem, je od počátku jasné asi úplně všem.

Objevil se návrh skupiny poslanců kolem Václava Klause mladšího ohledně mazání příspěvků na sociálních sítích. Co si o něm myslíte?

V tomto konkrétním případě s panem V. Klausem nesouhlasím. Proč?
a) proto, že každý, kdo vstupuje do prostředí internetových sociálních sítí, kdo si vytváří různé účty, nástěnky, blogy, fotoalba atp., tak činí zcela dobrovolně!
b) každý, kdo se cítí být poškozen ve svých právech ve virtuálním nebo fyzickém prostředí, má k dispozici k ochraně svých práv celou řadu existujících právních nástrojů, jak se proti domnělému nebo skutečnému bezpráví bránit!
c) Na monitoring skutečně závadového a nebezpečného obsahu a jeho šíření na sociálních sítích máme zpravodajské a bezpečnostní složky, které si s tím podle zákona poradí.

Pro úplnost – můj osobní postoj – to, že se nevěnuje potřebná pozornost tvorbě potřebného právního systému pro informační věk, není až tak věcí občana – tedy potud, pokud si ve volbách volí reprezentaci, která je, jak se říká, „mimo mísu“ – pak je to i problém občana, voliče. Velmi bych ocenil, kdyby ČR, EU, EP a EK věnovaly mnohem více pozornosti evidentně nefunkčnímu a době (21. století) nepřizpůsobenému systému vzdělávání v oblasti informatiky, kritického myšlení, kybernetické bezpečnosti a obecně systému civilní ochrany a obrany – tam je totiž onen „zakopaný pes“ valné většiny současných problémů, které jsou chybně definovány, uchopovány a řešeny nejjednodušším a nejpohodlnějším způsobem – regulací a nikoliv výchově k pracné svobodě a odpovědnosti, podložené náročným a kvalitním vzděláváním.

V Česku jsme byli varováni před čínskou firmou Huawei, nicméně například v Rakousku se jí tolik nebojí a počítají s ní i pří výstavbě 5G sítí. Který postoj je vám bližší?

Podle mého soudu je „kauza“ uměle zvýrazněný problém, který je jen zástěrkou pro vedení obchodní války USA s Čínou. Ostatně Rakousko není jedinou zemí, která, se chová racionálně, zdá se, že i Britové ze sebe nemíní v tomto smyslu dělat „tydýt“… A opět – hlavním bezpečnostním problémem v kybernetickém prostoru nejsou technologie – ale lidé – úředníci, občané, děcka – kteří jsou v tomto oboru vlastně negramotní. Až se podaří vyřešit systémové a moderní vzdělávání, vyřešíme 80 % takzvaných hrozeb kybernetického prostředí.

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý uvedl, že máme příliš mnoho vysokoškoláků, antropologů a filozofů, a nikomu se moc nechce studovat řemeslnické profese. Řemeslníků je prostě málo. Vy jste však napsal, že „zavedení povinných dílen do škol je potřebné, ale dát jim přednost před předmětem branná výchova je podivné...“ Asi se shodneme, že potřebné jsou oba předměty, nicméně otázka je, který více...?

Potřebná je urychlená změna celého vzdělávacího systému s jejich RVP, desítkami pracovních skupin a vytvářením dalších a dalších složitostí při stále se evidentně zhoršující úrovni kvality vzdělávání. Osobně se domnívám, že zavedení předmětu civilní příprava obyvatel na krizové situace je bezpečnostní prioritou – a i v tomto předmětu by se děcka měla naučit mimo jiné, jak pracovat s vázacím drátem, se sekyrkou, s pilou atd. – aby si byla schopna mimo pohodlí domova, v nouzi vyrobit přístřešek či rozdělat oheň. Pokud by se podařilo rozšířit počet výukových hodin na odpoledne – na úkor družin nebo rovnou odchodu ze školy domů – kde tak jako tak nebudou pracující rodiče minimálně do 17:00, bylo by možné znovu zavést nejen tyto dva předměty. Ne všechno, co fungovalo před rokem 1989, bylo nutné totálně zlikvidovat – můžeme to oprášit, přizpůsobit, zmodernizovat a hlavně začít znovu využívat…

Nejen Česko trápí nízká porodnost. Maďarský premiér Orbán přišel s nápadem, aby matky se čtyřmi a více dětmi byly doživotně osvobozeny od daně z příjmu. Uvítal byste podobný krok u nás, nebo v sobě skýtá určitá nebezpečí?

Samozřejmě že uvítal, nicméně je potřeba se vyvarovat onoho nebezpečí – že tuto ambici zneužijí ti, kteří prokazatelně nerespektují pravidla stanovená demokratickým rozhodnutím a na to navazujících právních a jiných norem – tedy nepřizpůsobivé, menšinové skupině obyvatelstva, která děti považuje dílem za biologický materiál opodstatňující právo „rodiče“ k čerpání nezasloužených sociálních výhod a pohodlnému životu na úkor daňového poplatníka – stát se o děcka přece vždycky postará (obědy zdarma?). A toto nebezpečí se skrývá i ve stínu migrační politiky – nejdříve je poskytnut azyl jednotlivci, pak dojde ke slučování rodin, povolení mnohoženství a pedofilních sňatků = velmi mnoho dětí z nekompatibilního, uzavřeného a nepřátelského politicko-náboženského prostředí… velký POZOR!

Pozoruhodného výroku se dopustil známý miliardář a filantrop George Soros, který si postěžoval, že EU se hroutí jako SSSR v roce 1991 a že „politbyro“ jen vydává zbytečné příkazy. Je jeho hodnocení podle vás trefné?

Je vynikající a přesný – jen mi uniká smysl této razance ve vyjadřování právě od pana Sorose – i v tomto případě je nutné nikoliv se bát, mít strach, ale být ve STŘEHU, podle mého je to jen nějaký v této chvíli ne zcela srozumitelný jednotlivý tah v celé strategii pohybu figur současného vedení EU na globální mocenské, ekonomické a vlivové šachovnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…