Podřídíme se muslimům, ustoupíme a budeme se jim klanět. To chtějí. Exdiplomat se raduje z Trumpa a má ostré vzkazy Halíkovi, politikům i novinářům

15.11.2016 4:41

ROZHOVOR „Lidé už dávno nevěří blouznící Merkelové ani Junckerovi či Schulzovi. Nevěří jejich nereálným vizím, které i podle posledního oráče vedou Evropu do záhuby.“ Bývalý diplomat Jiří Kobza (SPD) je přesvědčen, že nadcházející vlna voleb smete „euroškodiče jednou pro vždy do zapomnění“, a upozorňuje i na to, že spousta lidí bude muset po roce 2017 začít skutečně pracovat. Jenže zároveň se také obává, že pokud vláda „nebude jednat, začnou občané z pocitu zoufalství a bezmoci brát svoji bezpečnost do svých rukou, jako to vidíme v některých případech ve Francii nebo v Německu či Švédsku“.

Podřídíme se muslimům, ustoupíme a budeme se jim klanět. To chtějí. Exdiplomat se raduje z Trumpa a má ostré vzkazy Halíkovi, politikům i novinářům
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Předpokládám, že jste spokojen s vítězstvím Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, v čem pro vás vzbuzuje rozhodnutí voličů naději a je čeho se obávat?

Z vítězství Donalda Trumpa mám radost především z toho důvodu, že je živoucím důkazem toho, že volby opravdu mohou něco změnit. Mnoho našich občanů propadlo volební skepsi, na volby, jako nástroj změny rezignovali, jak bylo vidět na posledních krajských i senátních volbách, a já proto vkládám velkou naději v to, že americký příklad je přesvědčí, že volit je správné a opravdu přijdou volit.

Čeho se obávat? Že přijde obrovská manipulativní a nečistá masáž obyvatel ze strany masmédií, zaměřená proti vlastenecky naladěným hnutím a stranám. Je spousta lidí, kterým již začíná být jasné, že po parlamentních volbách 2017 budou muset do skutečné práce, a tak udělají vše pro to, aby taková situace nenastala.

Anketa

Je naše země krásná?

6%
3%
hlasovalo: 5860 lidí


Po celém světě se šíří názory, které u nás například reprezentuje Tomáš Halík. Tvrdí, že vítězství Donalda Trumpa pro něj byl šok a že je to tím, že nevzdělaní lidé jsou manipulovatelní. Co říct k názoru, že nám předvedl Trump, že cestou k politickému úspěchu může být systematické posilování toho, co je v lidech nejhorší?

Osobně si myslím, že pan profesor Halík ve své osobě ztělesňuje mnoho špatných lidských vlastností, už dlouho se zamýšlím nad otázkou, komu ten pán vlastně slouží, protože křesťanství ani vlastenectví to jistě nejsou. Nepovažuji vlastenectví ani obavu o bezpečnost lidí a státu za špatné vlastnosti. Navíc považuji zmíněné halíkovské  „vzdělance“ za pouhé oportunisty, hledající cestu k moci prostřednictvím nevolených a neodvolatelných funkcí v různých státem placených organizacích. Podle mne selský rozum je to, co tato společnost již dlouho postrádá a potlačuje.

Mimochodem, v řadách SPD je mnoho vysokoškoláků a i mimo hnutí např. profesor Pirk rozhodně nemůže být považován za nevzdělaného hlupáka. Podle mne si pan prof. Halík už dávno nevidí do úst.

Z vítězství Trumpa se radují všichni, kdo odmítají imigranty. Lze říci, že tímto je definitivně jasné, že v Čechách si už žádný politik, který to myslí vážně, nedovolí přijímat muslimy? A vůbec obecně v Evropě, viz názory CSU… Může se stát, že už nebudou chtít politici riskovat případné problémy, které s imigranty přicházejí? Jenže další informace svědčí o tom, že z Afriky stejně budou přicházet miliony migrantů a že tomu nebude možné zabránit…

Zabránit příchodu migrantů lze, jen k tomu chybí politická vůle, kterou, jak doufám, budou mít naše nová vláda a parlament po parlamentních volbách. Pokud vím, žádná politická strana neměla a nemá ve svém programu, že zaplaví naši zemi nepřizpůsobitelnými migranty, které zde budeme živit na úkor našich vlastních potřebných a chudých. Upřímně se obávám, že pokud vláda nebude jednat, začnou občané z pocitu zoufalství a bezmoci brát svoji bezpečnost do svých rukou, jako to vidíme v některých případech ve Francii nebo v Německu či Švédsku. Podle zkušeností ze západní Evropy a také z našeho pohledu je ilegální migrace nesmírné zlo, kterému se musíme rázně postavit. Když to neuděláme, budeme otroky ve vlastní zemi.

Koneckonců podívejte se, jak si muslimové představují multikulturní soužití:

Pravidla pro dhimmí zavedl Umar II. Jeho smlouva zněla následovně: 

Nebudeme v našich městech ani v jejich sousedství stavět nové kláštery, kostely, klášterní školy nebo mnišské cely, ve dne ani v noci nebudeme opravovat ty, které se rozpadají nebo se nacházejí v muslimských čtvrtích. 
Naše brány budou otevřené pro kolemjdoucí a cestující. Poskytneme stravu a nocleh po dobu tří dnů všem muslimům, kteří pojedou kolem. 
Nebudeme v našich kostelech nebo příbytcích poskytovat úkryt špehům, ani je ukrývat před muslimy. 
Nebudeme veřejně projevovat svou víru, ani k ní nebudeme nikoho přivádět. 
Nebudeme žádnému ze svých potomků bránit v tom, aby se stal muslimem, pokud si to bude přát. 
Budeme projevovat úctu muslimům a povstaneme a uvolníme místo, pokud se muslimové budou chtít posadit. 
Nebudeme se snažit vypadat jako muslimové napodobováním jejich oděvů. 
Nebudeme jezdit na koni, ani nebudeme mít meč nebo nosit jakýkoli druh zbraně, ani zbraně vlastnit. 
Nebudeme vyrývat arabské nápisy na naše pečetě. Nebudeme prodávat fermentované nápoje. 
Zkrátíme si vlasy na přední části hlavy (kromě krátkého pramene vlasů udržovaného jako znak podřízenosti). 
Budeme vždy oděni stejným způsobem, ať jsme kdekoli, a kolem pasu si uvážeme zunár. Nebudeme vystavovat kříže nebo své knihy u cest nebo tržnic užívaných muslimy. Kostelní zvony budou vyzvánět tlumeně.
Nebudeme zvyšovat hlas při vyprovázení mrtvých. Nebudeme přijímat otroky, kteří byli přiděleni muslimům. 
Nebudeme stavět vyšší domy, než mají muslimové. 
Kdokoli úmyslně udeří muslima, ztrácí ochranu danou touto dohodou. (Al-Turtúší, Sirádž al-Mulúk, str. 229–30)

Co vy na to? Když to srovnáte např. s Norimberskými zákony? 

Když si vzpomeneme na to, a to vy asi víte nejlépe, jak bylo veřejné mínění směrováno ještě, řekněme, před dvěma roky, nebylo vůbec přijatelné přistupovat ke složitému problému migrace způsobem, jaký teď zcela otevřeně prosazuje Trump. Bude politický mainstream přinucen otočit kormidlo? Jakou odezvu můžeme očekávat v Evropě a v ČR?

Do Titaniku teče voda a důstojníci diskutují, který záchranný člun bude nekuřácký (prohlásil V. Orbán naprosto výstižně). Pštrosí politika ani snaha dovézt si voliče prostě nefunguje. Myslím, že tato otázka měla spíše znít: Je vůbec pražská kavárna schopna procitnout ze svého poblouznění a pochopit realitu migrace? Osobně pochybuji, protože ji reprezentují lidé natolik odtržení od reality každodenního života, že jejich možnost pochopit to, že migranti se nepřicházejí k nám schovat, ale že nás přicházejí pokořit a ovládnout, je limitně nulová!

Jak zvládají informovat o volbě lídra světové velmoci média, ať už veřejnoprávní nebo soukromá? Myslíte si, že postupně zkusí hledat jiný přístup, že nebudou tolik proimigrační a podobně? Začnou být shovívavější i vůči názorům, které hlásají například nulovou toleranci vůči menšinám či imigrantům?

Způsob informace o výsledku voleb v USA mi připomněl formu, jakou informovala komunistická media o Gorbačovově přestavbě, potom o zvolení V. Havla prezidentem a nakonec jak informovala o útocích muslimských teroristů v evropských městech. Rozpačité plácání o ničem. Naši občané již povětšinou vědí, že veřejnoprávní média informují způsobem: Pokud je to v ČT nebo v ČRo, tak je to ve skutečnosti určitě jinak. Soukromá média se podle mne alespoň drží uznávaných nezávislých zdrojů (s výjimkou Novy, samozřejmě).

Jejich proimigrační shovívavost se podle mne bude dál odvíjet od norských a islandských fondů, financujících ony podivné „neziskovky“, které mají v masmédiích tolik prostoru (na rozdíl např. od Tomia Okamury nebo dalších lídrů SPD).Vzhledem ke zdrojům financování a politické síle, která dosadila ony šéfredaktory, pochybuji!

Globalizace často bere lidem dobře placená pracovní místa a nemá je kdo vytvořit. Menší podniky zanikají, a tak nevytvářejí pracovní místa. A zatímco ti majetnější mají víc, část veřejnosti chudne, o čemž se samozřejmě raději nemluví. Bude vůbec někdo skutečně vážně hledat řešení i pro lidi, kteří jaksi nepatří mezi těch pár vyvolených? Je řešením, že se omezí mezinárodní obchod? Do jaké míry lidé přestávají věřit finančnímu systému kapitalismu?

V SPD se vážně zabýváme problémem, který tak výstižně označila dr. Samková jako „pauperizaci občanů“. Státu jsou chudí občané ukradení, nepřispívají na kampaně politických stran, tak je lépe podporovat ty mocné.

Omezení obchodu (sankce) jde vždy proti nám. Pokud jsem si všiml, ropu nemáme a banány zde nerostou. Cukrovary zlikvidovala společnost Eastern Sugar, takže nám zbývá jen obchod. (Pokud zde ještě vůbec někdo vyrábí něco, co lze vyvézt a zisk zůstane v ČR.)
Střední stav by měl být páteří státu. To, co se u nás děje, můžeme s klidným svědomím označit za „parforzní hon na živnostníka“, protože podle toho, jak státní správa doslova chrlí záplavu dalších a dalších byrokratických buzerací na občany, kteří se provinili tím, že se chtějí starat sami o sebe a po státu chtějí, aby je nechal být, u nás proklamovaná svoboda podnikání již dávno skončila.

Za letošní rok zde jako novinky máme měsíční kontrolní hlášení DPH  (i když DPH se vykazuje čtvrtletně) a máme zde slavnou EET (která v podstatě zdvojuje funkci registračních pokladen). Jenže zatímco nové státní buzerace živnostníků přibývají, ty staré se neruší, takže živnostník dnešní České republiky musí být renesanční člověk: v jedné osobě např. hostinský, ale současně i právník, účetní, stavební inženýr, hasič, hygienik i manažer, který neustále sleduje nové a nové změny legislativy. No a také by měl ve zbylém čase dělat svou práci, své podnikání. Jenže ten čas mu stát neustále zkracuje rostoucí administrativou.
Je smutným faktem, právní stát u nás se rozpadá. Protože jak jinak lze chápat skutečnost, že naše zákony jsou uplatňovány jinak vůči obyčejným občanům, jinak vůči celebritám a jinak vůči migrantům?

Také zde již začíná opatrně vystrkovat růžky šaría, paralelně existující (zatím jenom v muslimské komunitě) vedle našich zákonů.

Náš „stát“ se očividně nestará o svoje lidi, podívejte se na statistiky chudoby a bezdomovectví. Kolik lidí žebrá na operace pro svoje nemocné děti. Je to normální stav? Je normální investovat miliardy do migrantů a podpůrných neziskovek a na svoje vlastní nemocné děti sbírat víčka od PET lahví? Lidé už nevěří ničemu a nikomu, snaží se tuto zoufalost, nevím proč stále ještě nazývanou stát, přežít.

To chceme změnit. Chceme stát, který se postará o svoje lidi a ty, kteří se chtějí starat sami o sebe, nechá být. Chceme svobodný stát pro svobodné lidi, kteří jej budou budovat, ne vysávat, ani zneužívat.

Blíží se volby v Německu, ve Francii, v Rakousku. Navíc v kontextu Brexitu, do jaké míry může nastat, že kandidáty typu Trump budou volit i lidé v Evropě?

Volební výsledek na Slovensku, těsně zmanipulované volby v Rakousku, výsledek v Polsku a nyní i výsledek v USA mají jeden společný jmenovatel, a tím je VZPOURA obyčejných obyvatel proti systému elit, který je bezostyšně využívá, odírá a obelhává. Tato vzpoura, pokud se podíváte na europarlamentní strany sdružené v ENF, jde napříč Evropou. Lidé už dávno nevěří blouznící Merkelové ani Junckerovi či Schulzovi. Nevěří jejich nereálným vizím, které i podle posledního oráče vedou Evropu do záhuby. Jsem přesvědčen, že nadcházející vlna voleb smete tyto euroškodiče jednou provždy do zapomění.

Mimochodem, v USA se objevily bitky, protože spousta lidí nedokáže přijmout osobnost nového prezidenta. A nemusíme chodit daleko, i u nás určitá vrstva společnosti prezidenta Miloše Zemana snad až nenávidí. Může skončit situace násilím v ulicích i v České republice?

Myslím, že nepoměr sil je natolik výrazný, že to u nás nenastane. Neumím si představit pár herců a s profesorem Halíkem a M. Kohoutem, jak zapalují auta na protest proti výsledku demokratických voleb. Tady jde totiž o demokracii a ta spočívá v tom, že i strana, která prohrála, akceptuje výsledek voleb. Pokud jej neakceptuje a snaží se jej násilně zvrátit, nemluvíme o demokracii, ale o fašismu.

Trump vysílal poměrně pozitivní signály vůči Rusku, teď se vyjádřil i k dění v Sýrii. Řada republikánů má ale postoj odmítavý. Jaký postoj převáží a jaký byste si přál, aby převážil?

Byl jsem v Sýrii předtím, než ji postihl „vývoz demokracie“. Byla to skvělá, otevřená, tolerantní země. Pro mne je stále Bašár Asad jediný právoplatně zvolený prezident Sýrie. Nechápu (stejně jako v jiných zemích), proč si Syřané nesmějí rozhodnout o své zemi sami? Neprodaly by se zbraně? Byla by drahá ropa? Proč? Podle mne Asad vyhrál volby, protože pro mnoho Syřanů reprezentuje právě tu Sýrii, kterou byla, a reprezentuje naději, že nastolí pořádek a vytoužený mír. Myslím, že v Sýrii nemají co dělat zahraniční armády (snad s výjimkou ruské, která jediná je tam na pozvání legitimní vlády) a už vůbec ne zahraniční džihádisté.
Klíčem k míru je pomoci Asadovi ukončit boje, zlikvidovat teroristy Islámského státu a pomoci Asadovi dovést zemi k volbám. Jiná cesta k míru (pokud je o něj opravdu zájem ve světě) není. Otázka teda zní: Chceme mír v Sýrii? Moc bych si přál, aby odpověď z Bílého domu zněla ANO (bez následného ALE).

U nás, v České republice, se stále debatuje o otáčení na Východ – má tahle debata vůbec nějaký smysl, když jsme jednoznačnou součástí určitých struktur? Mají tu problém lidé s oficiální linií NATO? A pokud ano, je chyba na straně Severoatlantické aliance, nebo jde o vliv ruské propagandy?

Co je to Západ v dnešní době? Německo s miliony migrantů, rostoucí násilností na ulicích a bezradně se potácející v nereálné rétorice Merkelové? Francie s rok trvajícím výjimečným stavem a v podstatě na pokraji občanské války? Nebo Nizozemsko, Belgie, Dánsko, Švédsko... to je Západ? Nebo chalífát? Podle mne tato nabubřelá a manipulativní propaganda, která se snaží oblbnout naše lidi představou ideálního (tuzexového  –pro pamětníky) Západu, nemá již dávno reálný základ. Osobně takový Západ, jaký je na západ od našich hranic, opravdu nechci.
Naše základní heslo v SPD proto je: Ani Východ, ani Západ, ale Česká republika!
NATO katastrofálně selhalo v ochraně Evropy před migrací, Frontex se stal největší dovozní agenturou pro migranty do EU. EU ani národní vlády nic pro bezpečnost Evropy nedělají. Navzdory informační bariéře tuto skutečnost lidé vidí. Ruská propaganda opravdu nemusí nic dělat, to, co dělají NATO a EU, úplně stačí!

V souvislosti se 17. listopadem zkusme situaci u nás shrnout. Když Václav Havel říkal, že musí pravda a láska zvítězit nad lží a nenávistí, kdo tady šíří pravdu a kdo tady lže? Kdo šíří společenské smíření a kdo nenávist? A kdo politicky směřuje nahoru a kdo dolů? 

Všimla jste si, že Havlem se ohánějí právě ti, kteří nepřipustí jinou pravdu než tu svoji a lásku již dávno vyměnili za nenávist ke všem, kteří mají odlišný názor? Stejně jako za komunistů je pravda cíleně umlčována (s odvoláním na směrnice EK o tom, jak mají média informovat) a veřejnost manipulována a obelhávána jak politiky, tak i veřejnoprávními médii, kde důležité informace jsou zatajovány a nahrazovány nepřetržitou řadou „zasvěcených komentářů“ nejrůznějších expertů, znalců, profesorů atd., o kterých povětšinou nikdo neslyšel.
Kdo směřuje dolů? Podle mne kromě komunistů všechny tradiční strany. Kdo nahoru? Já vím, kdo, ale nedělá mi to vůbec žádnou radost. Doufám, že nástup nových hnutí včetně SPD dá této zemi realistickou politiku, občanům pocit, že se o ně a jejich bezpečí někdo konečně stará a že po letech rozdělování na my a oni konečně dojde ke sjednocení národa před společným nepřítelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…