Poslanec Úsvitu: Teroristé klidně otráví i vodu a jídlo. Stropnický neplnil povinnosti a byl na stranické akci. Konec tlachání, chraňme občany

16.11.2015 12:14

Šéf poslaneckého klubu hnutí Úsvit – Národní koalice Marek Černoch pro ParlamentníListy.cz hodnotí odezvu, které se dostalo teroristickým útokům v Paříži. Při té příležitosti kritizuje ministra obrany Martina Stropnického, který se den po útocích zúčastnil pražského sněmu hnutí ANO.

Poslanec Úsvitu: Teroristé klidně otráví i vodu a jídlo. Stropnický neplnil povinnosti a byl na stranické akci. Konec tlachání, chraňme občany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Jaká byla vaše první slova, když jste se o francouzském teroru dozvěděl?

Byl to pro mě absolutní šok střídaný velkou bolestí za oběti a vztek na brutalitu a hyenismus útočníků. První slova byla plná zhnusení nad takovým odporným pohrdání lidskými životy.

Jak se v tomto světle stavíte k postoji naší vlády?

Postoj vlády je podle mne naprosto nedostatečný! Říkat plané proklamace, že je to otřesné, ale že nám riziko nehrozí, opravdu nestačí. Evropa byla brutálně napadena koordinovaným válečným teroristickým útokem! Vláda musí okamžitě a rozhodně konat! Ihned zabezpečit a opevnit hranice. Maximálně posílit policejní a vojenské hlídky v ulicích a na všech místech s vyšší koncentrací lidí! Kontinuálně začít prověřovat bezpečnostními a tajnými službami všechny rizikové skupiny, sociální sítě a všechny náznaky radikálních projevů monitorovat. Taktéž se musí kvalitně ozbrojit policejní složky a policisté by měli být vycvičeni na podobný typ atentátů. Jeden z radikálů dnes uvedl, že jsou připraveni otrávit i vodu a jidlo! Musíme se důsledně zaměřit na zabezpečení vodáren, posílit energetickou bezpečnost a maximálně zabezpečit výrobu potravin! Tohle všechno je nutné udělat hned. Není na co čekat!

Co říkáte na chování ministra obrany, který řešil den po teroristických útocích v Paříži dění v hnutí ANO a hovořil o vizích na magistrátu...

To považuji za naprosté selhání ministra obrany a funkcionářů ANO. Ve chvíli, kdy je Evropa na nohou díky terorismu Islámského státu, má ministr obrany řešit pouze bezpečnostní situaci státu a ne si řešit vnitrostranické malichernosti, které snesou pár dní odklad! Volba místních orgánů ANO je to poslední, co občany v této chvíli zajímá. Pan ministr Stropnický tím jasně ukázal, na čem mu záleží a co je pro něj druhořadé.

Jak v aktuálním světle vnímáte úterní demonstraci?

17. listopadu se musí národ opět semknout. A dnes ještě více než kdy předtím. Islámský stát a teroristé nám vyhlásili válku. My si to nevybrali, ale je naší povinností ji vyhrát! V této chvíli bojujeme za naši svobodu, budoucnost a hlavně budoucnost našich dětí. Je žádoucí vyjádřit podporu prezidentovi, který dlouhou dobu hlasitě bojuje proti Islámskému státu a proti radikálnímu islámu. A který má kuráž o tom mluvit i v zahraničí!

Bojíte se podobného teroru v České republice?

Útok v Paříži byl útokem na každého z nás. Takovýto teroristický čin jednotlivce nebo malých skupin se může stát kdekoli a kdykoli. Naše bezpečnostní složky musí být maximálně připraveny! Ale hlavně musíme okamžitě chránit hranice, nastavit razantní návratovou politiku a přijmout zákony, které tady komukoli, kdo je hrozbou pro naši zem a občany, znemožní pobyt. Před pár týdny vládní poslanci ve Sněmovně zamítli náš návrh zákona, který zamezoval šíření radikálního islámu v ČR! A já se ptám: zamítli by ho i dnes?? Úsvit s Blokem proti islámu dlouhou dobu varuje před nebezpečím imigračních vln, před radikálním islámem, před tím, co se stalo v Paříži! To, co se dnes děje, se může stát kdykoli a kdekoli. A my musíme toto riziko snížit na minimum!

Co s tím?

Jeden z teroristů byl podle informací imigrant, který do Francie přišel přes Řecko. Na pozvání paní Merkelové, která i po včerejší tragédii vydala absurdní prohlášení, že si musíme uchovat naši vstřícnost...?! My musíme Evropu v první řadě bránit!

Islámský stát nám vyhlásil válku, tak hozenou rukavici zvedněme a ukažme, že jsme schopni si své hodnoty, svobodu a budoucnost ubránit! Že nikdo nebude v Evropě terorizovat a zabíjet beztrestně! A evropští lídři si musí uvědomit, že bezbřehá prohlášení o pseudohumanismu a multikulturní Evropě jsou nesmysl. Tito lidé berou naši pohostinnost jako naši slabost.

EU musí uzavřít schengenskou hranici, přijmout jasnou a razantní návratovou politiku a hlavně... KONAT! A vláda ČR musí okamžitě chránit naši hranici a posílit bezpečnostní složky. Není čas na prázdné tlachání, teď musí nastoupit politická rozhodnost a jediná priorita – bezpečnost našich občanů!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…