Průšvih v Sýrii. Američané a Rusové se hádají kvůli "nechtěnému" útoku na syrské vojáky. Analytik Koller má jasno

19.09.2016 20:10

ROZBOUŘENÝ SVĚT MARTINA KOLLERA „Američané dobře věděli, koho bombardují. Jde jim o vyprovokování střetu se syrskou armádou a Ruskem, aby mohli zavést islámský režim v Sýrii s pomocí armád NATO a získali nějaký důvod pro vyprovokování války s Ruskem,“ uvádí k porušení příměří v Sýrii ze strany USA analytik Martin Koller. Ten dále hodnotí i personální stav české armády či nedávný neformální summit EU v Bratislavě.

Průšvih v Sýrii. Američané a Rusové se hádají kvůli "nechtěnému" útoku na syrské vojáky. Analytik Koller má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Koller

Jak si vysvětlit incident v Sýrii, kdy v rámci příměří vojska USA nechtíc pobila 60 Asadových vojáků? Lze z vojenského hlediska něco takového pochopit? Primitivně řečeno, opravdu vypadají ze vzduchu všichni stejně?

Syrská armáda má jednotné a v tamním regionu známé uniformy/maskáče. Nejedná se o teroristy, kteří mnohdy bojují v civilu. Technika syrské armády je jasně označena státním znakem. Americká letecká, elektronická a kosmická rozvědka dobře ví, kde se nacházejí které síly na bojišti. Pohybuje se tam i dost tureckých, kurdských a saúdských špiónů. Mimo ně příslušníci britských a amerických speciálních jednotek.

Američané dobře věděli, koho bombardují. Jde jim o vyprovokování střetu se syrskou armádou a Ruskem, aby mohli zavést islámský režim v Sýrii s pomocí armád NATO a získali nějaký důvod pro vyprovokování války s Ruskem.

Americkou armádu do Sýrie nikdo nezval. Podporuje tam islámské teroristy. Vše je v rozporu s mezinárodním právem. Hlasité protesty by se měly ozývat z OSN i EU. Americké letectvo spáchalo válečný zločin na vojácích zákonné vlády Sýrie a na podporu islámských teroristů. Přitom americká politická reprezentace léta vykládá, že bojuje proti terorismu. Vzorový případ americké lži a pokrytectví. A to mají být naši spojenci a záruka naší bezpečnosti.

Americká velvyslankyně v OSN incidenturovnalatím, že pokárala Rusko, že kvůli tomu svolává Radu bezpečnosti OSN, zatímco Asad se v Sýrii dopouští podobných zvěrstev zcela běžně. Jak hodnotit tento diplomatický postup? Obecně řečeno, jakou šanci ve světle těchto událostí vyjednávané příměří?

Velvyslankyně vykládá to, co jí nařídí ministerstvo zahraničí, které reprezentuje americkou arogantní a násilnickou politiku, jež se neohlíží na mezinárodní právo a vyvolává nenávist po celém světě. Je potěšující, že americkou akci sebekriticky označuje za zvěrstvo. Bezohledně podporuje islámské teroristy, kteří rozvracejí Asii i Afriku a ohrožují Evropu. Šance na reálné příměří a mír v Sýrii není zájmem USA. Budou se snažit protahovat válku donekonečna a jednání o příměří je jen pokrytecká komedie typická pro americkou zahraniční politiku.

Vše je v souvislosti s předešlou otázkou. Islámští teroristé z takzvaného Islámského státu i jejich spojenci z dalších islámských teroristických organizací podporovaní USA a Saúdskou Arábií jsou necivilizovaní, zvrhlí a úchylní zločinci. Nestydí se upalovat a podřezávat zajatce, hromadně znásilňovat ženy a děti, prznit malé dívky, obchodovat s lidmi, krást, loupit a obchodovat s drogami a lidskými orgány. Jsou to typičtí reprezentanti salafistického a wahhábistického islámu, které v současnosti tvoří nejaktivnější a vedoucí složku této nenávistné ideologie a chce obohacovat svým násilným primitivismem Evropu. Vojáci prezidenta Asada nic takového nedělají, protože jsou to civilizovaní obránci své země. Jenže čekat pravdu od americké velvyslankyně???

Co zajímavého dedukujete z letošních Dnů NATO v Mošnově? Technika, delegace, poselství, předvedená čísla?

Z mošnovské militární show se nedá dedukovat nic podstatného. Byl jsem tam několikrát a je v podstatě stále stejná. Vojáčci běhali, vozidla jezdila, letadla létala, děti se radovaly, propagandisté a experti v ČT málem zavařili kamery a mikrofony. V Rusku tomu říkají militární balet. Kdyby přijel velký cirkus s šašky, medvědy a opicemi na motorkách, vyšlo by to nastejno. Podlézání americkým zájmům neznalo mezí. Místy se nemohu zbavit dojmu, že někteří Češi, především politici, by se bez podlézání cizákům necítili ve své kůži.

Pokud si pamatuji, byla tato akce rovněž obrovským kšeftem pro severomoravskou ODS. Prakticky vše zaplatila armáda. Potom se nelze divit, že není na výstroj a náhradní díly, když předvádíme plechový cirkus. Stropnického mohli na závěr povýšit na čestného euromaršála za zásluhy o budování NATO a obranu Evropy.

Dny NATO bychom mohli nazvat velkou českou exotikou. Oslava organizace, která za poslední čtvrtstoletí neudělala nic dobrého, je opravdu něčím výjimečným. Vojáci jejích armád vedení USA vyvolali řadu válek na Balkáně, v Asii a Africe. V Iráku a Afghánistánu ostudně prohráli vojensky i politicky. Zavinili genocidu Srbů a napomohli vzniku dvou islámských států na Balkáně a rozšíření obchodu s drogami a lidskými orgány a v neposlední řadě vytvořili podmínky pro tureckou i africkou cestu k současné islámské invazi do Evropy. Právě státům NATO můžeme poděkovat za miliony mrtvých a vyhnaných z domovů po celém světě a situaci, kdy jsme na prahu jaderné války s Ruskem. A něco takového v Ostravě oslavujeme.

Místo válečnických projevů a komedií pro ohlupování veřejnosti mohli válečníci předvádět divadlo, jak NATO bojuje s islámskou invazí na hranicích Řecka a březích Libye. Možná by měli stejný úspěch jako Martin Konvička na velbloudu či s přenosným záchodkem v Praze. Ale hlavně jsme jako vždy na té správné straně a zase jsme zvítězili. Nedej bůh, abychom místo šaškování museli do opravdové války.

Kolik naše armáda vlastně generálů? Jaký je reálný význam tohoto souboru hodností? Jak hodnotit větu ministra Stropnického, že se armáda pokusí vygenerovat ženu-generála? Je nějaká vhodná současná plukovnice?

Více hodností znamená více koryt. Většinu generálů vzhledem k velikosti naší armády složené ze dvou brigád nepotřebujeme. Stačilo by jich asi pět. Jenže generálský plat a výsluha stojí za to a pro ně jsou někteří vyšší důstojníci ochotni prodat duši i tělo. Většina generálů je navíc absolventy zahraničních škol NATO, což vytváří vazby, které obvykle nebývají ve prospěch vlasti.

Koncem srpna jsem od jednoho kamaráda dostal zajímavý rozbor personální situace uniformovaných příslušníků AČR, tedy podřízených našeho čackého náčelníka Generálního štábu. Za přesnost na kus vojáka k dnešnímu dni neručím, předpokládám, že se jedná o počty v minulém roce. Armáda měla 21 generálů (což jsou z obecného hlediska důstojníci), 1942 vyšších důstojníků (plukovníci, podplukovníci, majoři) 3377 nižších důstojníků (kapitáni, nadporučíci a poručíci), 5944 praporčíků, 6963 poddůstojníků, 709 vojáků bez hodnosti (?) a 1908 jich bylo ve školách. Z toho vyplývá, že na jednoho důstojníka připadá přibližně 2,5 praporčíka, poddůstojníka a vojáka bez hodnosti. Pokud bychom naši armádu transformovali do osádek kolových obrněných transportérů Pandur, tvořili by osádku 1 plukovník nebo podplukovník, 1 major, 2 kapitáni či poručíci, 4 praporčíci, 5 poddůstojníků a jeden vojín bez hodnosti. V jedné rotě pandurů by se zároveň vyskytoval aspoň jeden generál.

Otázkou je, kolik z našich vojáků je vlastně bojeschopných či nasaditelných. Údajně kolem 6000. Ukázkou kvalit našich generálů je „vlastenec“ Pavel či doslova komická figurka Picek. Dalšího komentáře pravděpodobně netřeba.

Vůbec mne neudivuje, že vojenský expert Stropnický, jeden z vůdců firmy ANO, nerozborná opora naší obranyschopnosti a pilíř NATO, se zabývá tím, co má generál mezi nohama. Měl by se spíš starat o nákup radarů středního dosahu, který by nepáchl korupcí.

Celá feminizace armád NATO je trapná šaškárna a nelze se divit, že muslimům jsme k smíchu. Realita se z důvodu politické korektnosti zamlčuje a k jejímu popisu by byl třeba rozsáhlý samostatný článek. Ilustrativním dokladem je fakt, že v Izraeli se sice povinná vojenská služba vztahuje i na ženy, ale v bojových jednotkách a útvarech se nevyskytují. Feminizace každopádně znamená pokles bojeschopnosti stále menších evropských armád. Výsledkem jsou vojáci s různou bojovou hodnotou za stejné peníze. Kdo zná groteskní poměry a sexuální vztahy na vrcholných postech a celkové personální poměry v naší armádě, dobře ví, o čem píšu. Jako generálku bych navrhoval manželku bývalého premiéra Nečase. Velela generálům a dřela jako kůň. Mohla by se stát generálem neexistujícího jezdectva.

Vyšší důstojnice, pokud jsem je znal, se hodily na vysokou a odbornou pozici v armádě stejně jako Stropnický za velitele speciální jednotky v Afghánistánu. A to jsem ještě slušný.

Proběhl summit EU. Kupodivu na něm nepadlo nic o kvótách na uprchlíky. Je to posun? A zajímavou věc řekl italský premiér: Frontex prý slouží výhradně k tomu, aby vozil migranty do Itálie. My můžeme dodat, že podle analytiků se pašeráci ani neobtěžují tankovat do lodí tolik nafty, aby dopluli do Itálie. Čepují jen tolik, aby vypluli z libyjských vod.

Summit velmi trefně komentoval Oskar Krejčí. Nic se tam nevyřešilo, protože nebyl zájem něco řešit. Co kdyby se, proboha, vyřešila ochrana hranic před islámskou invazí? To by měla Angela ve Washingtonu problém a Junckerovi by vyschlo v krku. Merkelová tentokrát o kvótách mlčela, protože všechny země na východ od německých hranic o nich nechtějí slyšet. Multikulturní vedení EU se je bude pokoušet prosadit nátlakem na jednotlivé země. Zde určitě získá podporu řady našich protinárodních politiků, především z ČSSD. Italský premiér řekl to, co dávno vědí všichni, ale nikdo proti tomu nic nedělá, protože dělat nechce. Je to velký zločin a především velký kšeft. Nedávno se v Bratislavě reprezentanti Řecka, Itálie a Portugalska zasazovali o urychlené rozdělování ilegálních migrantů do dalších zemí, aby mohli pokračovat ve skvělém businessu placeném z pokladny EU. Prosazovat nějaké zastavení islámské invaze je ani nenapadlo. Rychle pryč ze zkorumpované multikulturní a neziskovkářské EU, která se stává žalářem evropských národů a rájem migrantů a příživníků.

Naši uprchlící z Iráku se z Německa, kde nedostali azyl, prý vrátili do Maďarska, aby to zkusili znovu. Co k tomu říci?

Když oni by tak rádi bezpracně parazitovali na německém sociálním systému a nedaří se jim to a nedaří. Oni si přijdou do Evropy jako křesťani, tedy pomalu jako Evropani. Nějak přehlédli, že pro Evropany v EU žádné výhody nejsou, ty se vytvářejí za peníze Evropanů pouze pro agresivní a primitivní muslimské ilegály. Kdyby uřízli pár hlav jako příslušníci islámské teroristické organizace, znásilnili několik Evropanek a řvali Alláhu Akbar, už by z nich byli dobře placení uprchlíci v Německu. Na jejich místě bych podal stížnost na české neziskovkáře, že jim bránili získat německé sociální dávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…