Radim Fiala, kandidát SPD: Musíme vystoupit z EU, jinak nás zničí. Islamizací, genderem a všemi dalšími sluníčkářskými šílenostmi

28.09.2020 16:21

ROZHOVOR Radim Fiala, šéf poslanců Svobody a přímé demokracie, stále pociťuje intenzivní vazby ke své domovině, Olomouckému kraji. Proto se rozhodl v něm za Okamurovo hnutí kandidovat na hejtmana. „Bráníme naši vlast, náš domov, naše občany, naše rodiny, naše zaměstnance a naše firmy. Nekopeme za cizí zájmy, ale za zájmy České republiky a jejích občanů,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Radim Fiala, kandidát SPD: Musíme vystoupit z EU, jinak nás zničí. Islamizací, genderem a všemi dalšími sluníčkářskými šílenostmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začala březnová schůze Sněmovny. Poslanci by se měli věnovat předlohám v prvním čtení, jsou mezi nimi například vládní novely o podpoře regionálního rozvoje a o ochraně spotřebitele

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí

S jakými tématy jdete do voleb?

Náš program je bohatý a komplexní, ale zmíním jenom pár hlavních bodů. Ne imigraci, ne Evropské unii. Peníze slušným lidem, a ne nepřizpůsobivým. Snížíme daně lidem, zvýšíme je cizím korporacím. Levné české potraviny, ne předražený odpad z ciziny. Podpora rodinám a seniorům, boj proti exekutorské mafii, bezpečný domov, boj proti kriminalitě, pracovní příležitosti a tak dále.

To, v čem se výrazně lišíte od ostatních stran, je, že chcete vystoupení z Evropské unie. Například Václav Klaus ml. říká, že to je dětinské…

To je nesmysl. Mimo Evropskou unii jsou například Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko i další, a dokonce i malé státy, ale tyto státy mohou prosperovat. Mají s Evropskou unií dohodu o volném obchodu a mohou s EU obchodovat, ale ponechávají si suverenitu v klíčových oblastech. My musíme vystoupit z EU, nebo nás EU zničí.

Čím nás zničí?

Jednak masovou imigrací, islamizací a afrikanizací, jednak sluníčkářským neomarxismem, genderismem, který rozkládá rodiny a tradiční hodnoty, a také svými eurodluhy a Zeleným údělem, které mohou totálně zničit naši ekonomiku. EU nepomáhá, ale škodí. Myslíte si, že se EU vzdá kvót na migranty? Brusel a Berlín se je snaží protlačit neustále a migranti do EU proudí pořád a pořád.

Co vám vadí na migraci?

Podívejte se na západní Evropu. Teroristické útoky, obrovská kriminalita migrantů, znásilňování, útoky kyselinou, vraždy ze cti, drogové gangy, pouliční nepokoje, právo šaría. A když se chcete proti této nové totalitě bránit, ještě vás označí za rasistu. My bráníme slušné české občany a chceme žít v bezpečné, svobodné, prosperující a suverénní zemi, která bude domovem pro naše rodiny. 

Narazil jste na Zelený úděl. Vy nevnímáte sucho a nejste pro ochranu přírody?

Sucho je problém, i když letos menší. Ochranu přírody podporujeme. Ale řešením není nesmyslný boj proti oxidu uhličitému, což je normální plyn přítomný v přírodě, důležitý pro fotosyntézu, ale zalesňování, ochrana půdy, ochrana krajiny a hospodaření s vodou a zadržování vody v krajině.

Anketa

Co podle Vás nejvíc pomáhá proti koronaviru?

25%
hlasovalo: 10197 lidí

Zmínil jste rodiny, důchodce…

Pro každou sociální skupinu nabízíme něco pozitivního: pro rodiny s dětmi výrazné snížení daní, lepší bydlení a novomanželské půjčky. Pro pracující výrazné snížení daní. Pro důchodce zvýšení důchodů. Pro drobné a střední podnikatele odbourání buzerací a snižování daní.

To je hezké. Kde na to vezmete?

Víte, kolik existuje předražených zakázek na ministerstvech a krajích, kolik nesmyslných dotací z EU, které si vyžadují spolufinancování? Kolik se platí na dávkách nepřizpůsobivým? Kolik dostávají solární baroni? Navíc chceme zabránit odlivu financí z České republiky a zdanit nadnárodní korporace, což by přineslo další prostředky do státní pokladny.

Již několik let jste za Olomoucký kraj poslancem, teď kandidujete na jeho hejtmana. Co pro vás znamená Olomouc, Olomoucko, Haná…

Naše vztahy začínají v rodině, pak pokračují v obci. Pak následuje kraj a vlast. Místní patriotismus silně vnímám. Moje město a můj kraj je místo, kde si člověk osahá svou vlast. Jsou to místa, která má spojená se svým životem, se svými přáteli, a proto je má rád. Jsou to krásná města i vesničky, pole, louky, lesy. Hospody a fotbalová hřiště. Tato hierarchie loajality je důležitá. A celé to tvoří lásku k našemu domovu. Tyto lokální odlišnosti tvoří rozmanitou krásu naší vlasti.

Co nového a unikátního může kraji nabídnout SPD oproti jiným stranám a hnutím?

Především to, že bráníme naši vlast, náš domov, naše občany, naše rodiny, naše zaměstnance a naše firmy. Nekopeme za cizí zájmy, ale za zájmy České republiky a jejích občanů. To je to podstatné a vše ostatní je jen odvozené.

Olomoucký kraj je intenzivně zemědělský. A SPD představila plán na posílení potravinové soběstačnosti. Pro váš kraj by tedy prosazení tohoto projektu nejspíš znamenalo podstatné změny…

Ano, ochranu českých zemědělců a českých občanů. Už by se nepěstovalo, aby se vyhovělo požadavkům na boj EU proti CO2, ale aby čeští občané měli levné české potraviny, a ne drahý odpad z ciziny.

SPD také říká, že zničení našeho zemědělství je z podstatné části způsobeno našim členstvím v EU. Jak se Unie na našem zemědělství negativně podepsala?

Základem je, že čeští zemědělci mají mnohem horší podmínky a dotace než zemědělci ze západních zemí. Zemědělství nyní bohužel neslouží k produkci potravin, ale k šíleným utopickým cílům bruselských sociálních inženýrů.

Když se bavíme o nadnárodních ekonomických vazbách, poměrně diskutovaným tématem v oblasti ekonomiky jsou dnes „montovny“ neboli podniky vyrábějící výrobky pro zahraniční investory, kteří si zisky odčerpávají do svých domovin. Co by proti tomu měla Česká republika dělat?

Nutná je protekce českého podnikání. Státní zakázky mají dostávat přednostně české firmy vlastněné českými občany. Je třeba zdanit nadnárodní korporace a zabránit odlivu zisku. Je nutné docílit toho, aby nadnárodní korporace platily českým zaměstnancům vyšší mzdy a danily u nás.

Jaké je vaše poselství pro voliče?

Pro nás je na prvním místě Česká republika v mezinárodní politice. V naší zemi jsou pro nás na prvním místě naše rodiny a slušný občan, který pracuje nebo chce pracovat či si své již odpracoval.

Ukazuje se, že EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní vystoupíme, tím lépe. Pokud z EU nevystoupíme, EU zničí naši vlast imigranty a islamizací, naši ekonomiku Zeleným údělem a šílenými regulacemi a naše rodiny a společnost genderem a sluníčkářskými šílenostmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…