Ringo Čech, fanoušek Trumpa: Do prdele se starým světem Havla a Clintonové! Baba Merkelová se drží. Madonna měla zrovna menses

02.02.2017 13:40

ROZHOVOR „Donald Trump ví, co říká, a ví, co dělá,“ chválí nového amerického prezidenta František Ringo Čech s tím, že má prý pořád velkou radost, že byl Donald Trump zvolen. Pro ParlamentníListy.cz promluvil o tom, jak se mu líbí některé plány a kroky, které Trump udělal a které chystá. A vyjádřil se i ke kancléřce Merkelové. „Baba se drží zuby nehty,“ říká František Ringo Čech.

Ringo Čech, fanoušek Trumpa: Do prdele se starým světem Havla a Clintonové! Baba Merkelová se drží. Madonna měla zrovna menses
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Jak hodnotíte začátek „vlády“ Donalda Trumpa?

Není co hodnotit. Všechno, co udělal, se mi líbí. Na hodnocení je příliš brzo, ale pořád mám velkou radost, že byl zvolený.

Zdá se, že Donald Trump si rozhodně nebere servítky a „rozjel“ se velmi rychle. Například jeho omezení pro migranty ohledně vstupu do USA vyvolalo velkou bouři. Co vy si o tom myslíte? Ohledně zdi v Mexiku a podobně...

Tak Donald Trump ví, co říká, a ví, co dělá. Já si myslím, že prostě po Reaganovi konečně zase přišel prezident, který udělá pro svět něco dobrého. Češi už zapomněli, že ten, kdo osvobodil východní Evropu, byl vlastně americký prezident Ronald Reagan. On uzbrojil a zlikvidoval ruské impérium. Já doufám, že Trump bude stejně úspěšný ve své činnosti jako Reagan.

Měla by si Evropa v tomto bodě vzít z Donalda Trumpa příklad?

Evropa není schopna si vzít příklad z ničeho, protože její představitelé, prostě postkomunisti, trockisti, utopičtí socialisti, jsou zabetonovaní ve svých pozicích. Oni si dokonce vytvořili ten systém takový, že jsou jen velmi těžko svrhnutelní. Jsou neodvolatelní. Sedí tam, už tam mají své děti, také náležité debily. Prostě Evropa není schopna si vzít příklad z ničeho. Evropa musí dojít k maléru, ke katastrofě, a pak oni zmizí ve svých vilách a už po nich nebude ani vidu, ani slechu.

Anketa

Vrátí se Krym někdy Ukrajině?

2%
98%
hlasovalo: 5388 lidí

Trump už před volbami avizoval, že chce „zatočit“ s radikálním islámem. Armádě dal měsíc na vymyšlení strategie k poražení teroristické organizace Islámský stát. Co na to říct?

S radikálním islámem chtěli zatočit všichni, a nezatočil nikdo. Tedy Obama ne, ten je podporoval. Obama jim prostě sypal peníze a nadržoval jim. Příšerný prezident, můžu vám říct, příšerný. Já už jsem mockrát řekl, že kdyby chtěli zlikvidovat Islámský stát, tak už to dávno udělali. Oni vědí, kde jsou, kde mají město, školu, banku, peníze, kde se zdržují. Kdyby chtěli, tak by vymazali Islámský stát z povrchu země. Ale kdyby chtěli. A myslím, že Trump bude opravdu chtít. Uvidíme...

Americký prezident na to jde skutečně tvrdě a nebere si servítky. V úterý například vyzval farmaceutické firmy, aby snížily ceny léků a přesunuly výrobu do Spojených států. Souhlasíte s ním?

No tak myslím, že něco vzal z úst Sobotkovi. On možná ho i vykrádá, našeho Sobotku. Krade mu myšlenky (smích). Ale podívejte, to je přece logické, tohle všechno. To nemusí snad přijít americký prezident, aby toto všechno dělal. To je i politika Miloše Zemana. Prostě Čechy, Morava, Slezsko především.

Nejen inauguraci nového amerického prezidenta provázely velké protesty. Proč podle vás tolik lidí protestovalo? Co jim konkrétně na novém americkém prezidentovi tolik vadí?

Tak zaprvé, já to všechno dělím třemi, ty počty. To je přání otcem myšlenky. No a co jim vadí? Vadí jim všechno. To jsou ti takzvaní demokrati, co se nedokáží smířit s výsledkem voleb. Také Trump jim zcela jasně řekl – proč jste nešli k urnám, řvouni?

A naopak, čím Trump oslovil lidi, kteří ho nakonec zvolili?

To je takzvaný systém Miloš Zeman. Lidi mají rádi Miloše Zemana, ale bojí se to říct. Protože ti dobroserové a sluníčkáři jsou jak zuřiví psi. Oni si prostě počínají jako líté saně. A lidi mají strach. Lidi jsou bázliví, mají strach říct – my máme rádi Miloše Zemana. Ale až dojde na lámání chleba, tak všichni jdou a hodí jeho jméno do urny. Mlčí, protože nechtějí mít konflikt. Když se volilo mezi Milošem a Schwarzenbergem, tak mi kolegové herci, kteří stranili Milošovi, říkali – my to nemůžeme v divadle ani říct, oni by se s námi i prali. No tak to jsou demokrati, co? To jsou svobodomyslní lidé!

Do Trumpa se pustily i některé celebrity, například Madonna. Té prý vadí, že je údajně sexistický.

Madonna musela mít zrovna menses, pokud něco takového má. Prostě Madonna je Trumpovi u zadku. My všichni víme, že láska umělců po zajících běhá. Čili za rok může být všechno jinak a Madonna bude sedět vedle něj a pít s ním kafe. Na to já vůbec nedám, co říkají umělci. Vždyť jsem jeden z nich.

Europoslanec Jan Zahradil napsal, že Trump dělá tečku za 90. léty Clintona, Albrightové či Havla. V čem přesně tento ,,starý svět“ skončil?

V nehybnosti, ztrácení pozic, ztrácení identity, ztrácení vědomí vlastního národa, příslušnosti k něčemu, neúcta k historii, zapírání historických křesťanských kořenů. Prostě starý svět ať už jde do prdele, opravdu!

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Donald Trump se už před svým vítězstvím opřel také do NATO. Označil ho za zastaralé. Evropany pak vyzval, aby se začali starat o své zbrojní výdaje sami. Co od toho čekat?

Má pravdu. NATO – sedí tam úředníci, sedí, pijí kafe, dělají manévry, pořádají hostiny a shromáždění – všechno k ničemu. Já si nejsem jistý, jestli NATO přežije.

Zdá se, že Donald Trump a Miloš Zeman si vcelku „notují“. Jak vidíte vztahy USA a ČR?

Já myslím, že budou ty nejlepší. V podstatě, to, co chce udělat Trump pro Ameriku, to chce udělat Miloš Zeman pro Českou republiku. Čili, takoví lidé si musí rozumět, to je samozřejmé.

A co budoucnost Evropské unie a kancléřky Merkelové?

Baba se drží zuby nehty. Drží se psacího stolu a nechce se jí z kanceláře. To nás v postavě Angely Merkelové potkalo tedy pěkné neštěstí, celou Evropu. Budeme se z toho hojit 200 let.

Podle některých informací bude Miloš Zeman v příštím volebním období opravdu kandidovat. Jak vidíte jeho šance?

Já jsem o tom nepochyboval, protože Miloše znám a velmi si ho vážím. Prostě český král z boje neutíká. Miloš je bojovník, a dokud bude živý a zdravý, tak bude postupovat podle svého nejlepšího svědomí. Já vůbec nepochybuji, že bude znovu zvolen. Pokud by se tak nestalo, a teoreticky lze připustit všechno, já nebudu řvát, nebudu chodit na Staromák a obviňovat všechny, že to bylo nepoctivé. Ne! Přímou volbu a podrobit se jí.

reklama

autor: David Hora

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…