Rozešla se s ním holka, tak začal tlouct hlavou o zem a dal se na alláhování. Martin Konvička vypráví, jak poznal "pobodaného" muslima z Vršovic

15.05.2016 0:01

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Situaci v Bloku proti islámu po rozkmotření se s Úsvitem vysvětluje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Martin Konvička. „Vypověděli jsme spolupráci s Úsvitem. Stalo se to poměrně krátce před krajskými volbami, tedy poměrně nešťastně. Na druhé straně čím později by se to stalo, tím by to bylo horší. Dlouho jsem se tomuto rozhodnutí bránil. Bohužel kdyby se neučinilo, Blok proti islámu by se mohl rozpadnout nebo zaniknout,“ uvedl. Vylíčil také svůj pohled na podporu nepodporu okolí Václava Klause či o jeho „napojení“ na pobodaného muslima, který patrně pobodán nebyl.

Rozešla se s ním holka, tak začal tlouct hlavou o zem a dal se na alláhování. Martin Konvička vypráví, jak poznal "pobodaného" muslima z Vršovic
Foto: hns
Popisek: Martin Konvička v půlnočním rozhovoru

Anketa

Podporujete Zemanův návrh na zestátnění České televize?

95%
5%
hlasovalo: 18839 lidí
Jak je na tom teď Blok proti islámu? Po rozchodu s Úsvitem se, předpokládám, nezúčastníte krajských voleb. Nebo ano?
 
Nechci se k té věci pořád vracet. Za deset dní máme sněm a cokoliv bych teď říkal, je takové předsněmovní vyměňování vzkazů přes média. Což není nikdy dobře. Takže jenom shrnu. Vypověděli jsme spolupráci s Úsvitem. Stalo se to poměrně krátce před krajskými volbami, tedy poměrně nešťastně. Na druhé straně čím později by se to stalo, tím by to bylo horší. Nicméně je to tak velká změna, že jsme dali vedení funkce k dispozici a budeme na sněmu rokovat co dál.
 
Dlouho jsem se tomuto rozhodnutí bránil. Bohužel kdyby se neučinilo, Blok proti islámu by se mohl rozpadnout nebo zaniknout. Co se týče krajských voleb, dali jsme autonomii krajům. V různých krajích byla spolupráce s Úsvitem různě rozvinutá. Ale v dalších volbách, parlamentních a podobně, tam to opravdu nevidíme. Naopak víme, že budeme obsazovat nějaký počet senátních míst, ale to už jako nově vznikající strana Alternativa pro Českou republiku.
 
Vy sám letos do voleb půjdete, či nikoliv?
 
Zvažuji některou senátní pozici, nebo se soustředím na práci v Bloku a počkám si na parlamentní volby. Teď je to ve fázi intenzivních úvah.
 
V příštím roce jsou volby parlamentní. Tady bude Blok proti islámu v koalici s nově vznikající Alternativou pro Českou republiku? Nebo se stane přímo její součástí?
 
To je věcí sněmu. Jednou z poloslepých uliček s Úsvitem však byla přílišná vazba na jednu stranu. Blok proti islámu je sice politika, ale na úrovni spolkové. Měl by se nějakým způsobem stavět k islámu na úrovni nejrůznějších stran napravo, nalevo, vpředu, vzadu, případně mimo strany. Alternativu si nezakládáme jako nějakou filiálku Bloku. To v žádném případě. Ale několik lidi z vedení Bloku proti islámu je v přípravném výboru Alternativy. A ta si uvědomuje, že islamizace je jedním z velkých problémů dnešní Evropy, byť ne samozřejmě jediným. Možná by to byl ale ten problém fatální. Máte to, jako když pacient trpí šesti nemocemi a na jednu umře. Ale všechny ostatní k tomu přispívají, aby jeho tělo bylo oslabeno. 
 
Jak vidíte protichůdná vyjádření z okolí Václava Klause, kdy nejdříve jeho institut vyjádřil slovy pana Strejčka podporu nově vznikající Alternativě pro Českou republiku, ale poté se proti vaší osobě vymezil Václav Klaus. Takže teď není úplně zřejmé, jestli Alternativu podporují, či nikoliv. Ještě tvrději se do vás pustil bývalý poslanec Boris Šťastný, který Blesku řekl cosi ve smyslu, že kam přijdete, tam vybuchne granát. Jak tohle vnímáte vy? Není teď třeba nějaký tlak od vašich kolegů, abyste se v Alternativě nějak upozadil?
 
Poslední čtyři dny jsem strávil objížděním krajských měst v České republice. Vzal jsem si na to dovolenou. V takové situaci žijete po penzionech a benzinkách. Měl jsem jen chvilku času podívat se, co se děje nového. A měl jsem pocit, že zatímco kroutím volantem, Institut Václava Klause řeší Konvičku. Vnímal jsem to pobaveně. Zajímalo mě, na které benzince si dám kafe, a představa, že moudré hlavy v Institutu Václava Klause jsou nešťastné a mění vyjádření, mě prostě bavilo. 
 
 
Co říkáte na případ údajně pobodaného muslima skiny na koni ledna v pražských Vršovicích, který teď policie vyhodnotila tak, že se patrně vůbec nestal? Takže si to možná celé vymyslel. Proč podle vás? A může to nějak ovlivnit veřejnost? 
 
Je to méně zábavné než v případě Václava Klause, ale pobavilo mě to také. Když se tento případ objevil, média hned psala, že toho útočníka inspiroval Konvička. To už jsem opravdu kroutil hlavou. Říkal jsem si, že až bude příště měsíční bouře nebo někde chcípne kráva, tak za to bude moci Konvička. Naštěstí žádná měsíční bouře ani hromadný úhyn dobytka nenastaly. O tomto případu jsem si začal zjišťovat více. Dozvěděl jsem se, že tento gentleman vešel ve známost kolem 17. listopadu, kdy vykřikoval, že bude do smrti bojovat s Rusy, či něco podobného.
 
Uvědomil jsem si, že jsem na něj během své protiislámské aktivity narazil.  A to zajímavým způsobem, o kterém se teď s ParlamentnímiListy.cz exkluzivně podělím. Jednou před dlouhou dobou jsem se na nějakém mejdanu seznámil se sympatickou dámou, která se zmínila, že jede na stáž do Sýrie. Po nějaké době jsem se dozvěděl, že si dáma přivezla ze Sýrie opravdového Syřana. Naprosto sekulárního, vzdělaného, jazyků znalého, muslimstvím se nezabývajícího. Pak se rok sešel s rokem a dámu jsem potkal na nějaké společenské akci. Tak jsem se jí ptal, jak to je s jejím gentlemanem ze Sýrie. Ona mi povídá – moc nám to neklapalo, vztah se nám zhroutil. Reagoval na to tím, že si nechal narůst vousy, začal si číst Korán a tloukl hlavou o zem.
 
Chytil jsem se za hlavu, protože to je příběh, který jako přes kopírák znám mnohokrát. Říkám jí – no to je holt islám. Oponovala mi, že ne. Za to že prý islám nemůže, je to prý v lidech. Tuhle repliku také znám dobře. Nechtěl jsem kazit společenskou zábavu, tak jsem se s dámou nehádal. Pouze jsem si říkal, že je to pořád to samé. No a pak tady máme případ pobodaného muslima, a když jsem se podíval na fotografie, uvědomil jsem si, že je to onen muslim. Podotýkám, že zmiňovaná dáma není tou, se kterou teď žije. Byl to pravděpodobně zcela sekulární člověk, který se ale pod vlivem životního problému k alláhování vrátil. Takže skutečně tady existuje jakési napojení mezi Konvičkou a takzvaným pobodaným muslimem, který ovšem nikdy nebyl pobodán.
 
Teď se hovoří o zestátnění České televize, jak to nadnesl prezident Zeman, který má výhrady i k jejímu zpravodajství. Jak ho hodnotíte vy?
 
Česká televize dělala zpravodajství někdy kolem roku 2005, od té doby dělá propagandu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…