Senátor Doubrava: Američané podle mě vyzbrojují vrahouny z IS. Potoky krve, zhovadilost. A ten turecký vyděrač má sedět v Haagu, ne kasírovat výpalné

22.04.2016 16:46

ROZHOVOR Farizejské jednání Američanů a zhovadilosti Evropské unie. Senátor Jaroslav Doubrava si v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz nebral servítky, když reagoval na aktuální geopolitické otázky, například v souvislosti s případnou hrozbou z Ruska: „Promiňte, ale to je taková kravina, že pro ni nemohu najít slušnější výraz. Spousty keců o tom, jakým nebezpečím pro nás Rusko je, ale ani jeden důkaz, ani jeden příklad,“ uvedl Doubrava.

Senátor Doubrava: Američané podle mě vyzbrojují vrahouny z IS. Potoky krve, zhovadilost. A ten turecký vyděrač má sedět v Haagu, ne kasírovat výpalné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Doubrava

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker si myslí, že za rostoucím euroskepticismem občanů EU stojí přílišné zasahování do mnoha oblastí soukromého života lidí. Evropský projekt podle něj ztratil část své přitažlivosti, přesto je nadále třeba prohlubovat spolupráci mezi státy osmadvacítky, a to především v oblasti migrace a bezpečnosti. Juncker říká, že udělali chybu. Bude tedy méně směrnic, nebo jde o gesto v souvislosti s výsledkem nizozemského referenda a nadcházejícím rozhodováním ve Velké Británii?

Přílišné zasahování? EU by už dnes nejraději rozhodovala i o tom, jestli potřebuji na WC, a když ano, pak by ráda určila, jestli mohu na malou, nebo velkou a jaký papír použiji na očištění onoho otvoru v zadní části těla! To jsem si dnes uvědomil, když jsme v Senátu projednávali opatření EU ke kontrole nabývání a držení zbraní. Takovou zhovadilost, omlouvám se za výraz, může vydat jen EU. Asi jako když vydala směrnici na pěstování salátových okurek nebo šílenství s vítáním šílenců, kteří, obávám se, že v duchu ideologie zvané islám zlikvidují Evropu. A Jestli Juncker přiznává, že udělali chybu, pak by měl dodat, že ne chybu, ale celou nepřebernou škálu chyb, a kardinálních! Co je nejhorší, nějak se jim nechce tuto smutnou skutečnost přiznat. Můžeme se divit nadšení pro imigranty v Nizozemsku? Můžeme se divit situaci ve Velké Británii? Myslím, že ne. Tam a nejen tam už mají lidé plné zuby Merkelové a jejích vítacích gest.

Server britského deníku The Telegraph přináší informace o tom, že existuje reálná hrozba teroristického jaderného či chemického útoku na Británii a celou Evropu. Varuje před tím Severoatlantická aliance. Obavy z možného jaderného útoku se ještě zvýšily poté, co po útocích v Bruselu vyšlo najevo, že někteří z teroristů potají natáčeli jednoho ze starších zaměstnanců nejmenované belgické atomové elektrárny. Má se také za to, že se teroristé z Islámského státu již dostali k raketám krátkého doletu – zejména k raketám typu země - vzduch – které byly dříve v držení irácké vlády. Navíc každý desátý rekrut Islámského státu je ochotný se jít odpálit. Experti naznačují, že IS by se mohl rozdělit na dvě skupiny – jedna bude bránit území a druhá se půjde odpalovat k nám. Co říci k těmto informacím?

Obávám se, že by to mohla být docela reálná pravda. Dokonce bych viděl jako pravděpodobné, že se IS dostaly do rukou rakety. Možná z toho Iráku, ale také možná od Američanů. Myslíte, že to je příliš tvrdé konstatování? Podívejte se, kolik důkazů, že na území ovládaném těmi vrahouny přistávala americká transportní letadla a vykládala tam vojenský materiál! Podívejte se na svědectví amerických pilotů stěžujících si, že nemohou bombardovat v reálném čase, ale až, tuším, půl hodiny po žádosti o povolení k útoku. Ten dostávali, až když cíl byl vyklizen. Kdo asi ty v cíli vyrozuměl a proč? Považuji to za farizejské jednání Američanů v celé této oblasti. Podvod k útoku na Irák, stejný podvod na Libyi. V Sýrii už jim to tak nevyšlo, tak nastoupil IS se svými vrahy!

Ve Velké Británii odstartovala kampaň k referendu o setrvání země v EU. Řada politiků i analytiků po celé Evropě před vystoupením Británie varuje, prý by to byla katastrofa pro obě strany a ve finále by došlo také k oslabení vlivu USA v Evropě, což by mohlo mít negativní dopad na naši bezpečnost. Oproti tomu třeba bývalý prezident Klaus řekl, že pokud Britové z Unie odejdou, nestane se vůbec nic. Nakolik je možné jednoznačně říci, jaké důsledky by britský odchod měl nebo neměl?

Spíše bych souhlasil s V. Klausem. Je to velká a hlavně hospodářsky silná země. Nepochybuji ale, že EU by se jí velmi intenzivně snažila odchod „osladit“. Její provázanost na ekonomiku EU je veliká. Nemusíme si říkat, že EU by měla možnosti, jak jim odchod znepříjemnit. Jiná otázka je, jestli by to nebyl impulz na totální rozklad EU, jestli by to nenastartovalo stejné touhy v dalších státech. To by se sen Německa o nadvládě Evropě položil a začali bychom si konečně zase vládnout sami. Není to špatná představa!

Na bratislavské konferenci GLOBSEC zazněla důrazná varování před Ruskem. Polsko si přeje rozmístění vojenských kapacit na území svém i dalších částí východu Aliance; zazněla též teze, že Rusko se snaží rozložit EU, přičemž je mimořádně aktivní i v Česku a na Slovensku. Generál Pavel varoval, že bude jasně řečeno, kteří spojenci v NATO nedodržují předepsaná 2 % HDP na zbrojení. Čímž myslel i ČR. Do jaké míry lze s jednotlivými klíčovými závěry souhlasit?

Promiňte, ale to je taková kravina, že pro ni nemohu najít slušnější výraz. Spousty keců o tom, jakým nebezpečím pro nás Rusko je, ale ani jeden důkaz, ani jeden příklad. Amerika má téměř dvě stovky vojenských základen mimo své území. Rusové, pokud vím, dvě. Ani jednu v blízkosti Ameriky. Agresorem, a to moc nebezpečným, je ale Rusko. Amerika pod pláštíkem NATO za cenu desetitisíců zabitých civilistů utrhla od Srbska Kosovo. To prý bylo v souladu s mezinárodním právem. Rusko přijalo Krym, kde se v řádném referendu vyslovilo přes devadesát procent obyvatel pro návrat k Ruské federaci, a ejhle, to je anexe, to je porušení mezinárodního práva! Amerika zničila možná už stovku státních zřízení, která měla tu drzost, že neposkakovala podle toho, jak jim bičem práskala. Nebezpečné ale pro svět je Rusko!

Konference GLOBSEC se zúčastnila také exministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, která uvedla, že Spojené státy se ve světě musejí angažovat a měly by být připravené vyvíjet aktivity po celém světě, a to nejen vojenské. Výzvy na oslabení transatlantického spojenectví, či dokonce k rozpuštění NATO jsou podle ní velmi nebezpečné. A nejlépe na funkci prezidenta USA je prý připravena Hillary Clintonová. Co říci k těmto jednotlivým bodům?

To, jak Albrightovou pohrdám za ta zvěrstva, která dopustila při likvidování Jugoslávie a Jugoslávců, kteří ji zachránili před stejnými zvěrstvy páchanými Němci, jsem psal už několikrát. Na vlastní oči jsem viděl ty potoky krve, které za ní jsou. Překvapila by mě, kdyby hlásala něco jiného než to, co Američané dělají i v této době. Likvidaci nepohodlných států nebo států, které si vyhlídli pro své rejdy, pro své válečnické choutky proti Rusku. Já doufám, že se americkým voličům už toto přestane líbit a nezvolí do čela Clintonovou. Vzpomeňme na řádění „Železné lady“ v Anglii. To by bylo obdobné. Myslím, že Trump by mohl, alespoň to hlásá, nastolit realističtější politiku, ne politiku zbídačování a smrti v nepohodlných zemích.

Helmut Kohl varoval, že Evropa nemůže pojmout miliony chudých imigrantů a že je třeba jim pomáhat tam, odkud přicházejí. Do jaké míry tím pootočil diskurzem v Německu? Jak se vlastně vyvíjí evropský postoj k věci poté, co funguje – nefunguje dohoda s Tureckem a byla víceméně odmítnuta iniciativa Evropské komise na zřízení společného azylu a přerozdělovacích kvót?

Mnohokrát a myslím, že jako vůbec první jsem řekl, že jestliže si je sem zvala Merkelová otevřenou náručí, tak ať se o ně stará a nestrká je pomocí kvót státům, které o ně nestojí, které v nich vidí to, co jsou. Smrtelné nebezpečí pro Evropu a její kulturu. Jsou to lidé, kteří sem přicházejí výhradně za ekonomickými podmínkami. Navíc přesvědčeni, že vše dostanou zdarma, že na to mají nárok. O práci ani slovo. Ostatně nemyslím si, že nějaké kloudné práce jsou schopni. Nemyslím si, že to byl pouze Helmut Kohl, kdo začal otáčet kolo pohledu na migranty. Podívejte se na premiéra Bavorska. Podívejte se na zvěrstva o silvestrovské noci, kdy primátorka Kolína n. R. svým doporučením ženám, aby se držely na vzdálenost rukou od těch násilníků, vlastně řekla, že vina je na straně těch napadených žen. Zjištění, že to není jen tento případ, ale že k takovým napadením došlo v celé řadě dalších měst. Podívejte se, jak násilnicky se chovají ve Francii, Anglii, ale i v tom snovém Německu. Díky i internetu se o těch případech ví, a to je to, co asi názory ovlivňuje. Kvóty zásadně odmítám.



Evropou hýbe znepokojení nad jednáním tureckého prezidenta Erdogana. Existují otazníky nad jeho jednáním vůči Kurdům, podporou některých teroristů v Sýrii a samozřejmě i ve věci dodržování lidských práv a svobody projevu. Lze souhlasit s tím, že puštěním stavidel uprchlíků se Evropě mstí za pád Osmanské říše, jak píše turkolog Tomáš Laně, a že v případě neudělení bezvízového styku Turkům do EU stavidla opět zvedne? Jak hodnotit tohoto partnera?

Jako nestoudného vyděrače! Pokud vím, hlásá se, že s únosci a vyděrači se nejedná! Mám za to, že už měl stát před soudem v Haagu jako válečný zločinec za genocidu Kurdů. Teď Turkům Evropa platí hodně veliké výpalné! Ono to nestačí, oni požadují zrušení vízové povinnosti, a tím otevření hranic pro ty, na které platíme to výpalné. Nepřipomíná to situaci starého Říma? Ten také barbarům platil stejné výpalné a nakonec ti ho prakticky zničili? Víme z historie, že Osmanská říše se vždy snažila o ovládnutí Evropy a nejen jí. Souhlasím s T. Laně. Vidí současné jednání Erdogana jako novou snahu docílit toho, co se jim ve středověku nezdařilo. Evropa mu v tom svou neuvěřitelnou hloupostí náramně pomáhá! Zvedne-li stavidla, musíme odložit jakýkoli soucit a tvrdě a nekompromisně bránit své hranice. Ta invazní vojska, přiznejme si konečně, že ničím jiným nejsou, musejí vědět, že nemají možnost se do Evropy dostat.

Ve Středozemním moři došlo k tragédii, která si zřejmě vyžádala životy stovek lidí, oznámil italský prezident Sergio Mattarella. Podle BBC zemřelo asi 400 převážně somálských migrantů poté, co se s nimi převrátila loď u egyptského pobřeží. Zprávy o tragédii zveřejnili na sociálních sítích rodiny migrantů, později je potvrdil somálský velvyslanec v Egyptě. Italský ministr zahraničí Paolo Gentiloni s odkazem na úmrtí stovek lidí v libyjských vodách v dubnu 2015 uvedl: „Evropa se musí zavázat, že nebude stavět zdi.“ Může být tato tragédie impulzem k tomu, aby se některé vlády začaly chovat vstřícněji k uprchlíkům?

Promiňte, jaká tragédie? Ti lidé věděli, do čeho jdou, museli vědět o nebezpečí, které tato cesta nese, a přesto ji postoupili. Jak říkám, s plným vědomím nebezpečí, do kterého jdou. Evropa naopak musí jasně a nekompromisně jim dát najevo, že má hranice, které jsou nepropustné, a je tedy zcela zbytečné se pokoušet je překonat. Ano, pomozme jim u nich doma. Pomozme jim prokázat jejich touhu po práci, navíc ve své vlasti? Nebylo by to náramně hezké?

Uzavřela se balkánská trasa, teď bude vyjednávat EU s africkými zeměmi. Znamená to, že se blokováním těchto cest sníží počet uprchlíků. Jenže lze nějak předejít tomu, aby lidé stále na cestě do Evropy umírali? Proč nelze kontrolovat situaci při nalodění? A jaký je váš předpoklad, kdy skončí migrační krize?

Migrační krize skončí v okamžiku, kdy se migranti a ti, kteří migrační vlnu řídí, přesvědčí, že dostat se do Evropy nemají šanci. Pak přestanou i umírat. Ano, souhlasím s tím, že řešit se to musí už při jejich naloďování. Ale to je ve shodě s tím, co jsem právě řekl.

Syrské parlamentní volby vyhrála Asadova strana Baas. Ze Západu zní tvrdá kritika ve smyslu, že volby nejsou legitimní, nemohli v nich kvůli bojům hlasovat všichni voliči a opozice hrozí, že odejde od stolu mírových jednání v Ženevě. Podle časopisu Foreign Policy jsou USA navíc připraveny na plán B v případě, že příměří padne; mají již přesný seznam zbraní, které budou dodávat protiasadovské opozici. Hradní šéfdiplomat Kmoníček ale varuje, že snaha odstranit Asada bez nalezené alternativy by mohla skončit libyjským scénářem. Jak aktuální vývoj v Sýrii chápat?

Kdo dává Američanům a potažmo Západu právo rozhodovat, kdo bude v Sýrii prezidentem?! Postupují přesně podle svého osvědčeného scénáře. Asad se jim znelíbil, nevím čím, asi přestal být poslušný, tak z něho uděláme gaunera a odstraníme ho, si řekli. Pobaveně zní americký plán „B“. Ejhle, už mají dokonce připravený seznam zbraní, které budou dodávat protiasadovské opozici. Dnes jsem zaslechl rozčílené zprávy, že se Rusové chystají dodávat Asadovi vojenský materiál. A jsme opět u toho spravedlivého pohledu na stejnou událost. U Američanů je to v pořádku, u Rusů zločin hodný potrestání! O dodávkách zbraní Američany IS se stále cudně mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…