Sever Moravy patří ČSSD. V televizním studiu se ukáží lidovci

18.05.2010 20:13

Volby do Poslanecké sněmovny by v Moravskoslezském kraji vyhrála ČSSD, spolu s ní by v kraji pět procent překročili ještě občanští demokraté, Věci veřejné, KSČM a TOP 09. Vyplývá to z průzkumu agentur SC&C a STEM pro předvolební Otázky Václava Moravce.

Sever Moravy patří ČSSD. V televizním studiu se ukáží lidovci

Pro ČSSD by hlasovalo 30,5 procent voličů. Druhá ODS by získala jen 17, 5 procent hlasů. Na třetím místě skončily Věci veřejné se 13 procenty. KSČM by volilo 12,5 procenta lidí a TOP 09 9,5.

Poslední skončila KDU-ČSL, která získala přesně 5 procent hlasů. Strana zelených ani Zemanovci by nepřekročili pětiprocentní hranici.

Z dotazníků vyšlo, že k volbám se určitě chystá jít 53 procent lidí. Spíše ano odpovědělo 25 procent, spíše se voleb nezúčastní 11. Stejný počet respondentů se pak volbám v Moravskoslezském kraji úplně vyhne.

Hosty posledního předvolebního speciálu Otázek Václava Moravce budou: místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD), člen zastupitelstva Moravskoslezského kraje Pavel Drobil (ODS), programová ředitelka strany Věci veřejné a odborná konzultantka Kristýna Kočí, poslankyně Kateřina Konečná (KSČM), starosta obce Čeladná a místopředseda TOP 09 Pavol Lukša a poslanec Jiří Carbol (KDU-ČSL).

V pořadu se bude mluvit o aktuální povodňové situaci na Moravě a o protipovodňových opatřeních. Dalším tématem bude splácení státního dluhu nebo návrh Evropské komise na schvalování národních rozpočtů.

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…