Šichtařová praštila do poplatků za ČT: Proč by jakékoliv médium mělo dostávat peníze z daní? Nechápu. Proč?!

05.06.2022 17:53 | Rozhovor

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Všechny režimy spadající pod jednotnou kategorii kolektivismus jsou typické tím, že ze státní správy jsou odstraňováni odborníci a na jejich místa přicházejí politické osoby – diletanti. „Z tohoto pohledu není současnost ani trochu překvapivá, naopak perfektně do tohoto mustru zapadá a bude ještě houšť,“ reaguje Markéta Šichtařová na novelu služebního zákona, která zruší funkce odborných náměstků ministrů a ponechá jen neomezený počet politických náměstků. Pozastavuje se také nad bizarním požadavkem Pirátské strany, aby uhelné společnosti platily solidární příspěvek ze svých zisků. A nakonec došlo i na téma ohlášených škrtů v ČT.

Šichtařová praštila do poplatků za ČT: Proč by jakékoliv médium mělo dostávat peníze z daní? Nechápu. Proč?!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ing. Markéta Šichtařová, ředitelka analytické a konzultační společnosti Next Finance

Uhelné elektrárny dosahují mimořádných zisků kvůli neočekávanému růstu cen, který vyvolala invaze Ruska na Ukrajinu, a proto by uhelné společnosti měly dočasně platit solidární příspěvek ze svých zisků. Ten poslouží jako zdroj pro pomoc domácnostem, na které zvýšené náklady nejvíce dopadají. To je nejpodstatnější z návrhů, které Pirátská strana poslala premiérovi a ministrům. Co této iniciativě nejmenší vládní strany říkáte?

Uhelné elektrárny dosahovaly mimořádně mizerných výsledků v době, kdy jim zelená politika šla po krku. To jim taky budeme kompenzovat podobně, jako teď kompenzujeme domácnostem drahé energie? A z čích zisků to budeme kompenzovat, třeba z příjmů domácností s dětmi, které dostanou neočekávaný příspěvek od vlády 5000 korun na dítě? Vnímáte ten bizár? Vnímáte, jak se jde po krku každému, kdo si dovolí takové zlo jako být úspěšný a mít zisk?

A jen tak mimochodem, kdo tvrdí, že na domácnosti zvýšené ceny energií nejvíc dopadají? Vzhledem k existenci ERÚ a sociální politiky ve skutečnosti domácnosti nesou menší (!) díl zvýšených nákladů ve srovnání s průmyslovými podniky, které hlásí, že se jim provozní náklady meziročně zvyšují i o více než 20 %, tedy vysoko nad spotřebitelskou inflací!

Výraz solidární příspěvek je ohavnost; „solidarita“ je zde maskovaným označením pro okrádání bohatších. A chudí zchudli ne proto, že by je bohatší vykořisťovali, ale proto, že je vláda tak mohutně vrtulníkovými penězi „zachraňovala“, až to dopadlo jako vždy – obrátilo se to skrze inflaci proti těm, kterým mělo být pomoženo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

18:46 Atomová válka? Červené tlačítko a návrat do pravěku, varuje odborník

I lokální použití jaderných zbraní by bylo přelomem v celé civilizaci. Tisíce obětí a další miliony …