Situace je vážná. V Africe čekají miliony na cestu do Evropy. Migrace je řízená a politici to svinstvo kryjí. Za terorismus nese odpovědnost Merkelová. EU je slepá ulička. Senátor Veleba hovoří

26.08.2017 8:17

ROZHOVOR „Situace je opravdu vážná. To, že v Africe čekají miliony lidí připraveny dát se na cestu do Evropy, to vědí světoví politici už minimálně pět let… Tady se ukazuje, že jde o řízený proces, na kterém vydělávají ony neziskové organizace a zcela určitě i mnozí politici, kteří toto svinstvo kryjí, respektive dělají vše pro to, aby se exodus nezastavil a s ním i tok peněz pro ně,“ říká předseda Strany práv občanů (SPO) a senátor Jan Veleba.

Situace je vážná. V Africe čekají miliony na cestu do Evropy. Migrace je řízená a politici to svinstvo kryjí. Za terorismus nese odpovědnost Merkelová. EU je slepá ulička. Senátor Veleba hovoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba s prezidentem Milošem Zemanem

Co říkáte teroristickému útoku v Barceloně? Dalo se to podle vás čekat?

Nejenže se to dalo čekat, ale dle mého názoru bude dalších útoků přibývat. Bohužel je jen otázkou času, kdy to možná pocítíme i my. Ta Barcelona je jenom potvrzením naprosto chybné, zbabělé a nekompetentní politiky Evropské unie v čele s paní kancléřkou Merkelovou a dalšími. Bohužel přijdou další oběti, než to začne brát někdo vážně a začne hlídat hranice a uskutečňovat reálné kroky k zabránění nelegální imigrace a k zajištění bezpečnosti.

Kdo podle vás nese obecnou a morální odpovědnost?

Tu nese vedení Evropské unie a hlavní odpovědnost nese kancléřka Merkelová, která v době, kdy to šlo ještě zastavit, pozvala migranty do Německa a říkala, že to zvládneme.

Papež František řekl, že bezpečnost každého jednotlivého uprchlíka je potřeba upřednostňovat nad národní bezpečností. Státy by dle něj měly zjednodušit proces udělování humanitárních víz a sjednocování rodin a měly by podstatně navýšit počet jejich udělování. Uprchlíci a žadatelé o azyl by měli dle něj dostat pracovní povolení a přijímající země by jim měly zaručit právo praktikovat svou víru a možnost legálně překročit hranice...

To, že už i papež ztratil rozum, je na pováženou! Možná, že by mohl zkusit vyjednat reciproční záruky, až bude původní křesťanské obyvatelstvo Evropy vytěsněno ze svého území. Každopádně bránit tuto naši krásnou zemi je absolutní priorita této doby! A ještě mě napadá, že by Jeho Svatost mohla migranty pustit do Vatikánu a jít příkladem.

Migrační krize pokračuje. Neziskové organizace hlídkují u břehů a buď loví migranty z vody, nebo si je rovnou přebírají od pašeráků. Italská policie s nimi chtěla uzavřít po dobrém dohodu, že bude vstupovat na jejich lodě. Neziskovky, častokrát mezinárodně financované, to odmítly podepsat, protože by potom imigrantů přeplavily méně…

Tady se ukazuje, že jde o řízený proces, na kterém vydělávají ony neziskové organizace a zcela určitě i mnozí politici, kteří toto svinstvo kryjí, respektive dělají vše pro to, aby se exodus nezastavil a s ním i tok peněz pro ně.

Někdejší náčelník GŠ české armády Jiří Šedivý činnost tzv. neziskovek označuje za kriminální a vyzývá k zásahu proti nim, ostatně i italská armáda už říká, že jejich lodě prostě vyžene. Zastánci migrace zase tvrdí, že lidé utíkající před válkou, hladem a jinými nepříznivými podmínkami mají právo přijít do Evropy. V Africe čekají miliony. EU nám hrozí soudním řízením, ale imigranti se hrnou do Evropy přes Itálii. Téměř každý den přicházejí zprávy o kriminalitě imigrantů v evropských městech. Co dělat?

Já se pak musím zeptat, na co jsou evropské zákony a pro koho vlastně platí? Musím se zeptat, jaký vyvodí kancléřka Merkelová závěr z nedávného rozsudku Evropského soudního dvora, který zpochybnil argumentaci o nutnosti přijímat migranty proto, že to je jakási univerzální povinnost a že evropské právo neumožňuje odmítnout žádost o vízum z humanitárních důvodů, čili že každého musíme pustit a umožnit mu žádat o azyl.

Obávám se, že kancléřka nevyvodí závěr žádný a stejně tak se obávám, že v Evropě není politik, který by se v této kritické situaci postavil do čela a udal směr k záchraně, jako například v minulosti například Winston Churchill nebo Charles de Gaulle.  Za tohoto stavu je třeba připustit, že v rámci EU se nedá dělat nic, a proto musím zopakovat více než rok starou svoji myšlenku, že je třeba ponechat EU svému osudu a připravit řešení pro naši zemi. To vidím v politickém uskupení zemí V4 plus přibrat některé další země, v návaznosti na historii třeba Rakousko.

Jinak, situace je opravdu vážná. To, že v Africe čekají miliony lidí připraveny dát se na cestu do Evropy, to vědí světoví politici už minimálně pět let. A co udělali? Většina odpoví, že nic, ale ono je to mnohem horší. Oni udělali – rozbili Libyi (USA. Francie, Velká Británie) a vytvořili tím vlastně koridor pro pochod statisíců migrantů. Muammar Kaddáfí byl zabit po leteckém útoku NATO v říjnu 2011. Máme rok 2017 a přes rozvalenou Libyi se valí desetitisíce migrantů a miliony čekají v hloubi Afriky. Taková je skutečnost a nějaké soudní řízení a sankce EU za nepřijetí pár desítek migrantů, kteří by u nás stejně nezůstali, o tom si každý soudný člověk udělá obrázek sám. Svědčí to jen a jen o tom, že současná EU je slepá ulička ve vývoji.

Velkou debatu vzbudila otázka, zda se na koupaliště smí, nebo nesmí nosit muslimské plavky, takzvané burkiny. Zastánci tvrdí, že je trapné někomu nařizovat podobu plavek a že ještě před 100 lety jsme se koupali také zahalení. Odpůrci argumentují hygienou, ale zejména tvrzením, že jde o další krůček invaze islámu do našich životů, o zavádění jejich představ o normách…

Jistě, před 100 lety jsme se koupali tady v Evropě hodně odění, ale muži, ženy a děti dohromady. Nic takového v muslimské zemi nebylo možné před těmi 100 lety a není to tam možné ani dnes. Takže žádná debata není třeba, jde jednoznačně o další krůček, jehož cílem je otestovat co vydržíme. Po něm přijde další krok a při dosažení určitého podílu muslimů ve společnosti to už nebude o muslimských plavkách, ale o podílu na moci a o dalším rozpínání islámu – samostatné muslimské mateřské školky v sousedním Rakousku už jsou realitou a také zdrojem napětí v tamní společnosti.

Prezident Miloš Zeman dle tvrzení mluvčího Ovčáčka vyzval ministra financí Ivana Pilného k tomu, aby se zamyslel nad přerozdělením 11 miliard korun, které dle jeho tvrzení jdou neziskovým organizacím. Co o tom soudíte? Pomáhají neziskovky naší společnosti?

Je nejvyšší čas se problémem neziskovek důkladně zabývat a udělat v tomto segmentu pořádek. Prvním krokem by mělo být snížení jejich sanace ze státního rozpočtu spojené s jejich inventarizací, auditem. Ty potřebné, které mají svoje opodstatnění ponechat – ale ty, které slouží jako skrytý podnikatelský záměr ve prospěch svých zakladatelů nebo jsou nástrojem politického boje zevnitř i zvenčí, například globálních cílů organizátorů migračního exodu, tak ty zastavit. Problém vidím v tom, že o těch prospěšných neziskovkách se mnoho neví. Zásadně ale platí, že dát 11 miliard korun velkému množství organizací bez jakékoliv kontroly užití těchto peněz, to pokládám za absurdní.

Co soudíte o aktivitách George Sorose u nás a ve světě?

Nic dobrého. Víte, když je někdo extrémně bohatý a k tomu má požehnaný věk, bylo mu nedávno 87 roků, tak by možná měl být v klidu a užívat si zajištěného stáří. Soros je ten, který aktivně podporoval vznik nového muslimského státu na jihu Evropy, tedy Kosova. Podporoval bombardování Srbska, je zapleten v podpoře mnoha separatistických akcí a samozvaných států, což mu ale nebrání v částečně obdobných případech (Krym) zaujímat opačnou politiku. Ovšem jeho největší „zásluha“ v této době je podpora masové migrace do Evropy, nikoliv do Spojených států, kde žije. Sečteno a podtrženo – všechno na světě má své majitele, i demokracie, a Georg Soros je jedním z nich.

Polsko je popotahováno ze strany EU kvůli reformě justice, kterou provádí Právo a spravedlnost. Prý je ohrožena demokracie. Je to pravda?

Mne v tomto směru velmi udivily aktivity předsedy Ústavního soudu České republiky pana Pavla Rychetského a jeho politická agitka, ve které veřejně vystupuje, samozřejmě s křovím dalších za zády, proti polské reformě justice. Toto je jev v podání předsedy nejvyšší soudní instituce naprosto nevídaný a ve mně tak troch vzbudil asociace o „bratrské pomoci“, kterou jsme my starší prožili. Nebudu rozvádět, ale aby předseda Ústavního soudu se veřejně vyjadřoval k procesům ve svém oboru v sousední zemi, tak to tedy je síla. Nikdy jsem takto nepřemýšlel, ale možná, že právě toto je praktický příklad, jak pracují majitelé demokracie a jejich síť.

V únoru letošního roku  jsem byl v rámci senátní cesty dva dny ve Varšavě, navštívili jsme vrcholné státní instituce a hovořili s výjimkou prezidenta a premiérky s rozhodujícími vládními a ústavními činiteli. Bylo to pro mne velmi poučné, protože současná polská vláda nastoupila cestu takzvané „polonizace ekonomiky“. Znamená to stručně řečeno návrat významných činností, firem, ale i bank do polských rukou. No a takový kurz samozřejmě musí budit odpor, protože bude znamenat přibrždění odplývání peněz majitelům do zahraničí. Byl bych v odsudcích Polska zdrženlivý. Je to velmi složité a nelze to hodnotit podle prefabrikovaných informací mainstreamu.

Na stranu Polska se přidal Viktor Orbán, chce blokovat jeho potrestání. Jak hodnotíte politiku Orbána, a jak vidíte budoucnost Visegrádské čtyřky?

Nepochybuji o tom, že to Orbán udělá. Je to politik, který vzbuzuje sympatie stále většího množství lidí, nejenom Maďarů, kteří jsou nespokojeni a frustrováni z nemohoucnosti současných špiček EU a z jejich neschopnosti se postavit postupné řízené islamizaci západní společnosti. Je to politik, kterého uznával i takový velikán, jakým byl Helmut Kohl, sjednotitel Německa, který vyslovil přání, aby Orbán mluvil na jeho pohřbu, až ten čas přijde. Jak víme, vše nakonec bylo jinak – mluvila Angela Merkelová. Ta, kterou Kohl takzvaně udělal a ona ho pak, jak to často bývá, také „udělala“ a musel odejít.

Pokud se týká Visegrádské čtyřky, tak po dlouhé době, 26 let od jejího založení (tehdy to byla trojka a po rozpadu Československa čtyřka)  je zde konstelace, kdy může hrát důležitou roli. Mnohem vyšší, než je do této doby role deklarativní na úrovni memorand. Viktor Orbán, Robert Fico, Miloš Zeman, Jaroslaw Kaczynski, to jsou výrazné osobnosti, které se odlišují od šedi a rutiny nevýrazných politiků řídících EU. Jinými slovy, význam a vliv Visegrádské čtyřky bude stoupat, respektive k tomu bude prostor.

Jak hodnotíte po několika měsících Donalda Trumpa?

Ukazuje se, že je sice důležité, kdo je v amerických volbách, které spíše připomínají obří cirkus, zvolen prezidentem, ale zájmy kapitálu jsou jenom jedny – zisk, vliv a moc. K tomu je třeba připočíst pevné ukotvení rozhodující části státní administrativy, která se etablovala mnoho let a je převodní pákou ekonomických mocenských struktur. A do toho přijde nový prezident se svými jednoduchými vizemi a jako buldozer je hlava nehlava prosazuje.

Na hodnocení je ještě příliš brzy, ale zdá se, že zásadní věci neprosadí – a pokud se o to bude snažit, že bude umravněn.

Nakonec, už je svolána zvláštním vyšetřovatelem Robertem Muellerem tak zvaná velká porota (je složená z 23 občanů USA), která má zkoumat domnělé ovlivnění voleb s využitím cizí mocnosti a údajné vazby amerického prezidenta na Moskvu. Možná, že to připomíná jisté podobnosti a vytváření psychózy i u nás. Napsal mi nedávno jeden náš občan, cituji: „Ten cirkus v Americe mně připadá přesně jako u nás po volbě prezidenta.Vždyť je to směšné, na co svádějí prohru demokratů ve volbách. Amerika nepředvádí žádnou  demokracii, když druhá strana nemůže přiznat porážku.“ S tím souhlasím, s hodnocením je třeba počkat, ale je zde nový a nebezpečný prvek – protesty proti zvolenému prezidentovi, šíření psychózy o jakémsi ovlivnění voleb zvenčí, příprava velké vyšetřovací komise, tak to je zde po poválečné éře „mccarthismu“ poprvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…