Šňupal „koks“ v přenosu ČT, teď se umělec směje: Je legrační, jak lidi skočili Trumpovi na to divadlo. Západ skončí, až uplatňováním kolektivní viny naštve miliardy muslimů

18.04.2017 10:42

ROZHOVOR Je legrační, že mu na to divadlo někdo skočil. Vždyť je to republikán. Ty lidi by snad věřili i na Járu Cimrmana.“ To říká o prezidentovi USA Donaldu Trumpovi textař, zpěvák a scenárista Samir Hauser. Jeho elektronická skupina Vanessa v lednu ukončila činnost, ale s producentem Čestmírem Kopeckým nyní připravuje celovečerní film z prostředí pražské klubové scény devadesátých let „Prokopat se ven“, a také jako Bruno Ferrari natáčí novou, v pořadí už čtvrtou desku. Právě on šňupal v České televizi před kamerami kokain z Bible.

Šňupal „koks“ v přenosu ČT, teď se umělec směje: Je legrační, jak lidi skočili Trumpovi na to divadlo. Západ skončí, až uplatňováním kolektivní viny naštve miliardy muslimů
Foto: Archiv SH
Popisek: Zpěvák legendární elektronické kapely Vanessa Samir Hauser

Nemohla písničkou The Cure Killing an Arab z alba Boys Don´t Cry, které bylo vydáno v roce 1979, začít novodobá nenávist k Arabům v Evropě?

Já vlastně ani nevím, co na takovou otázku odpovědět.

Po otci jste Arab. Jste muslim, nebo satanista? Ptám se proto, že vaše první kapela Mrchožrout byla údajně satanistická...

Jsem cokoliv, co zvedne „slušnýho občana“ ze židle. Tu kapelu jsme měli někdy v roce 1985 a bylo nám šestnáct let. Já to někde plácnul do rozhovoru a vy jste už druhej, kdo mi to připomíná. Satanistická byla na úrovni šestnáctiletejch kluků, co maj na džísce nakreslenej fixou šišatej pentagram. To je asi jako kdybych vám říkal, že vaše první holka byla fotka vaší mámy v plavkách.

Do jaké míry vnímáte ideje Satanské bible od Antona LaVeye z roku 1969 jako pro vás nosné?

František Štorm jednou řekl, že Aleister Crowley byl Švejk okultismu. V tom případě byl LaVey Přemek Podlaha satanismu. Ale určitě je dobře, že něco takovýho napsal, svět se stal díky tomu o něco pestřejším.

Je USA nebo Rusko ďábel?

Ďábel symbolizuje vzporu proti autoriám a neochotu přizpůsobit se řádu. Kterej z nich tohle vyjadřuje, nedokážu posoudit. Asi žádnej.

Kdo z nich začne armagedon?

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

Co když ani jeden z nich? Co budeme dělat?

Šňupal jste koks z Bible, proč ne z Koránu či z Kapitálu?

Protože šňupat z Bible mi přišlo stylový.

Kdybyste podobná show jako v Česku dělal v Íránu či v Saúdské Arábii, jak byste podle vás dopadl?

Na hubu?

Je Evropská unie demokratická?

Asi se snaží, ale snaha nestačí, když už tomu nikdo nevěří. V každým případě lidi si nezasloužej spravedlivej systém, dokud se nezvednou z tý špíny, ve který se válej.

Je EU vůči arabskému světu spravedlivá?

V rámci možností ano. Určitě se snaží udělat správnou věc. Vždyť velkej bílej člověk, kterej říká: „Vím, že to máš těžký brácho, držím nad tebou ochrannou ruku“ – je mnohem lepší role, než xenofobní ufňukanec, kterej nechápe, že západní svět skončí ve chvíli, kdy začne uplatňovat kolektivní vinu a naštve skoro dvě miliardy muslimů.

Je Evropa bezpečná?

Asi jak kde. Třeba někde na severu Čech v hospodě před zavíračkou bych se moc bezpečně necejtil.

Co vy na Donalda Trumpa?

Je legrační, že mu na to divadlo někdo skočil. Vždyť je to republikán. Ty lidi by snad věřili i na Járu Cimrmana.

A co na Miloše Zemana?

Mazanej chlap, kterýmu chybí pokora. Když si celej život myslíte o lidech, že jsou blbci, tak se vám může stát, že kolem sebe budete mít samý blbce. To je podobný, jako když někomu přejete smrt a nakonec z toho umřete vy sám.

Koho budete volit?

Vždycky budu volit jinakost a nebudu ji odsuzovat. Protože, když odsoudím cizí jinakost, odsoudím tím i tu svoji vlastní. To bude mít za následek fakt, že se přestanu mít rád a začnu sám sobě znepříjemňovat život.  

Hovoří z vás Samir anebo Samir, který se vrátil z „koksárny“?

Netuším, co máte na mysli tou koksárnou. Tenhle výraz jsem nikdy neslyšel. Ale co jsem slyšel je, že existuje svět, kde spolu bytosti nemají potřebu komunikovat. Svoje pocity vyjadřují jen svoji přítomností nebo nepřítomností. To mi imponuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…