Současná vláda likviduje svobodu a malé podnikání, varuje starosta Klášterce nad Ohří Drozd

11.06.2016 10:37

ROZHOVOR Města potřebují více kompetencí. Komunisté v kraji nic nedělají. V Klášterci KSČM porušovala zákon a nevadilo jí to. Spojení se Svobodnými je jasnou alternativou. V létě budeme vidět na sociálních sítích. Migraci vnímám vážně – jde o ochranu našeho majetku. Vláda podporuje byrokracii. Miloš Zeman je populista a chce být znovu zvolen. To nám řekl starosta Klášterce nad Ohří a lídr koalice Svobodných a Soukromníků Štefan Drozd (SsČR).

Současná vláda likviduje svobodu a malé podnikání, varuje starosta Klášterce nad Ohří Drozd
Foto: Archiv ŠD
Popisek: Ing. Štefan Drozd (SsČR) starosta Klášterce nad Ohří

Co je základní prioritou jediného starosty většího města v ČR za Soukromníky v nadcházejících krajských volbách? Jaký stěžejní problém má kraj? 

Základní prioritou starosty je pracovat pro své město, pro své spoluobčany. Vazba a spojitost na kraj je jasná. Aktuálně řeším problém krajské komunikace, velmi nebezpečné místo ve městě. Kraj nediskutuje řešení skutečné potřeby s městem. Občan města si však stěžuje svému starostovi, na jehož katastru je silnice. Přenést kompetence směrem k městům, ke starostům, to jsou ti, kteří znají situaci ve svých městech. Tři roky byla údržba silnic v našem kraji podfinancovaná, nyní populisticky s velkou slávou mluví před volbami o velkých investicích do dopravní infrastruktury.
     
Ústeckému kraji vládnou komunisté. V Oldřichu  Bubeníčkovi mají i svého jediného hejtmana. Jak byste charakterizoval jeho čtyřleté vládnutí?

Vládnutí komunistů bych nazval „kdo nic nedělá, nic nezkazí“, bohužel co se událo v dopravní obslužnosti či financování sociálních služeb, to se nepovedlo.

Již dříve jste uvedl, že v Klášterci nad Ohří, kde starostujete – jste odstranili komunisty po čtvrtstoletí z vedení města. Prý se měli dopustit porušení zákona. O co šlo?

Porušení zákona se týkalo působení tajemníka Městského úřadu v Klášterci nad Ohří, který jako nejvyšší úředník ve městě byl zároveň politikem a členem krajského výboru KSČM, a to téměř dva roky. Docházelo tak k porušení zákonných povinností, což bývalé vedení města včetně radního a senátora Homolky (KSČM) ani kraje neřešilo.

Do voleb jdete v koalici se Svobodnými. Poslední preference této koalici v Ústeckém kraji ukázaly 4 % obliby. V čem spatřujete její účelnost?

Spojení se Svobodnými je jasnou alternativou pro voliče, vidí, že hlas pro svobodu a zdravý rozum v našem kraji nepropadne.

Na co se soustředíte v ovlivňování voličů v letních měsících?  

Sociální sítě, web.

Ústecký kraj hraničí se Saskem. Latentním problémem Evropy se stala a i nadále bude migrace. Jak vnímáte tento problém. Máte obavy, že by migranti mohli proniknout z Německa k nám?

Problém migrace vnímáme velmi intenzivně, protože ochrana svobody, soukromí a našich majetků je na prvním místě.

Zavřel byste schengenské vnější hranice?

V případě nutnosti a zhoršení situace ano.

Jak vnímáte působení současné  koaliční vlády ČSSD, ANO, KDU-ČSL?

Současná vláda je vládou podporující růst byrokracie a překážek pro podnikání. Její kroky vedou k likvidaci svobod a malého podnikání v naší zemi.

Miloš Zeman je již tři a půl roku prezidentem ČR. Sjednocuje národ? Jak jeho působení hodnotíte?  

Prezidenta chápu jako člověka, který by měl národ stmelovat. Působení Miloše Zemana hodnotím jako populistické, vedoucí pouze k jeho opětovnému zvolení.


 

reklama

autor: Josef Petrů

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…