Špinavé a lepkavé od peněz. Takové jsou nové informace z ČSSD

09.12.2017 19:31

ParlamentníListy.cz získaly velmi cenný zdroj ze sociální demokracie. Jde o muže, který zná pozadí mnoha událostí. Je schopen bez větších problémů hovořit o obchodech, které se v sociální demokracii dějí. Zná všechny členy vedení dlouhé roky. I přesto nechceme pokračovat v jeho charakteristice z důvodu ochrany našeho zdroje. Rozhovor s ním proto přinášíme v anonymní podobě.

Špinavé a lepkavé od peněz. Takové jsou nové informace z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Poche (uprostřed)

Jak byste popsal současné dění v pražské ČSSD?

Kroutím hlavou nad jejich hrami. Na posledním KVV Praha byl přijat adept na tajemníka ČSSD Praha Milan Balahura (to je asistent od Dolínka a bílý kůň od Pocheho, který bude nyní dosazený ke všem informacím o členské základně v Praze). V zápise KVV Praha (naše redakce jej má k dispozici) je informace, že Vladimír Novák (syn starosty Nováka z Prahy 10) Milana Balahuru schvaluje. Takovéhle zbytečné věty se nikdy do zápisu KVV nedávaly, paradoxně ve stejném zápise je usnesení, kde KVV Praha žádá předsednictvo ČSSD, aby schválilo přeregistraci ČSSD na Praze 10, kde je celá Novákovic familie. Novák se asi hodně zabejčil, že se s Pochem nedohodl.

A zpět k té situaci?

Situace v pražské ČSSD je nyní taková, že z tábora proti Pochemu zbyla už jen (do přeregistrace velká) ČSSD na Praze 10 a pak ČSSD na Praze 9, která je vedena kurážnou ženou Marcelou Dudkovou. Praha 5 se již dohodla, Poche nepůjde proti mladému Karlovi Klímovi (syn politického matadora z doby Hulinského, Karla Klímy).

Ano?

Ještě k paní Dudkové: ta se s Pochem odmítá dohodnout, ten ji za to nechal nedávno odvolat z dozorčí rady Obecního domu. Paní Dudková je sám „voják“ v poli proti Pochemu – jeho byznys koalici v pražské ČSSD. Malá, drobná blondýnka versus psychopatická osobnost.

Myslíte to vážně?

Ano.

Co ještě k Praze 9?

Strategii ČSSD na Praze 9 bude zajímavé sledovat, nyní tam totiž přestoupí Miloslav Ludvík z Prahy 13, aby nalákal voliče ve volbách do zastupitelstva MČ Praha 9.

Zápis z 12. zasedání KVV ČSSD Praha dne 27. 11. 2017 (náhled):
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…