Společnost rozeštvávají multikulturalisté a politické neziskovky, nejspíš ve jménu Nového světového řádu. Jen si vzpomeňte, co předváděli fanoušci Drahoše, připomíná poslanec SPD

30.12.2018 0:00

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Demonstrace napříč Evropou jsou výsledkem katastrofální migrační, energetické a evropské politiky Merkelové a Macrona,“ říká poslanec za SPD Jan Hrnčíř. V rozhovoru vysvětlil, proč je podle něj česká společnost doslova rozeštvaná a vyjádřil se k současné vládě, Andreji Babišovi i Miloši Zemanovi. Nevynechal ani ruského a amerického prezidenta a prozradil, co je pro náš stát dle jeho názoru v příštím roce důležité.

Společnost rozeštvávají multikulturalisté a politické neziskovky, nejspíš ve jménu Nového světového řádu. Jen si vzpomeňte, co předváděli fanoušci Drahoše, připomíná poslanec SPD
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

Naše společnost je prý rozdělená, údajně nám hrozí ztráta demokracie, proti Andreji  Babišovi i Miloši Zemanovi se konala celá řada demonstrací... I takový byl rok 2018. Jak vy vnímáte náladu ve společnosti? Jsou lidé skutečně tak nespokojení, jak někteří tvrdí? A pokud ano, tak co je podle vás ten největší problém, na který bychom se měli zaměřit?

Já myslím, že společnost je především rozeštvaná. Různí multikulturalisté a politické neziskovky se neustále snaží rozeštvávat a rozdělovat nejen českou společnost. Pravděpodobně tak činí ve jménu Nového světového řádu, který by rádi tito eurofederalisté nastolili. Bylo to jasně vidět už v prezidentských volbách, kdy míra netolerance až nenávisti k odlišným názorům a jejich nositelům, přímo sršela od podporovatelů Jiřího Drahoše. Kytky v koši 17. listopadu pak byly jen pokračováním nenávistné politiky těchto neomarxistických struktur.

Připomeňte si: Fanoušci Jiřího Drahoše při prezidentské debatě v Rudolfinu

Mimochodem, jak vidíte životní úroveň v ČR? Máme tady zvyšování důchodů, minimální mzdy, ale také zdražování řady věcí. Velkým strašákem jsou pak četné exekuce... Jak se podle vás u nás žije „běžným“ lidem?

Nároky na státní rozpočet se neustále zvyšují. Tato vláda má veliké štěstí, že česká ekonomika zažívá nejsilnější období a tím pádem má státní rozpočet historicky nejvyšší daňové příjmy. Ve chvíli, kdy tomu tak nebude, ukáže se v plné nahotě nehospodárnost a nekompetentnost současných vládců. Růst cen je důsledkem přehřívání české ekonomiky a tento trend bude bohužel nějakou dobu pokračovat. V této době již také začínáme pociťovat plody bláznivé energetické politiky Evropské (německé) unie, v podobě raketového růstu cen energií. Exekuce jsou stále strašákem, proto jsem spolupředkladatelem novely Exekučního řádu, která má zavést teritorialitu a sloučení řízení. Tato opatření výrazně sníží náklady exekučních řízení a ušetří peníze takto postiženým lidem.

Jak už jsme zmínili, „dusno“ bylo kolem premiéra i prezidenta. Jak vy vnímáte to, co se dělo kolem Andreje Babiše, nejasnosti ohledně Čapího hnízda i údajný možný střet zájmů v souvislosti s dotacemi? A když odhlédneme od těchto věcí, pracoval premiér a jeho vláda v tomto roce podle vás dobře?

Tato probruselská vláda je velmi nedůvěryhodná. Andrej Babiš je, i přes silná prohlášení, velmi slabý premiér, který se natolik klepe strachy před Bruselem a pražskou kavárnou, že se kvůli dotacím pro „svůj“ holding raději podvolí. Naposledy třeba podpisem Globálního paktu o uprchlících.   

A co Miloš Zeman? Jaké „vysvědčení“ byste mu za tento rok vystavil? A co říci na to, že se v jeho souvislosti opět ozývaly řeči o vlastizradě?

I když s prezidentem Zemanem vždy nemusím souhlasit, má alespoň autentické politické názory a hájí české národní zájmy. Nechci za prezidenta někoho, kdo bude jen jezdit do Bruselu líbat prsten Merkelové a Macronovi. Bláboly o vlastizradě nemá smysl brát vážně.

U nás se sice konala během tohoto roku celá řada demonstrací, není to ale nic proti tomu, co se odehrálo ve Francii. Ostatně, nepokoje byly například i v Německu. Jak si podle vás tento rok vedli E. Macron a A. Merkelová? A jak hodnotit různé kroky EU v roce 2018?

Demonstrace napříč Evropou jsou výsledkem katastrofální migrační, energetické a evropské politiky Merkelové a Macrona. Francie čelí extrémně vysoké nezaměstnanosti a vysokému počtu lidí žijících v chudobě. Francouzský lid se od Macrona hromadně odvrací. Špatná bezpečnostní situace se již také projevuje všude a počet násilných útoků a znásilnění neustále narůstá. Masivní příliv ilegálních imigrantů, naprosto změnil tvář celých čtvrti francouzských měst. Je již jasně patrný posun k islamizaci jak Francie, tak i Německa.

V zahraničí ještě zůstaneme, jen se podíváme pro změnu na východ. Jak jste tento rok vnímal Rusko a události související s Ukrajinou? Potvrdily se podle vás názory těch, kteří tuto velmoc označují za agresora? Nebo mají pravdu ti, kteří tvrdí, že agrese se máme obávat z úplně jiných míst než právě od Ruska?  A pokud ano, tak z jakých?

Už jsem se k tomuto tématu vyjadřoval pro ParlamentníListy.cz nedávno, takže jen zopakuji. K zodpovědnosti by měli být pohnáni především západní politici, kteří hřímali na tzv. majdanu, rozeštvávali Ukrajince a Rusy a živili tak nacionální rétoriku, která zbytečně vyvolává obavy právě u ruskojazyčného obyvatelstva. Toho pak zkušeně využívá vedení Ruské federace. Pokud budeme chtít se pokusit dalším konfliktům zabránit, je bezpodmínečně nutné zasednout k jednacímu stolu s ruskými představiteli. Ruský prezident Putin netouží po ničem jiném než po uznání Ruska Západem jako světové velmoci. Vše, co Rusko pod jeho vedením ve světě provádí, toho je důkazem. USA a EU dělají velikou chybu, když neustále sankcemi a ovlivňováním cen ropy tlačí ruského medvěda do kouta, namísto pozvání k jednacímu stolu. Z historie víme, že Rusko se nenechá bez boje srazit na kolena.

Když už bilancujeme, měli bychom se podívat i na prezidenta Trumpa. V čem ten podle vás v tomto roce uspěl, a v čem naopak selhal, ať už například právě ohledně Ruska, ale třeba i Číny, nebo v souvislosti s NATO atd.?

Kroky v oblasti potírání nelegální migrace ze strany D. Trumpa jsou mi sympatické. Problém vidím v jeho zbrklém jednání především v zahraniční politice. Doufám, že Rusko, Čína a Írán zachovají chladnou hlavu a nenechají se vyprovokovat k vojenským odvetným akcím. V opačném případě bychom tu měli vážný konflikt s nedozírnými následky.

Když se vrátíme zpátky domů, co byste přál České republice do nového roku? Co je pro náš stát podle vás v příštích měsících nejdůležitější? Kam bychom měli směřovat?

Boj proti přerozdělování imigrantů je pro přežití českého národa zásadní, proto bude důležité bránit přílivu ilegálních migrantů do Evropy. Pokud neobstojíme, je to konec české státnosti. V květnových volbách do Evropského parlamentu musí napříč Evropou posílit vlastenecká hnutí, jako třeba naše SPD. V opačném případě bude mít EU do léta německého vůdce a fakticky tak čtvrtou říši. Z historie víme, že Němci byli vždy přesvědčeni, že dělají vše nejlépe, takže se máme čeho obávat...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…