Štěpánek po rockersku: Agresivní š*kálista a levičácké šílenosti. Bumážka do hospody, to je svoboda? Fiala, strašnej mimoň

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
12.06.2021 16:57 | Rozhovor

„Když se, občane, nepodvolíš, nedostaneš bumážku, se kterou můžeš cestovat a na kterou tě pustí i do hospody. Takhle si já dobrovolnost opravdu nepředstavuju,“ říká k očkování proti covidu hudebník Petr Štěpánek. V souvislosti se středeční demonstrací se zamýšlí nad tím, podle čeho média zvažují důležitost zpráv. „Proslov“ herce Měcháčka u Luboše Xavera Veselého označil za trapas. Ohledně hlasování o vyslovení nedůvěry vládě se podle Štěpánka předseda ODS Fiala prezentoval jako „nejsměšnější kašpárek“. Naložil také Ferimu. Padla slova jako „přemoudřelý postpuberťák“ a „agresivní šukálista“. Vyjádřil se i k blížícím se volbám a potvrdil svoji kandidaturu.

Štěpánek po rockersku: Agresivní š*kálista a levičácké šílenosti. Bumážka do hospody, to je svoboda? Fiala, strašnej mimoň
Foto: Archiv Petra Štěpánka
Popisek: Petr Štěpánek sleduje středeční proticovidovou demonstraci v Praze

Tento týden se v Praze konala demonstrace ohledně „zákona o ochraně veřejného zdraví“. Vy sám jste tento zákon označil za „totalitní“. V čem konkrétně vidíte největší problém?

To bylo řečí, že očkování bude dobrovolné. Ale jako vidíme, už teď je tak nějak dobrovolně povinné, protože když se, občane, nepodvolíš, nedostaneš bumážku, se kterou můžeš cestovat a na kterou tě pustí i do hospody. Takhle si já dobrovolnost opravdu nepředstavuju.

On se ten covid pas může někomu jevit jako docela praktická věc, která usnadňuje pohyb, jenže jeho vedlejším efektem je, že vytváří občany dvou kategorií. Ty, co něco mohou, a ty, co totéž nesmějí. Přičemž ti, co něco nesmějí, klidně mohou mít v těle víc protilátek než ti, co bumážku obdrží. A to prostě je problém.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: David Hora

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor ODS Aschenbrenner: Byl jsem proti slepenci SPOLU. Ukřičený STAN má něco rozhodovat?

18:29 Senátor ODS Aschenbrenner: Byl jsem proti slepenci SPOLU. Ukřičený STAN má něco rozhodovat?

Zelená guru Greta, zdá se, už lidi v zahraničí příliš netáhne. Netáhnou ani Piráti u nás, kteří kdov…