Svinstvo. Šojdrová se chce zviditelnit. A proč Německu procházejí dětské sňatky? Bohuslav Chalupa o skutečném stavu EU

19.09.2018 19:34

ROZHOVOR „Pokud Evropský parlament chce někoho soudit, ať si nejdříve zamete před vlastním prahem. Například soudnictví Německa povoluje mnohoženství a dětská manželství. Jak to, že není trestáno Německo? Vnímám to jako politickou ambici té skupiny v Evropské unii, která se snaží rozpustit národní státy, vytvořit mnohonárodní snadno ovladatelnou společnost. Jakmile vyřídí Maďary, půjdou po Polácích a po nás,“ myslí si v rozhovoru pro PL.cz Bohuslav Chalupa, od 2013 do 2017 poslanec hnutí ANO. „Pokud se EU nezreformuje, tak se rozpadne. Vedou to pánové a dámy v Bruselu tak, že jinak to skončit nemůže. Juncker, Tusk, Mogherini, Merkelová – ti všichni už dávno měli být v důchodu,“ tvrdí.

Svinstvo. Šojdrová se chce zviditelnit. A proč Německu procházejí dětské sňatky? Bohuslav Chalupa o skutečném stavu EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Jak se díváte na vzrušenou debatu vyvolanou europoslankyní Šojdrovou o přijetí padesáti sirotků ze Sýrie? Je Andrej Babiš sobec, když tento návrh odmítá, nebo je to od europoslankyně provokace, jak říká profesorka Válková? A upozorňuje, že termín sirotci je zavádějící, protože se jedná o tzv. nedoprovázené děti, což sirotci být mohou, ale nemusí, a také že když někdo tvrdí, že je mu patnáct, tak mu může být i dvacet... Vy k tomu máte na facebooku takovou hlášku, že paní Šojdrová to má v hlavě šojdrem. Proč si to myslíte?

Vidím to tak, že když je někdo europoslanec a hledá si téma, kterým by zaujal veřejnost a něco řešil a najde v řeckém táboře situaci, která podle něj není v pořádku, tak první věc, o kterou by se měl zajímat, je, proč není o ty lidi tam postaráno. Předpokládám, že je to řecký tábor dotovaný penězi evropských daňových poplatníků. Někdo má kontrolovat na co peníze jdou a jak je o lidi tam postaráno. A má se seznámit i s věcmi, které s tím souvisí. To znamená s ekonomikou té věci i s právním pozadím. Pokud paní velvyslankyně ČR v Sýrii – kterou chtěla paní Šojdrová před nějakým časem odvolat – v televizi jasně řekne, že celé je to právně nesmysl... Na což jsem upozorňoval hned od začátku kauzy, protože vím, že pokud budu chtít adoptovat dítě jiného státu, tak vláda toho státu mi k tomu musí dát povolení. Což tady vůbec neproběhlo.

Anketa

Přijměte 50 sirotků ze Sýrie, předloží ve Sněmovně TOP 09. Jak byste hlasovali vy?

3%
96%
hlasovalo: 14059 lidí

To, co paní Šojdrová předvedla v televizi – proto píši, že to má v hlavě šejdrem – podle mého názoru jasně dosvědčuje, že to byla jenom kampaňovitá záležitost. Paní Šojdrová se chtěla zviditelnit, což se jí dostatečně podařilo. Buď je to neumětelství a nekompetentnost, nebo na druhé straně je to velmi promyšlená akce. Pokud přijde s tímto tématem teď, kdy je Maďarsko pod tlakem, ale i Polsko, a také my co se týká kvót a dalších záležitostí – tak samozřejmě někdo na té šachovnici předpokládal, že dostane hnutí ANO, premiéra Babiše, Českou republiku do nějaké situace. A protože Česká republika ústy premiéra a vlády, která byla demokraticky zvolená, prohlásila, že na území České republiky nepřijmeme ani jednoho migranta – což z mého pohledu jako někoho, kdo se orientuje v oblasti obrany a bezpečnosti, tak s tím naprosto souhlasím. Paní Šojdrové muselo být jasné, že bude malér. Ať už tak, či tak. Samozřejmě to vyvolalo situaci, že se prezentuje jenom to, co se hodí. Tedy že jsme nesolidární, že jsme darebáci. Je to celé připravená akce.

Paní Šojdrová by také měla vědět, že Evropská unie umožnila do schengenského prostoru, na území Evropské unie,  nelegální, tedy nezákonný vstup neprověřeným migrantům, a ze zpravodajských zdrojů by měla vědět, že nejsme vůbec schopni tyto lidi prověřit. Ani co se týká původu, ale i věku, i toho co předtím činili. Navíc nejde ani o sirotky. To je podle mě svinstvo, politikaření. Ona řekne, že si myslela... Co to je? Přijde s tématem na veřejnost, a myslí si? Moji rodiče vždycky říkali – myslet si je hovno vědět. Paní Šojdrová to předvedla v přímém přenosu. Nejsou to sirotci. Jsou to řekněme výrostci, u kterých není zřejmé, jestli mají, či nemají rodiče. Nedovedu si představit, co by bylo, kdyby je tady tímto způsobem někdo adoptoval a za půl roku se objeví dva rodiče, kteří mají své rodiče, sourozence a budou žádat o spojení rodiny. Nechápu, že evropský poslanec přijde s takto naprosto stupidně připravenou záležitostí, co se týká argumentů a faktů. Jestli takto tam tito lidé pracují, tak je to katastrofa.

Když už jste nakousl europoslance, chci se vás ptát i na hlasování o Maďarsku v Evropském parlamentu. Tam například i poslanci zvolení za hnutí ANO (i když někteří v něm už nejsou) hlasovali v rozporu s míněním vedení hnutí ANO. Čím to je? Jsou v Bruselu odtrženi od domácí reality?

Můj názor názor je, že europoslanci vědí, že v květnu jsou evropské volby. Někteří, jako paní Šojdrová, zvolili cestu zviditelňování se na úplných nesmyslech. Další parta poslanců se bojí, že by nemusela být znovu zvolena, a proto jdou na ruku ambicím, které jdou ve prospěch nikoliv České republiky, ale sledují zájmy bruselského vedení, které tlačí na kvóty, na islamizaci Evropy. Asi je pro ně bližší košile než kabát. Kdyby nebyli zvoleni, tak možná za to, jak hlasují, jsou jim slíbeny nějaké jiné pozice, které jim zajišťují budoucí živobytí.



Po tom, co udělali, jim žádný normální občan České republiky nemůže dát hlas. Protože to není názor jen hnutí ANO. Když jsem byl poslanec, tak jsme jako Poslanecká sněmovna jasně deklarovali, co si myslíme o kvótách i o dalších věcech. V4 se dala pracně dohromady, a někteří europoslanci to torpédují. Z mého pohledu je to zrada. Proti těm lidem osobně nic nemám, chápu některé jejich kroky, ale to neznamená, že s nimi souhlasím a že to nebudu odsuzovat. Je to zrada zájmů jak České republiky, tak V4.

Co si myslíte o tom, že v hlasování o Maďarsku europoslanci pověřili Evropskou komisi, aby proti této zemi zahájila řízení kvůli údajnému pošlapávání evropských hodnot?

Pokud Evropský parlament chce někoho soudit, ať si nejdříve zamete před vlastním prahem. Dodržování Maastrichtských kritérií – za to nebyl nikdo vyšetřován, ani potrestán, přitom jsou to základní ekonomické parametry fungování Evropské unie. Soudnictví Německa povoluje mnohoženství a dětská manželství. Jak to, že není trestáno Německo? Jak to, že nejsou trestány další státy? Nenašel bych zemi Evropské unie, která splňuje stoprocentně veškeré parametry.

Vnímám to jako politickou ambici té skupiny v Evropské unii, která se snaží rozpustit národní státy, vytvořit mnohonárodní snadno ovladatelnou společnost. Co si od toho slibují, nevím, já s tím nesouhlasím. Jakmile vyřídí Maďary, půjdou po Polácích a po nás. Je to samozřejmě zase rozděl a panuj, cukr a bič. Standardní naprosto průhledné metody. Maďarsko má premiéra zvoleného ve svobodných demokratických volbách velkým procentem hlasů. Je to věcí Maďarů, jaký mají způsob vlády. Když nebudou spokojení, tak si poradí i bez Bruselu. A pokud pan Verhofstadt – a někteří naši poslanci se k tomu přidávají – nabádá, aby USA zasáhly proti Maďarsku, a jsou to ti sami, kteří před pár týdny kritizovali okupaci v roce 1968, no tak to si připadám jako v Bohnicích.

Mnoho demonstrací proběhlo nedaleko českých hranic v Saské Kamenici po vraždě Němce, ze které jsou podezřelí migranti. Zdá se, že trpělivost se situací tady došla obyčejným občanům, i když hlavně celostátní německá média tvrdila, že se při protestech vyřádili nacionalisté či dokonce neonacisté. Otázka migrace se pochopitelně promítá i do politiky, v Sasku posiluje AfD, za zmínku stojí i výrok německého ministra vnitra Horsta Seehofera, že migrace je matkou všech problémů. Jak posuzujete situaci v Sasku a celém Německu?

Matkou všech problémů je paní Merkelová. Nelze samozřejmě všechno hodit jen na ni, ale ona byla katalyzátorem všech těch procesů, které se odehrávají v Evropě už skoro pět let. V Německu jsem nebyl, ani na těch demonstracích, neznám lidi z AfD, takže to posuzovat z tohoto vzdáleného pohledu je pro mě problematické. Na druhou stranu jsou to Němci žijící v Německu a vyjadřují nějaký názor. Pokud novináři o těch protestujících například píší, že premiér Orbán je nácek, tak si dovedu představit, koho oni všeho považují za nácka. Nácek je pro ně kdokoliv, kdo se staví proti mainstreamu z Evropské unie – proti migraci, islamizaci, kvótám a tak dále. Podle mého tam dochází přesně k tomu, z čeho obviňují Maďarsko. K cenzuře, k manipulaci s informacemi, k blbnutí lidí. Prostě hybridní válka proti vlastním lidem. Ale Němci si to vyřeší.

Anketa

Stojíte za předsedou vlády Andrejem Babišem? (Anketa probíhá od 18.9.2018)

92%
8%
hlasovalo: 12412 lidí


Pokud někdo brečí nad tím, že v Evropě dostávají větší prostor strany, které jsou více k tomu extrému ať už nalevo, či napravo, tak příčinou je pouze nekompetentnost řízení Evropské unie, která všemi svými kroky omezila normální politické strany, aby dělaly rozumnou politiku pro voliče a pro Evropu, a kvůli tomu dostal extrém nalevo i napravo daleko větší prostor. Bude to vidět čím dál více. Pokud se nezreformuje Evropská unie, tak se rozpadne. Jestli se nám to líbí, nebo ne, je úplně jedno. Nejsem přítelem rozpadu Evropské unie, ale vedou to pánové a dámy v Bruselu tak, že jinak to skončit nemůže. Pan Juncker, Tusk, paní Mogherini, Merkelová – ti všichni už dávno měli být v důchodu. Jestli v květnu u evropských voleb neprojeví evropští občané alespoň trochu smyslu pro realitu, tak to dopadne špatně.

Václav Klaus mladší navrhuje omezit mazání takzvaných nenávistných příspěvků na sociálních sítích, chce z toho pouze vyjmout přímé výzvy ke genocidě a násilí. Je mazání příspěvku správný trend, nebo cenzura?

Je naprosto logické a samozřejmé, že pokud se někdo někde domlouvá na přípravě teroristického činu, nebo získává mladé lidi pro džihád, tak se to musí nějakým způsobem zarazit. To jsou bezpečnostní záležitosti, což nemá nic společného s názorem. Pokud jde o obyčejné vyjadřování názorů – a setkávám se i s vulgárními výrazy – je to věc toho člověka. Má právo se obrátit na soud. Každý jednotlivec, pokud je nespokojen s tím, co proti němu dělá společnost nebo druhý člověk, tak se má možnost takto bránit. Nevím, proč by to měl dělat stát. Ten se začíná plést úplně do všeho, Brusel se začíná plést úplně do všeho. Lidi si s tím dokážou nějakým způsobem poradit.

Pokud se mluví o demokracii... Někdo mě může napadnout, protože jsem byl pro ochranu prezidenta. Ale to jsou státní symboly. To je něco jiného. Některé výsadní symboly státnosti musí být chráněny. Ale to, že mi někdo napíše, že jsem vůl, nebo Bruselu, že nesouhlasí s migrací, to není důvod mazat jeho příspěvky. Fakt je, že bohužel Google i Facebook jsou tak mohutnými společnostmi a jsou v tom takové peníze a je na to navázána i současná politika, že bude asi problém jim nařizovat, co smí a co nesmí. Ale kdo dá nějakou informaci na internet, dává ji tam svobodně s tím, že bude sdílená. Facebook nemá co omezovat. A pokud to bude dělat, tak jediná cesta je, že lidé ho přestanou používat a bude jiná sociální síť, která ho nahradí. A pánové přijdou o peníze. Až mi smažou moje příspěvky, tak si udělám blog nebo webové stránky a budu tam stejně psát, co uznám za vhodné.



Je to celé pokrytectví. Současná politická scéna v Evropě i u nás je bizár. Je to jedno pokrytectví vedle druhého, dělají se kompromisy tam, kde by se dělat neměly. Materiálně jsme sice zajištěni, ale jak to vnímám, občané jsou čím dál více nespokojeni s tím, co se děje. Ti, co se dostanou nahoru, si myslí, že nad ně není, že se na všechno bude zapomínat. Ono to tak ale není, lidé nejsou hloupí. Doufám, že do toho května se nezapomene, co kdo dělal či nedělal, a že aspoň v rámci České republiky si zvolíme do Evropského parlamentu lidi, kteří sice budou evropskými poslanci, ale nezapomenou na Českou republiky a budou hájit zájmy většiny občanů


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…