Ta bába zešílela, jestli tohle neví! Jaroslav Foldyna se drsně pustil do Merkelové

07.09.2018 12:22

ROZHOVOR Místopředseda ČSSD se naštval kvůli tomu, jak média i někteří politici interpretují událostí v německém městě Chemnitz. Podle něho jde převážně o běžné občany, kterým už došla trpělivost a Angela Merkelová problémy neřeší. „Mám podezření, že ta baba zešílela,“ komentuje Foldyna výstupy kancléřky, kdy občany označuje za extremisty a neonacisty.

Ta bába zešílela, jestli tohle neví! Jaroslav Foldyna se drsně pustil do Merkelové
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Většina politiků i médií označuje demonstranty v Chemnitzu za extremisty. Je to v pořádku?

Myslím si, že každý, kdo označuje lidi, kteří protestují proti vraždě, za extremisty, je sám extremista. Buď je extrémní hlupák, nebo extrémní darebák. Popřípadě kombinace obojího. Pokud v tisícičlenném davu jsou extremisti, je téměř jisté, že je to minorita. 

Proto platí, co říkám, ať se stydí ti, co své občany nazývají extremisty.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, když říká, že nepřipustí příchod ani jednoho nelegálního migranta do ČR?

57%
hlasovalo: 15255 lidí

Za extremisty označila demonstranty i kancléřka Merkelová, i ta se podle vás má stydět?

Platí to pro každého, kdo se tak chová.

Často zaznívají argumenty, že to klidně mohl udělat i Němec.

To jistě mohl, ale neudělal. Podobné argumenty jsou směšné a dokazují pouze míru fanatismu a ztráty soudnosti těch, kteří je používají. Například pan Pehe v této souvislosti zmínil jednu vraždu v Itálii, kterou spáchala Polka, dodal, že Poláků je v evropských zemích víc, než všech Syřanů a Iráčanů dohromady a na závěr pak vítězoslavně položil otázku, zda tedy Pegida a AfD pojedou demonstrovat také do Itálie. Pan Pehe si ale odpověděl sám. Ano, Poláků je v Evropě skutečně několikanásobně víc, než Syřanů a Iráčanů dohromady. Přesto jsou ale případy, kdy někoho ubodají k smrti, ojedinělé. Takže Pegida, AfD a ani nikdo jiný určitě do Itálie demonstrovat nepojede a věc se normálně vyšetří jako běžný kriminální čin.

Pokud vraždí migranti z Afriky nebo z Blízkého východu, tak to není běžný kriminální čin?

Pokud kriminalita určité entity přesáhne běžné meze, tak se přestane jednat o běžnou kriminalitu, ale o významný společenský problém. To platí pro jakoukoli skupinu lidí – černých, bílých, nebo třeba fialových. Útok z 11. září také nikdo rozumný neoznačoval za běžný kriminální čin. To bychom se pak dostali do situace, kdy genocidu označíme za sérii běžných kriminálních činů. Totéž, co platí o kriminalitě, platí to také o porušování sice nepsaných, ale obecně dodržovaných norem chování lidí ve společnosti. To je totiž další problém spojený s migrací – lidé ze zcela odlišných civilizačních okruhů mají tyto normy zcela odlišné a je stále zjevnější, že se mnozí přistěhovalci těch svých nedokážou, nebo dokonce nechtějí vzdát. S takovými se musíme okamžitě rozloučit, jinak změní naši společnost v tu, ze které přicházejí. Chcete, aby Evropa vypadala jako Afghánistán nebo Afrika? Výborně, pozvěte si na to Afghánce a Afričany. Ti to zvládnou dobře a rychle, přesně jako u sebe doma.

Některé statistiky ale tvrdí, že migranti nepáchají víc kriminality, než Evropané.

Jiné statistiky zase tvrdí opak. To ale není podstatné, protože u každé statistiky vždy záleží na metodice a mnoha dalších okolnostech. Kdybychom například dnes všem imigrantům rozdali evropské pasy, tak nám zítra ve statistikách vyjde, že imigranti nepáchají žádné trestné činy, zato Evropané nějak, zničehonic, zvlčili a jejich kriminalita se zvýšila. Dále by nám taky vyšlo, že tu žádní imigranti nejsou. Lidé ale žádné statistiky nepotřebují, protože jsou v kontaktu s realitou každý den. Chodí po ulicích, vidí, slyší, přemýšlejí a moc dobře vědí, co je ohrožuje. A pak přijede papaláš nebo, abych byl genderově vyvážený, papaláška v limuzíně s ochrankou a začne jim tvrdit, že vidí a slyší něco jiného, nebo že jsou hloupí, anebo... že jsou extremisti a darebáci. Velká část různých druhů šikany se navíc ani neeviduje, protože ji nikdo nehlásí.

Dobře, ale v tuto chvíli ještě pořád není jisté, kdo vlastně v Chemnitzu vraždil. Neměli bychom počkat na závěry vyšetřování?

Myslím si, že se nakonec potvrdí verze o uprchlících, ale i kdyby ne, tak je to jedno. Demonstrace přece nejsou důsledkem tohoto jediného činu, ale reakcí lidí na dlouhodobý stav společnosti a na chování politiků, kteří místo aby hájili zájmy svých voličů, tak na nich dělají pokusy. Například s ideologií multikultury, nebo s lidskými právy bez jakýchkoli omezení. To, že ničím neomezená svoboda nakonec vede ke všeobecnému násilí a k teroru ze strany těch nejsilnějších, nebo nejbezohlednějších, není nic nového. Tento jev je popsán už dávno jako tzv. „paradox svobody“. To tedy chceme? Násilí a vládu těch nejsilnějších a nejbezohlednějších? Opravdu jsme prošli tisíciletým a často nesmírně krvavým vývojem proto, abychom jej nyní zahodili a vrátili se na úplný začátek?

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí

Co se týče složení těch demonstrací, uvádí se, že někteří protestující hajlovali, takže nejde jen o běžné naštvané demonstrující občany.

Samozřejmě nelze vyloučit, že se tam něco takového může dít, ale zatím jsem nezaznamenal, že by šlo o masovou záležitost. Vlastně jsem to neviděl vůbec. Myslím, že také může jít o záměrnou provokaci. Poslat někam pár maníků hajlovat a tím zdiskreditovat celou akci nevyžaduje ani velkou fantazii, ani nadprůměrné organizační schopnosti. To by zvládla vymyslet a realizovat i parta z pražské Kliniky, a podobných „Klinik“ jsou v Německu tucty. O tom, že by to dokázaly zorganizovat tajné služby, už ani nemluvím.

Mluvčí německé kancléřky už přišel s prohlášením, že s lidmi, kteří hajlují, se nediskutuje a je potřeba proti nim tvrdě zakročit.

Rychlost, s jakou s tím přišel, je docela podezřelá a podezření z provokace posiluje. Lidi, které jsem viděl já, ale byli normální tátové a mámy od rodin, kteří se bojí o své děti a mají pocit, že je vláda opustila. Z toho, že jim vládní politici jen nadávají, je zřejmé, že jde o pocit z velké části oprávněný. Tak se tedy demonstrace zakážou, popřípadě se demonstrující zbijí, někteří možná i zavřou, a co bude dál? Problémy přece nezmizí tím, že je zakážete. Dobře, na chvíli se možná situace uklidní, ale to, co je dnes smutek a strach, zítra bude hořkost a nespokojenost, a za týden vztek a touha po odplatě.

Problémy se musí řešit, a ne je zametat pod koberec tím, že každého, kdo na ně upozorní, označíme za nepřítele a budeme se ho snažit zlikvidovat. Tak se chovají pouze tyranie, a ty obyčejně končí krveprolitím. Jestli tohle Merkelová neví, tak jen definitivně potvrzuje podezření, které mnozí mají od chvíle, kdy do Evropy pozvala celou Afriku a Blízký východ. Podezření, že ta baba zešílela. Je to samozřejmě špatná zpráva i pro nás, protože mít za souseda šílence je nebezpečné.

Jenže pak jsme mohli číst, že na koncertě proti pravicovému extremismu byly údajně desítky tisíc lidí, takže ne všichni s německou kancléřkou nesouhlasili…

To jo, to bylo hezké. Zakážeme demonstraci a na místo dovezeme drahé pódium, světla, ozvučení, punkové kapely, do publika pozveme neosvazáky a aktivisty mávající vlajkami anarchistů a homosexuální lobby... moc hezkej mejdan. Něco jako Chemnitz Pride zkřížený s rockovým festivalem alternativní mládeže. Jediné, co mě na tom zaujalo, byli pankáči ve službách státní propagandy. To je opravdu novinka, která dost vypovídá o charakteru státu a o těch punkerech, o anarchistech taky. Obě strany popřely samy sebe... anebo možná nepopřely a svět se opravdu obrací naruby. Třeba se ještě dočkáme paní Merkelové s čírem, se znakem Antifa vytetovaným ve spodní části zad a s baseballovou holí v ruce. Nakonec, proč ne? Číro jsme měli v naší politice už v minulosti, frajera s baseballovou holí v ní máme dnes, tak proč by to nemohli mít i Němci? 

Mimochodem, zkuste si představit, co by se asi tak dělo, kdyby se tady nějaký politik fotil v uniformě SA a s železnou tyčí v ruce... Samozřejmě, že pravicový extremismus je nepřijatelný, ale stejně tak i levicový a jakýkoli další. Problém je jen v tom, že demonstranti v Chemnitzu nejsou, v drtivé většině, žádní extremisté. Jestli je ale budeme jenom peskovat, urážet, ale zároveň nebudeme řešit reálné problémy, tak je zaženeme do kouta a extremisti se z nich nakonec opravdu stanou, protože jim nic jiného nezbude. A to pak bude teprve mejdan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…