Tohle EU předurčuje k rozpadu. Multikulti fanatici a eurohujeři vyhrožují, nařizují, ale sami se bojí, protože vědí, že hranice trpělivosti už přetekla... Zdeněk Ondráček promlouvá

29.09.2016 4:47

ROZHOVOR Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček říká, že je pro rozšíření V4 a třeba i o pobaltské státy a státy bývalé Jugoslávie. Byl by pro, kdyby tyto státy zvolily neutralitu, jako má Rakousko. Byly by součástí Evropského společenství suverénních národů s volným pohybem osob i zboží. Pokud současná „elita“ neodejde sama, bude postupně odejita. Většina lidí jim už prostě nevěří.

Tohle EU předurčuje k rozpadu. Multikulti fanatici a eurohujeři vyhrožují, nařizují, ale sami se bojí, protože vědí, že hranice trpělivosti už přetekla... Zdeněk Ondráček promlouvá
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

Rakouský kardinál Christoph Schönborn pronesl varování v neděli při příležitosti křesťanského svátku Jména Panny Marie, který je připomínkou a vděkem za vítězství nad Turky v bitvě o Vídeň před 333 lety. Podle informací z vídeňské arcidiecéze kardinál řekl: „Dojde k islámskému dobytí Evropy? Mnoho muslimů po tom touží a tvrdí, že s Evropou je konec.“ Kardinál Schönborn požádal Boha o smilování nad Evropou a jejími obyvateli, kteří podle něj jsou „v nebezpečí zániku křesťanského dědictví“. Souhlasíte s ním? Je „saracén“ opět hrozbou?

Neznám kardinála Schönborna, ale pokud pronesl to, co je uvedeno, je zřejmé, že je to moudrý muž. Jeho vyjádření sice nejde ruku v ruce s výroky vyšších představitelů církve, ale je z něho patrné, že pokud se věc nějakým způsobem člověka přímo dotýká, vítězí vlastní rozum nad církevní disciplínou. Jen metoda, kterou chce Evropu před islamizaci ochránit, je mi na hony vzdálená, a proto ani nevěřím, že jeho prosby bůh vyslyší. Ochrana Evropy v podobě, ve které ji známe, bude vyžadovat zcela jiný přístup. 

Anketa

Jakou školní známkou byste ohodnotili politické působení Václava Havla?

4%
4%
1%
3%
88%
hlasovalo: 19942 lidí

Co říkáte výsledkům posledních zemských voleb v Německu a tomu, jak se k nim staví Angela Merkelová?

Výsledky voleb v Berlíně jsou další žlutou kartou politiky Angely Merkelové. Další budou pokračovat. Škoda že neplatí pravidla sportovní, kde druhá žlutá karta znamená kartu červenou a s tím spojený odchod. Ten ale stejně již brzy nastane. 

Někteří evropští politici začínají brát částečně zpátečku a tu více a tu méně začínají vystupovat proti migraci.Také hovoří o tom, že je třeba otevřeněji komunikovat s občany a brát na ně více zřetel. Viz například poslední neformální summit EU v Bratislavě. Co je k tomu vede? To zázračně prozřeli, nebo se bojí lidí?

Většina eurohujerských politiků žije v bublině, z níž nejenže nevidí, ale mnozí ani nechtějí vidět realitu žití. Jsou to ovládané loutky, které občana potřebují jen před volbami. Nevěřím, že u nich dochází k zázračnému prozření. Spíše jim někdo řekl, že se blíží konec, že se lid začíná bouřit, a tak obratně otáčejí kormidlo, aby všem sdělili, že jedině oni umějí vyvést nás z toho marasmu.

A změní se podle vás něco v migrační politice EU i v jiných oblastech? Je vůbec EU schopná nějaké sebereflexe a zásadní změny k lepšímu? Lidé důvěřují EU stále méně, přesto Brusel a Berlín volá po větší centralizaci a vytvoření evropské armády... A směrnice, nařízení, předpisy, kvóty, výhrůžky pokutami za nepřijetí uprchlíků chrlí dál...

Vše, co popisujete v otázce, je štěkání psa se staženým ocasem. Vyhrožují, nařizují, ale sami se bojí, protože už vědí, že hranice prekypění trpělivosti u mnohých už přetekla. EU se změnit sama zevnitř neumí, ale hlavně nechce. V podobě 28 po Brexitu již není a bude ráda, když přežije. Větší vliv budou mít uskupení V4 a věřím, že se časem přidá Rakousko a později také Rumunsko s Bulharskem. 

A myslíte si, že evropským elitám lidi zatím jen verbální změnu postoje uvěří? Může se vůbec současná částečně zdiskreditovaná „elita“ typu Junckera, Schultze, Merkelové, Hollanda a dalších zachránit? Nenahradí je spíš „populisté“ typu Le Penové, Hofera...? Nebo někdo jiný?

Pokud současná „elita“ neodejde sama, bude postupně odejita. Většina lidí jim už prostě nevěří a nic na tom nezmění ani jejich názorové a postojové veletoče. Kdo je nahradí, je na každém z nás. Každý populista, který zná rychlá řešení, je do budoucna stejně nebezpečný jako tito multikulti fanatici. 

Hovoří se o možném rozpadu EU. Myslíte si, že k němu dojde? A bylo by to dobře, nebo špatně?

K úplnému rozpadu EU podle mě nedojde a z bezpečnostního hlediska by to ani nebylo žádoucí. Určitě by však mělo dojít k oslabení pravomocí eurobyrokratického aparátu, který nikým nevolen rozhoduje prakticky o všem a často bez ohledu na historické tradice a zvyky jednotlivých národů.

A nebylo by lépe postavit spolupráci evropských národů na nových základech bez nynějších zdiskreditovaných evropských a bruselských politiků a úředníků typu Junckera či Schultze a bez těch desítek tisíc stran unijního práva a předpisů a těžkopádné zabetonované mašinerie?

Byrokracie a tuny předpisů, příkazů a zákazů jsou tím, co EU předurčuje k rozpadu. V podstatě nikdo nechce mít vše stejně, uniformované, bez možnosti odlišit se. Ani odchod zdiskreditovaných politiků a úředníků typu Junckera či Schultze nic nezmění, protože je rychle nahradí jiní. V každém členském státě EU jich v záloze čekají desítky a stovky. Ti nejsou schopni, ale hlavně ochotni budovat něco jiného.

A co Visegrád plus jako alternativa? Mohly by se přidat část Balkánu, Pobaltí, jak jste již zmínil... V minulosti sehrávalo v prostoru mezi Ruskem a Německem určitou stabilizující a bezpečnostní roli po určitou dobu habsburské soustátí. Není tedy altrnativou vytvořit zde nějakou alianci suverénních států a zónu volného obchodu?

Jak jsem již řekl, jsem pro rozšíření V4 a třeba i o pobaltské státy a státy bývalé Jugoslávie. Také bych uvítal, aby takové státy zvolily neutralitu, jako má Rakousko. Byly by součástí Evropského společenství suverénních národů s volným pohybem osob i zboží. Ano, to by byl model, který by Evropu restartoval a do budoucna také zajišťoval mírový vývoj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…