Tomio Okamura bez vytáček: Merkelová se úplně zbláznila. Pozve do Německa statisíce migrantů a pak je cpe sousedům. Zbavme se pseudohumanismu, vede nás do záhuby

06.11.2015 15:45

ROZHOVOR Servilní vláda a neskutečné myšlenkové pochody Merkelové. Šéf SPD Tomio Okamura opět naložil elitám. V rozhovoru pro ParlamentniListy.cz zhodnotil aktuální vývoj uprchlické krize: „Taková politika nás může přivést jen do záhuby.“

Tomio Okamura bez vytáček: Merkelová se úplně zbláznila. Pozve do Německa statisíce migrantů a pak je cpe sousedům. Zbavme se pseudohumanismu, vede nás do záhuby
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Myslíte si, že současné jednání světových mocností spolu s významnými arabskými státy o míru v Sýrii přinese úspěch, a tím i zastavení přívalu islámských uprchlíků?

Já tento krok vítám, je to určitě posun vpřed a je dobře, že se povedlo za jednací stůl také přivést zástupce Saúdské Arábie. Právě ti totiž podporují Islámský stát i Tálibán, protože u nich funguje ta nejtvrdší odnož islámu. Je si ale třeba uvědomit, proč celá ta krize vlastně vznikla. Bylo to díky imperialistické politice Spojených států a Velké Británie, která některé stabilní státy rozvrátila. Vždyť oni přece na jaře loňského roku bombardovaly bez souhlasu OSN Sýrii, což je mezinárodní zločin. Především tyto země společně s evropskými mocnostmi, které je podporovaly, by měly konečně otevřeně pojmenovat tuto příčinu uprchlické krize.

Jediným způsobem řešení, jak zastavit válku v Sýrii, je konečně přestat destabilizovat některé státy na Blízkém východě a v Africe kvůli ropě a jiným zištným cílům pod rouškou zavádění západní demokracie.

Pokud by došlo v blízké době k přerozdělování uprchlíků a na Česko by připadl opravdu velký počet běženců, dejme tomu okolo 20 až 30 tisíc, domníváte se, že by se naše vláda proti tomu ohradila?

Určitě ne, protože se prezentuje servilní politikou vůči Evropské unii i ostatnímu světu. Část našich vládních europoslanců dokonce při hlasování v EU uprchlické kvóty letos v dubnu schválila. Pak o několik měsíců později přišla dokonce vládní koalice sama s návrhem na přijetí 1500 migrantů. Teprve až zjistili, jak se česká veřejnost odmítavě staví k uprchlické krizi, obrátila svoji rétoriku. Já si myslím, že jsou s tím smířeni a vezmou jakékoliv číslo. Pouze se to teď snaží lidem zamlčet. 

Jestliže by tak česká reprezentace skutečně jednala, jsme tedy dobře připravení na uprchlickou vlnu? Máme k dispozici dostatek zařízení, jako jsou například různé detenční ústavy pro běžence?

Ten problém vidím poněkud v jiné rovině. Vláda nemůže být připravená na řešení této záležitosti, protože naprostá většina lidí zde imigranty nechce. A lidé mají pravdu, jelikož by u nás vzniklo obrovské sociální pnutí. Vždyť naši politikové chtějí například důchodcům přidat příští rok jen 40 korun, ale pro uprchlickou krizi mají nachystané 4 miliardy korun. Dále by se příchodem tisíců islámských běženců zvýšila kriminalita a naše společnost se svými typickými národními specifiky by přestala pomalu existovat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Z Německa vícekrát zaznělo, že uprchlické kvóty nejsou jen jednorázovou záležitostí. Je možné, že bude Angela Merkelová prosazovat každoroční příděl běženců pro všechny evropské státy, dokud se imigrační exodus nepodaří zastavit?

Premiérka Merkelová se úplně zbláznila a klidně takovou politiku vůči ostatním zemím uplatňovat bude. Její myšlenkové pochody jsou neskutečné. Nejprve pozve do Německa statisíce migrantů; a když zjistí, že to přehnala a neví si s tím rady, tak je cpe svým sousedům. Spoluviníky jsou ale i naši politikové z KDU-ČSL a ČSSD, že se proti takovému nátlaku hned razantně nevymezili. Já jsem na nebezpečí imigrační krize už dříve upozorňoval a všichni mi za to nasazovali nálepku populisty. Teď na má slova došlo.

Existuje nějaké řešení, jak se z této nepříznivé situace dostat?       

Určitě ano, vystoupit z Evropské unie. My jsme to už v Parlamentu třikrát navrhovali, ale nikdy jsme s tím neuspěli. Negativ je v Unii  pro Českou republiku nyní víc než těch pozitivních věcí. Lidé se zbytečně bojí, že by se zastavil volný obchod a muselo by se začít všechno proclívat, to není pravda. Fungovali bychom v rámci mezinárodního systému volného obchodu jako například Švýcaři.

Dále bychom měli zavést, jako v Japonsku nebo v Austrálii, nulovou toleranci k ilegálním uprchlíkům, proto v těchto zemích prakticky nejsou, i když se jedná o vyspělé, blahobytné ekonomiky. Musíme se zbavit toho pseudohumanismu, jenž panuje v západoevropských státech a který nabízí každému štědrý sociální systém, a proto je pro migranty velkým lákadlem. Taková politika nás může přivést jen do záhuby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…