Třikrát s poslancem Luzarem (KSČM)

28.02.2017 16:00

Parlamentní listy položily otázky všem členům Poslanecké sněmovny. Týkají se jejich končícího mandátu.

Třikrát s poslancem Luzarem (KSČM)
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Poslanec Leo Luzar (KSČM)

Pokud se rozhodnete znovu kandidovat, jsou věci, které byste udělal jinak?

Nic nelze udělat jinak, protože čas nevrátíte a vyřčené slovo nelze vzít zpět. Mou práci budou hodnotit členové KSČM a voliči v parlamentních volbách 2017. Navíc současnost přináší spoustu nových problémů, které se budeme snažit spolu se svými voliči řešit, a ohlížet se zpět budeme jen v souvislosti s naší snahou potrestat korupci a zlodějny, které posledních 27 let přineslo. 

Jaké nejdůležitější body se vám v průběhu volebního období podařilo splnit?

Vždy jednotnou prací našeho poslaneckého klubu, bez skandálů, byť v opozici, byli jsme viditelnou silou nejen v jednací síni, ale i při práci ve výborech a komisích. Já osobně vzhledem ke členství v zahraničním a petičním výboru považuji za úspěch odhalování lživých tvrzení generálů z NATO a pokrytectví naší euroatlantické civilizace v souvislosti s Ukrajinou, Sýrií nebo migrační krizí. Za úspěch považuji také velkou vlnu podpory pro petici stojící proti snahám EU omezit legálně držené zbraně. V neposlední řadě zcela jasně zazněly mé názory při projednávání zlodějny OKD, jejichž obrazem je usnesení žádající prověření majetkových poměrů všech zainteresovaných a jejich rodinných příslušníků. Není přece možné jen mávnout rukou a čekat na boží spravedlnost, která notabene nepřijde, protože je uplacena církevními restitucemi.

S čím negativním jste se během volebního období setkal?

Jednoznačně s alibismem některých kolegyň a kolegů, kteří na svůj volební slib občanům zapomněli již při překročení prahu Sněmovny, a také jejich vysokou neúčastí při jednání nejen Sněmovny, ale hlavně výborů a komisí. Práce poslance vyžaduje hodně času a energie, a pokud se jí nechtějí naplno věnovat, měli by to voličům dopředu říci. Také mi vadí kumulace významných uvolněných funkcí krajské a komunální úrovně, kdy každá z nich vyžaduje práci na 100 %, a tudíž jsou šizeny obě dvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…