Tu máš flastr za ceduli „imigrantům nevaříme“: Hospodský o drsných úřednících, Zdeňku Pohlreichovi i vlastních zážitcích z Evropy

09.02.2017 7:30

„Kdyby si muslimové založili stranu a dostali se do vlády, začnou prosazovat svoje zákony a za chvíli budeme všichni nosit šátky. O to jim jde,“ říká Tomáš Ševčík, který provozuje pizzerii v Hrušovanech nad Jevišovkou. Po jeho provokativním výroku, že pro imigranty nevaří, dostal pokutu od České obchodní inspekce. A pak další, aniž by kohokoliv diskriminoval. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také řekl, že mlýnem na islamizaci je rezignace voličů a masová migrace je řízený proces.

Tu máš flastr za ceduli „imigrantům nevaříme“: Hospodský o drsných úřednících, Zdeňku Pohlreichovi i vlastních zážitcích z Evropy
Foto: archiv
Popisek: Obrázek, jehož elektronické vyvěšení "ohodnotila" ČOI pokutou

V roce 2015 jste na Facebook napsal, že pro imigranty nevaříte. Do vaší pizzerie přišla kontrola z České obchodní inspekce a za nepředložení nápojového lístku a diskriminaci jste dostal pokutu 30 tisíc korun. Teď jste dostal další pokutu za diskriminaci, i když opakovaně vysvětlujete, že u vás v podniku obsloužíte každého…

V roce 2015 to začalo, dostal jsem pokutu za diskriminaci, ke které vůbec nedošlo, a nepředložení nápojového lístku. Po odvolání snížili pokutu na dvacet pět tisíc. V roce 2016 jsem status znovu sdílel, Česká obchodní inspekce u nás ani nebyla, ale znovu mi udělila dalších šedesát tisíc korun za diskriminaci, protože předchozí pokuta prý byla málo výchovná. Ani u nás nebyli. Tím překročili své pravomoci. Česká obchodní inspekce se staví do role, která jí nepřísluší. Sledují sociální sítě a podle toho rozdávají pokuty. S právníkem jsem po prvním zveřejnění tři hodiny vysvětloval, že šlo o provokaci, ale k diskriminaci nedochází. Nepomohlo to. Prý kdybych napsal, že jde o nelegální migranty, bylo by to jiné.

Zaplatíte pokutu šedesát tisíc korun? Tu první jste zaplatil…

Už jsem napsal odpor a čekám na rozhodnutí. Nenechám si to líbit. Můj právník povede kroky klidně až k ústavnímu soudu. Domnívám se, že jsem nic zlého neprovedl, jen jsem řekl svůj názor.

Existovalo, nebo existuje ve vaší pizzerii nějaké omezení, koho obsluhujete a koho ne?

Nikdy žádné nebylo.

Anketa

Je pohádka o Sněhurce genderově závadná, když popisuje princeznu, která stále padá do léčky a musí jí zachraňovat princ s trpaslíky? Tvrdí to National Geographic

hlasovalo: 9394 lidí

Proč jste tedy na Facebook vyvěsil, že pro imigranty nevaříte?

Protože jsem chtěl dát impuls všem okolo. Hrne se sem spousta muslimů a lidé to v klidu baští. Když si pustíte zprávy a vidíte obraz, který je nám podávaný, že přijdou inženýři a migranti budou skvělí pro ekonomiku. Z druhé strany to ale tak super není, objevují se násilnosti, teroristické události, znásilnění… Migrant znásilní kluka a nedostane trest, protože nezná naši kulturu. Jsou zvýhodňováni a jediní diskriminovaní jsou obyvatelé Evropy. Vše je financováno neziskovými organizacemi z našich kapes, proč by to měl odnést obyčejný člověk? Zkrátka jsem na to chtěl upozornit. Nesouhlasil jsem s politikou Evropské unie. Merkelová vystoupila s tím, že přijímáme migranty, viděl jsem situaci v Itálii, jak připlouvají lodě, migranti páchají trestnou činnost, vše zdražilo… nevydržel jsem to a napsal tohle.

Dá se tedy říci, že vyjádření na sociální síti byla z vaší strany provokace?

Přesně tak, dá se říci, že ano.

Zdeněk Pohlreich se v  pořadu Ano, šéfe! Převlékl za muslimku a majitel ho vyvedl z podniku. Je host hostem bez ohledu na národnost či náboženství?

Pokud je v Evropě legálně, nemám s tím problém. Ať je oblečený v čemkoliv, obsloužíme ho. Host je host a zákony této republiky nařizují obsloužit všechny. Já musím zákony dodržovat, měli by je dodržovat i migranti.

Jak vnímáte tento Pohlreichův krok?

Myslím, že je to celé trochu nešťastné. Během toho dílu pořadu se stalo tolik věcí, že bych to raději ani nechtěl komentovat.

Jiří Dientsbier prohlásil, že Česká republika by mohla přijmout i více, než 15 tisíc uprchlíků. Měl by se naše země připojit k přerozdělování?

Nikoliv. Nesouhlasím s tím. Když se na to podíváme, tak migrace nic dobrého nepřinesla. Integrovalo se asi pouhých šest procent, pracovat nechtějí, nechtějí přijmout naši kulturu a chtějí šířit islám, který je pro mne spíše ideologie než náboženství. Najednou se všichni rozhodli, že půjdou do Evropy? Vždyť to je masově řízené, to snad už musí chápat úplně každý.

Pokud je migrace masově řízená, co je tedy účelem?

Vše tomu nasvědčuje. Jak je to zorganizované, aplikace, podpora migrantů. V Itálii dostanou telefon, SIM kartu a připojení na wifi. Z ničeho nic by migrace nezačala takovým způsobem.

Proč je ale podle vás vyvolána?

Na to by nám mohli odpovědět naši politici. Můj osobní názor je, že tahle vlna má za účel způsobit chaos v Evropě, a tím pádem rozpohybování ekonomiky, ale ne pro nás. Chtějí vyvolat konflikty v Evropě mezi Rakušany, Němci, Poláky a Maďary a dalšími. Klidný způsob, jakým žijeme naše životy, to není nic pro korporace. Agresivní politika Ameriky chce vyvolat chaos. Stačí se podívat, jak moc se angažují, jak útočí na Rusko. Chtějí dobýt celou Evropu.

Jak v souvislosti s touto situací vnímáte politiku a přístup Donalda Trumpa?

Na hodnocení je ještě krátká doba. Vyměnil se prezident, byl dosazen Trump. Moje kamarádka, která v Americe bydlí, říká, že je jedno, jaké h…o nám namažou na chleba, protože nám vždy vymění jen ten chleba. Zase jde jen o špinavou politiku, Trump to dělá trochu nešťastně.

Takže Trump nic nezmění?

Těžko říct, pravděpodobně nic nezmění. Ale jsem rozhodně rád, že vyhrál on a ne Clintonová.

Co by podle vás měla udělat Evropská unie, aby Evropany ochránila?

Chránit Schengen, který nás stojí miliardy. Zorganizovat armádu, která by Schengen bránila a přehodnotit Frontex (Evropská agentura pro řízení operativní spolupráce na vnějších hranicích členských států EU, pozn. red.), která bere miliardu právě na ochranu hranic. Buď ať dělají svoji práci, nebo je třeba je vyměnit. Muslimové, co tu jsou, musejí přijmout naše zákony, nebo bychom měli jít do důsledku. Policie by vůbec měla začít řešit jejich trestné činy, nenávistné výroky proti naší kultuře a podobně, nikoliv trestat naše obyvatelstvo, které se výroky pouze brání. V opačném případě bych je vyhostil. Evropa je Evropa a oni musejí přijmout zdejší podmínky i kulturu.

Co bychom měli udělat s oblastmi v Evropě, kam se bojí jít i policie? Například ve Francii, kde v některých čtvrtích v podstatě platí jiné zákony.

Nasadit armádu, nemilosrdně. Ve státě, ve kterém je no-go zóna a nezáleží na tom, zda se jedná o dvě ulice, nebo velkou čtvrť, je diskriminováno původní obyvatelstvo, které musí dodržovat zákony, zatímco jiní mohou vraždit, znásilňovat a dělat si, co chtějí.

Proč k tomu podle vás došlo? Zaspali jsme? Je to naše chyba?

Je to naše chyba, ale v tom, že právě neziskové organizace a prostředníci okolních mocenských vlivů si vybírali levicové studenty s vysokými školami, kteří používají zkreslené informace; a používají je k tomu, aby umlčeli původní obyvatelstvo, když něco řekne. Oni umějí velmi dobře komunikovat a jsou o krok před námi. Ve volbách může volit každý cizinec, který má v Evropské unii přechodný pobyt. Když přijdou dva miliony lidí, kteří hlásají islám, tak mají jeden cíl. Je malér, že Češi rezignovali. Proč by měli chodit k volbám? Říkají si, že je jedno, zda tam je Babiš, nebo Topolánek, co se změní? Já s tím nic nenadělám. A takové rezignace se jim přesně hodí a je vodou na mlýn islamizaci. Kdyby si muslimové založili stranu a dostali se do vlády, začnou prosazovat svoje zákony a za chvíli budeme všichni nosit šátky. O to jim jde. Vidím to v Itálii, kde se roztahují, jak chtějí. Já bych rád žil v zemi, která je bezpečná pro mého syna, abych se nebál o své děti v Brně.

Zmínil jste vliv Ameriky. Jak vnímáte výzvy, aby se přestala vměšovat do dění v zahraničí a šířit demokracii?

Souhlasím. Amerika by měla přestat vykrádat tyto země. Celý jejich americký sen je postaven na tom, že vpadnou do země, rozvrátí ji, najdou si někoho nebo to navlečou na něco, a když jim to nejde, tak způsobí převrat, najdou jako zbraně. Vzpomeňme na Kaddafího, nebo Husajna.

Domníváte se, že toto americké vměšování souvisí s plánovanou migrací? Nebo je to důsledek? Počítali s takovou vlnou? Jak to vidíte?

Bylo jim to jasné, už když vtrhli do Afghánistánu. Vytvoří chaos, na kterém zase vydělají. Je to velký a dobře naplánovaný byznys bez ohledu na to, kolik zemře lidí. Chtějí si nás podmanit, jsme pro ně jenom čísla.

Proč se představitelé Evropské unie snaží podporovat přijetí migrantů?

Myslím si, že část bude dobře zaplacena, nebo na druhou stranu při skvělé úrovni tajných služeb v Americe na politiky nasbírali špínu a ti musí mluvit podle nich. Ani bych se tomu nedivil.

Obchodujete s Itálií, kam cestujete. Několikrát jste zmínil situaci, která tam s imigranty panuje. Jak to tam vypadá vašima očima?

Obchoduji s lidmi, kteří jsou staří čtyřicet až padesát let, normální Italové, rodiny a podobně. Už dlouho se bojí toho, co se u nich děje. Když v autě nabourá migrant bez pojištění, musí to Ital sám zaplatit. Dochází jim trpělivost. Žena zastaví vozem v centru, přiběhnou černoši a začnou ji osahávat a nutit ji, aby jim zaplatila parkování. Když odmítne, tak ji okradou. Než přijede policie, černoši jsou pryč. Do kamery pak křičí: vivat Italia! Jak dobře se jim tam žije. Smějí se Italům na ulici, že jdou do práce. Migranti dokonce začali demonstrovat, protože chtějí žít stejně dobře jako Italové. Někde rozsekali čtyřhvězdičkový hotel, protože nedostali pizzu. Už nemají žádnou úctu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…