Ukrajinské peklo očima Stanislava Humla. O Kalouskovi a všech, co chrastí zbraněmi, se prý vykládá tento vtip

21.02.2015 8:27

ROZHOVOR Pozvání mírových jednotek OSN od prezidenta Petro Porošenka nepovažuje za dobrý nápad poslanec Stanislav Huml (ČSSD). Situaci by měly pomoci bezpečnostní sbory OBSE. Huml také nesouhlasí s názory místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který by přivítal dodávání zbraní na Ukrajinu, což sociální demokrat považuje za "hašení benzínem".

Ukrajinské peklo očima Stanislava Humla. O Kalouskovi a všech, co chrastí zbraněmi, se prý vykládá tento vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Anketa

Budou se mít vaše děti na světě lépe než vy?

88%
12%
hlasovalo: 122057 lidí

Zároveň se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Huml také vyjádřil k tomu, proč mu běhá mráz po zádech z vicepremiéra Andreje Babiše (ANO).

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Martina Jana Stránského, Miroslava Kalouska (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.)Karla Schwarzenberga (ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.), Luďka Niedermayera, Alexandra Tolčinského, gruzínského velvyslance Zaal Gogsadze, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12)  Marka Ženíška (z 12.2.)+ (z 26.1.) (+ ze 14.1.) Jana ZahradilaMiroslavy Němcové , Jakuba Jandy, Barbory Tachecí, Martina Bursíka (z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Ivana Gabala (+ 21.11.), Karla Svobody, Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) ,  Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Romana Jocha (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.) Michaela Romancova (ze 7.1.) (+ z 20.8.),Tomáše Peszyńského, Mariana Jurečky, Jana Šinágla, Martina Balcara, Jiřího Peheho (z 26. 11.) + (z 11.9.) + (z 30.7.) , Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) ,  Grigorije Paska (+21. 10.) Michaela Kocába (z 3.12.) (+ z 8. 11.+ z 5. 7. a 15. 3.), Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyKarla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Petra Gazdíka, Alexandra Tomského (+ 2. část), Jiřího Peheho (z 11. 9.),  Jiřího Pospíšila,Johna Boka, Petra Fialy, Maji Lutaj, Pavla Šafra, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Anatolije Lebeděva, Alexandra Kručinina, Jana Vidíma, Daniela Kroupy,   Františka BublanaMarty Kubišové, Petry Procházkové, šéfky hnutí Femen, Zdeny Mašínové (z 21. 5.), či Džamily Stehlíkové (21.11.)

Povstalecké velení doplňuje stavy vojsk, přeskupuje síly k dalším bojům a posiluje materiální zabezpečení jednotek. Je ještě možné udržet na Ukrajině příměří? Jak by se k situaci měla postavit Evropská unie?

Měli bychom se držet dohod z Minsku. Volat OSN na Ukrajinu je podle informací, které mám, proti této dohodě. Bylo řečeno, že se vytvoří samostatné bezpečnostní sbory a dohlížet bude OBSE. OBSE a OSN - to nejde dobře dohromady. Otázka zní, proč tuto dohodu Porošenko mění? To není dobře. Co se domluvilo, má se realizovat a bude klid.

Ruské vojenské letouny testují vzdušnou obranu nad Evropou. Co to může znamenat?

Slyšel jsem prohlášení Putina v reakci na dotaz jednoho, tuším, německého novináře - a Putin jasně říká, že mnoho let nelétali, protože se jasně dohodli s USA, že se létat nebude. Amerika ale tuto dohodu porušovala.

Příměří trvá, ale separatisté stále bojují. Co bude dál?

Mělo by jim mezinárodní společenství pomoct. Podpora OBSE je zcela namístě, nemám proti tomu vůbec nic. Podstatné ale je, kdo tento boj začal. To platí u všech konfliktů jednoznačně. Je potřeba se nad tím zamyslet, protože někdo musel vystřelit první, druhý se začal bránit a tato otázka do dneška nebyla zodpovězena. Do dneška se neví, kdo zavraždil lidi v Oděse, neví se, kdo začal střílet na Majdanu. Problémy jsou od začátku neřešené a jen je valíme před sebou.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Čí je to chyba?

Nechci být soudcem. Máme tu občanskou válku. Souhlasím se stanoviskem prezidenta republiky, předsedy vlády a nakonec i ministra zahraničí a obrany, že dodávat zbraně je nesmysl. Je to přilévání oleje do ohně, je to jako kdybyste chtěli hasit benzínem. Líbí se mi vtip, který koluje o panu Kalouskovi, když začal říkat, že bychom měli dodávat na Ukrajinu zbraně, aby se situace uklidnila: Když se mu budou prát jeho dva synové, tak jim dáme nůž. Je to občanská válka a je potřeba je nechat vyhladovět a ani jedna strana jim nemá dodávat vůbec nic.

V souvislosti s přicházejícím sjezdem jste v minulém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zmínil, že by se měl do vedení vrátit Jeroným Tejc. Jak je to pravděpodobné?  

Kandiduje a má podporu minimálně jednoho kraje.

Také jste s nadsázkou uvedl: "Po tomto volebním období zůstanou jen tři firmy - Agrofert, ČEZ a katolická církev.“ Bude se na toto téma hovořit na sjezdu ČSSD, myslím na téma hnutí ANO?

Byl to pokus o vtip. Bohužel gigantický střet zájmů pana Babiše tady je a mě z něho osobně jen běhá mráz po zádech, ale je otázkou, zda o tom delegáti sjezdu budou chtít mluvit. Jako ČSSD jsme ale nemohli dělat nic jiného než jít do koalice s ANO - a tím to končí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Daniela Černá

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Řekněte to lidem ještě před volbami.“ Okamura poslal výzvu Babišovi

13:55 „Řekněte to lidem ještě před volbami.“ Okamura poslal výzvu Babišovi

Předseda SPD Tomio Okamura vyzval Babiše, aby ještě před volbami sdělil voličům, zda chce v případě …